Mulberry

Oh Mila Mila Mulberry!

IMG_5110

IMG_5106

Mulberry Mila Medium Hobo

Some high end malls di Sydney tengah big big biggy saleeeeeeeeeeeee! My rezeki mengandunglah dapat good price for you Mila. Not just Mila…ada lagik :)

Comment: 13

I reveal my latest collections…

IMG_8057

IMG_8070

See By Chloe in Fuchsia colour

masa beli nampak macam red, dah dapat kat tangan, huk aloh, shocking pink kah!

IMG_8052

Mulberry Daria Satchel in Purple Plum

shoulder boleh, sling pun boleh…

IMG_8048

Miu Miu Vitello Lux Cruise in Pallisandro colour

a combination of bow bag and a coffer

Thanks to my personal shopper in UK – DIVA DARLING for buying and bringing the bags to me! Tak yah pakai post tu yang best, in hand terus ke rumah!

You need yours, boleh order any of your bags through Diva Darling. Bila aku cakap contact Diva Darling, janganlah ko tanya aku berapa pulak harganya, i ll not share my price lah, kang tersembul2 mata pung ado plak. Pi contact DD means pi site dia and carik dia nya contact di situ, or play around kat site dia, mesti ado yang ko berkenan dalam tuh, else mintak dia carikkan for you.

But let me tell you, kalau 10 kali ko tanya orang, kalau 1 pun ko tak beli, orang annoying tau. So if you betul2 serious buyers, memang ada ongkos nak beli, order lah, kalau setakat nak buat orang sakit hati melayan 10 emails ko masuk ding dong sudahnya ko back off, ada tuh siap dah order, orang tu dah belikan pulak, ko boleh main withdraw jer, mementang ko tak bagi deposit lagik.

Antara sebab aku tak leh jadi penjual yang hebat macam korang (I only jual barang2 dari collection I sendiri) coz aku memang terbakar je dengan soalan2 yang lepas dah tanya berpuluh kali, gone puff! kalau tak nak takde budi bahasa ke cakap molek2, ini main hilang jer. Wui, hang jangan tak tau, yang menipu kata lusa ke tulat i bayar, sampai makan zaman, hilang senyap jer. baik local mahupun luar Malaysia, ada je pangainya.

Pastuh ngan muka tak malunya….hi kak red saya ni, nak tanya bag yang nih pulak kak. Wui dahlah melayan emails pasal ‘ujikaji RM’ ni jer dah beratus2, dapat pulak yang hantar emails macam ko hingat aku nak layan ko je kan.

ok…kita memang boleh jaga hati orang, jaga air muka orang, tapi ni aku kena cakap general lah.

If you really interested or keen sahaja, do contact Diva Darling .

**garangnya ai lam nih? tak kan? hahahah peace**

Comment: 44

Yes No to Buy?

IMG03677-20101209-1344

flash cahaya kawan aku so badly tollah….tak nampak purple plum nya yek. maroon gitu. nampak macam black pulak. brown pun boleh gak at certain cahaya. This one goes on sale at RM2950 kot, almost 3k lah…30% off.

IMG03678-20101209-1344

i like it cos leh buat sling, straps tu leh tarik kasi panjang lagik, and leh buat shoulder gituk…tapi plaque Mulberry ni nak kena jaga susah, senang nak scratch tuh. Daria Hobo aku macam ni lah….but omg, so nice lah. kat UK lom ada sale yet, harga kat KL murah sket by 200 – 300 than UK selling price..

They are keeping the bag for me, at least for a day lah. kalau aku tak datang jugak, they will let it go to the next customer yang interested. tak banyak left out nih.

aku dah pi masuk Ferragamo, Prada, Gucci, Tods, Loewe, Cole Haan eh banyak lagilah the designer boutiques kat klcc tuh, macam berkenan dengan yang nih jer. Miu Miu punya sale tak happening langsung…aaarrr!

Mulberry Daria Satchel…

lawaknya punya nak cepat aku dengar SA ni cakap Mulberry Daria Sexual!

hiksss

Comment: 24

Mulberry hunting for MEN!

IMG03336-20101101-1237

Oh Aseana yang tak pernah mengecewakan ku… kali ni kita makan lebih skett. Main menu for Diva Darling is  set of chicken curry + kangkung belacan, mine is chicken rice. Tambah pulak ngan cucur badak and pisang goreng. Huh…manis betul pisang goreng Aseana nih….

Tau tak masa aku makan nih, kelam kabut kuor tinggalkan Diva Darling jap for 10min. coz nak amik PB dari member aku di KFC, pastuh pi ke depan Parkson, jumpa pulak member lama sekolah dulu, dapat cemolot bape minit jer, jumpa plak client PB, main chop chop betul…

Pastuh patah balikkkkkkkkkkkkk ke Aseana.

Not just that, masuk pulak SMS …

Dear Redmummy, I nak big favour nih, tolong i carikkan clutch for men, i have no idea brand apa to buy, i m in the mood of spending now. Please blog about it, it would be a great article for one of your entries.

Alahai….syahdunya baca sms nih. makanya bersilatlah aku laju2 with Diva Darling pi Mulberry coz pala aku ting on Mulberry jer!

IMG03337-20101101-1327

Diva Darling is posing with the Loewe Viento 30, in Summer Gold colour

Gila kentanglah aku dah hapal tak yah nak tengok booklet coz ini Loewe dah separuh tahun aku aimed, tak gak dapat2. Since Diva Darling is going back to UK, so dia siap2 tengok apa yang boleh dia PS kan from there.

IMG03346-20101101-1354

I like the sling bag of red Anya Hindmarch’s – Handsfree Large Carker nih weii! Harituh tak pasan pulak, coz tersorok. Cislahh…..travel bag aku si Tod’s tuh dah koyak dalam kainnya, memanglah masih boleh dipakai but kang kalau aku travel lagi, sumbat lagi, kompemmmmmm tembus. wahahhaha….not going to put it in Shop@RM lah….leh pakai sampai lebam lagik tuh.

The red sling bag tuh is RM2,000 after the sales.

IMG03347-20101101-1358

The long chain Red Anya Hindmarch tu pulak ahhaha donno cant remember the price. Not interested to memorise it since i already have one in pink, similar jugak lah…

IMG03339-20101101-1339

I saw somewhere but cant remember, one of the local fashion designers ada pakai Mulberry clutch. It may look like for women, itu betul but lelaki pun boleh pakai  dan kalau tak silap aku jugak, the designer is carrying the same clutch as this but in black. Lelaki maskulin gituu….

Tak salah ok! Sapa kata salah??

IMG03340-20101101-1341

See the black….classicnya. pompuan dah tentulah boleh pakai jugak….in fact aku ada masuk order untuk the same clutch in grey, tapi aku batalkan last minute coz aku dah ada baru Anya Hindmarch’s clutch.

IMG03338-20101101-1339

Dol…gambar ni malap coz dok bawah lampu kuning. This grey clutch is so niceeeee! aku dok tafakur tengok clutch nih dah 2 bulan, but takpe, Diva Darling can purchase 1 for me too from UK. Apa susah….ok she bookmarked already.

Just for your record, the price for the Mulberry Clutch is RM2,490.

image

Diva Darling…i want this one pls tapi iskk…velvet lah pulak yek.

Takper, either the top grey or this Velvet Ostrich, pun bolehlah….

IMG03341-20101101-1342

Size badan aku and Diva Darling memang tak sesuai weih carry the Bayswater

IMG03344-20101101-1343

….ni ada lagi satu clutch for men jugak yek. Bukan aku cakap tau, SA Mulberry tu yang bilang. It can be sling too. But but if i were you kan, I amik yang Daria Clutch, the top 3.  This purple is called Alexa Clutch, harganya is RM3190. Quite pricey gak, tapi one thing boleh sling lah.

image

I have 1 Daria Hobo in black, tapi skang ada Daria Medium Hobo kecik sket jer dari Daria Hobo, it s for shoulder gak lah, material pun sama. The price for this in KLCC is RM3,490. OMG, beza 300 jer than the Alexa Clutch tuh!

Diva Darling, I like this grey colour, again with Ostrych OR the brown kot? Takpun grey ni pun lah, bantaii!

Apesal aku sket2 grey jer nih!

So anything you want me to check on, or nak terus order dari UK, boleh buzz Diva Darling. She s going back end of this month, December sales is cominggggggggggggggg! Xmas mar….

To my male fren, Abang Fesyen, ok tak clutch nih? nak i carik tpt lain ke?

Comment: 29