Bodyshop

The Body Body Body kasi Shop!

IMG_2642

The Bodyshop is having their big sale! up to 70%. if you are a member leh add up lagi 10% but rasanya for members tuh only for the first 3 days lah, ni i m not so sure sangat.

Wpun saya masih pakai Dettol, wajib jugak ada the The Body Shop, lumur satu badannnnnnnnnnnn, extra lebih tang perut tuh.

aku memang jenis pakai 2 sabun setiap kali mandi. kalo memula pakai Dettol, pas bilas pakai pulak any other brands, janji mesti 2 kali. Ni semua untuk aku sorang jer, tapi kang ada je tangan Sirman tu nyibuk pakai samoooooooooo.

Comment: 25

Penyedap Badan…

sedap tak tajuk entry aku? very the menjurus ke arah bunyik teruuutttt. Rasa nak pampered myself, minggu lepas ada ke beli apa2 rasanya takdaaaaaaaaa. ikan sayur ayam tu tak yah kira ler, itu mmg tetiap minggu beli. makanan kucing pun takleh nak dikira, itu budget diorg.

ini utk tekak aku sendiri nih…

IMG03467-20101115-1457

so i checked out Body Shop…Dewberry sekali 2 botol coz aku memang suka betul baunya….rasanya in total ini botol ke 5 kot.. Price RM19.90, pi boli sendiri. lately ni aku malaslah nak buat keje PS job, yang untuk kawan2 je aku buatkan, for readers macam dah malas ehhehehe….

IMG03457-20101115-1325

part ni mak suker…tayang2 kasut. kali ni lai lai lai for the flat shoes. lebih penting lagi takde heels langsung. oh those knowing me memang sangat tau aku tak pakai kasut ala2 gini, wpun ramai yang bawak pi kerja, but not me. aku rasa macam tak berkasut jer hahahaha

tapi skang aku nak carik 1, dah bebulan carik, jadi sebelum Selvatore Ferragamo buat sale bulan depan, baik aku carik yg cekai2 so tak rugi bayo memahal kat SF.

Checklist #1

Nope.

IMG03458-20101115-1326

Checklist #2

No no….ini kaler aku nak pakai? oho silaplah

IMG03459-20101115-1326

oh selingan, lawa tak….Nine West youu! sapa ke comments kata Nine West murah giler kat Beirut yek, wah wah wah, ai suka baca komen you tuh :)

IMG03460-20101115-1326

Checklist #3

nehiiiiiiiii

IMG03461-20101115-1326

Checklist #4

ada heel sketttttttttttt jer, 1 ke 2 inchi….

IMG03462-20101115-1327

Checklist #5

tau design yang ala2 celoreng uniform askar, hah flat shoes nih. huk aloh…potong stim

IMG03463-20101115-1327

Checklist #6

eh eh cantik. emm but no red red one. or was it coz of the price…mahal worrr ni. aku suka yang tengah tuh….kalau mahal tuh means above RM200 kay.

IMG03456-20101115-1324

Checklist #7

mak…lawanya yang silver bling2 tuh. sumpah aku dah tertawan, price RM400. muakakakakaka. setepek flat tapi 400. aku pun rasa bih kurang gitulah the price, brand ni memang gila mahal cik kak oit. kalau kurang pun harganya mmg lebih 300, i m soooooooo sure.

IMG03464-20101115-1330

Checklist #8

macam dah berkenan… RM159 before 10% off by Lewre

IMG03465-20101115-1332

aku lom beli lagi, wil check out one more round.

Yes NO??

lagi 2 items yang aku beli out of 5, heheheheh itu nanti kita sharing is caring coz i know u guys are busy bodying. hiks….best betullah dapat penyedap Monday nih.

Feel like so fresh, sakit hati je pi shopping, merajuk je pi shopping, bengang je pi shopping, stress pun pi shopping gak, tak nak shopping pun aku tershopping gak. i ve been called shopaholic lady by my gfs. tapi diorg dah tak heranlah, bertahun2 keje sama, diorg akan pelik kalau dalam one day in a week aku tak shopping at all.

tak de pulus je aku window shopping.

Comment: 14

Hadiah pun yer, beli sendiri pun ye!..

IMG01296-20100723-1453

so sweet of Ms Choco….i gave her something on her birthday, she gave me the Bodyshop set…

IMG01297-20100723-1457

the shower gel jer aku bawak balik, the lotion aku letak kat tempat yang paling senang my frens datang kat my place and pakai sesama….kira sapa datang berdiri depan aku memang kena menadah muka depan lotion tuh so nak tak nak aku akan pastikan orang tu pakai lotion wangi Body Shop tuh gak. Coz i got that, I gave away 2 of my VS lotions to my fren hehehehe….bila dia pakai abih the boys yang nearer to her rasa macam nak dekat2 wangi je kann…

N bcoz I have it as a gift, I went down to Bodyshop to buy more shower gel sebab dewberry nya flavour ni memang dari dulu kecintaanku….eh dulu white musk, tapi ni pun cinta jugak. sume cinter lerrrrr!

IMG01370-20100726-1342

ngah harga promo RM19.90!

aik, Bodyshop pun ko nak suh aku belikan ker?Bagi details segala apa yang korang nak, but not via comments button nih yek, nak apa2 suh aku jadi PS kena email via Contact Red :)

Comment: 16

Bengkel Kecantikan Nona and Bodyshop…

IMG_2916

thari matari memacak wooiiii

tol2 atas pala haa

kena catwalk from Park Royal to Pavillion

sib baik lah kat pavi, kalo kat klcc, kena harung jem hangat plak ke sana

IMG_2926 IMG_2958IMG_2957

jauh tol aku tinggalkan sirman

bukan aku yang cepat

tp dia yang lambat jalan

camne gambo tak beribu2

abih segala jenis spesis dia amik gambo…..

pastu bini kena ngorat jalan sorang2, jeling2 plak

IMG_3009

ops tetiba dah sampai ke puncak :)

banyak nau gambar ler, aku kena pilih2 jer, lain tuh dah derma2 kat anak2 hangkat

saya adalah mendapat jemputan dari Editor Nona, bukan nona tv, ni Nona, majalah besau Nona tu ha, skang dah medium size…ha gitu.

tapi being RM, always remember the frens…jemputan pulak boleh bawak anak2 hangkat, for sure.

so usai the surprise bday dinner malam tuh

thari jumpa lagi berkonsepkan merah jugak….

actually kalo invite tak extend to gbm pun takperr, kalo korang tak nak invite depa lah, nak invite RM jer. but kalo ada seat lelebih tuh, saya mesti extend to them or to my other loyal readers…

IMG_3029

IMG_3032

kasut2 kami…

lama gak tak kuor gambo kasut kan

kasut brown wedges saya tu dari Charles & Keith, nantilah aku close up yer coz ada 2,3 orang tanya mana aku beli kasut tuh….so now u know oredi….

IMG_3067

taraaaaaaaaaaaaaaa

ada lam bape puluh orang yee lam bengkel kecantikan nih….

ramai gak lah

sonokkkkkkkkkkkkkk sangat!

IMG_3057

me, Sid and Dila dok setempat….semeja

Ayu and Rose dok meja belakang

haruslah kita pisah2 kang semeja je kang, wuiii tak bercampur ngan orang pulakkan kan kan…

IMG_3111

gebang sana gebang sini

the introduction was in charged by Kak Ida, Editor Nona, kemudian Cindy from Bodyshop took over….

IMG_3119

Kak Ida cakap, datanglah pakai muka make up memolek…

iskk

aku tau muka kena basah2 cuci, tak yah aku taruk makee up huwaaaaaaaaaa

IMG_3126

IMG_3144

saya adalah macam emm

tak nak  lah pakai menda2 Bodyshop nih

coz mls nak padam make up mar…

gila ko aku pakai 5 pigments tuh

takdak eyeshadow kaler lain, sume 5 pigments aku taram

so macam bila kena basuh bagai, iskkk….

IMG_3149

tapi akhirnya aku mengalahhhhhhhhhhhhh! ahhahaha

jeles sei tengok member2 satu meja dok naram muka

sume pun bermake up tebal kay

dan dan aku tak buat hapa2 haruslah nak join sekaki…

IMG_3155

IMG_3093

ai will not reveal lah apa yang dalam bengkel kecantikan ni ajar

apa yang depa buat kat kami ni kenalah aku reserve sket

so korang kalo nak haaaa kenalah attend the bengkel, ai think after raya

keep on reading Majalah Nona and carik info kat Bodyshop

percuma ma…tak yah bayau

jadik member Facebook Nona / Bodyshop pun afdal

IMG_3098 IMG_3102 ahah

syoknya bila Cindy berkata…

ooo you punya kulit firm lagi

you punya kulit takdak masalah

you punya kulit ni bukan merah2 apa ni is blusher

huhuuuuuuuu!

cindy…tqtqtqqq

so meh taram muka ngan make up lagik mehhh :)

IMG_3209

ok ni mask muka bodyshop

ini aku kasi ajar sket lah yer

mask ni besttttttttttttt! sejuk cooling giler….

harganya lam RM75 kot, dok ingat heh…

IMG_3212

so ini mask kan, calit2 sapu kat muka

biar kan 10 min

pastu leh lah wash up

IMG_3227

tp bestnya kalo ko rasa nak stay overnite ngan mask tu pun boleh tauuuuuuuu

amik tisu

tampal kat muka

tak yah sapu, tekap2 kan sikit jer cam aku buat tuh (jangan ko buat tisu gitu kat muka anak dara ko cam gegirl tu ha, kang melompat dia mengigau pulak)

pastu biarkan

tidurlah semalaman

tak kisah pun

sedapppppppppppppp

aku recommend korang beli nih

coz aku beliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii mask nih hehehehhee

IMG_3167

ini lak teman2 dari meja lain

gumbira yerr sumer

yang bertudung pun boleh lah attend, tak yah bukak tudung pun takper, lipat tudung depan tu kebelakang…

IMG_3165

amboi ayu n rose

ke main sakan menadah mukaaaaaaaaaaaaaa

kita pi ni berlima except yan yang bertolak ke Johor pada waktu yang sama…

tp kita ada Sirman

kelas make up sirman

kelas bengkel skin care pun sirman

huiii

cer korang tanya camne nak lipat tisu tu

kompemmmmmmmmmmmmm sirman leh ajar…

IMG_3206

yo kau

cara lipat tisu

ada style nya yer

while me and sid hegeh2 nak melipat tisu

sirman dari depan dok ‘salah lah, lipat camni haa’

iskk wahhhhhhhhhhhhhh! tak sia2 ikut bini pi event :)

IMG_3160

IMG_3181 IMG_3189 IMG_3194

banyak tak magik muka aku letak

orang dah cakap tak leh lah nak reveal apa2 pun sangat

korang kena attend lah kalau berminat

n barang bodyshop punya skincare ni kan, ni lah pestime aku nerai….aku biasa ngan bshop nih suka dia nyer mandian jer….

tp dapat terai mmg syokkkkkkkkkkkk, ada gak free gift kami dpt.

IMG_3231 IMG_3233 IMG_3247

Platinum Room….cantikkan

sonok woiiiiiiiiiiiiii make up session nih. eh bukan lah sangat make up, it s more on the skincare application. cara pakai tisu lah, sapu mata sapu muka

sapu lotion

sapu toner

ha semua kita belajar lah

macamlah aku tak penah belajar kat tpt lain kan

ehh…cam aku cakap dulu, ko pi 10 beauty consultants, 11 orang akan ajar ilmu yang berlawanan dan berlainan

so kita korek je lah ilmu mana yang ado ni ha

IMG_3266

tau camne nak gosok tang mata

bukan main tonyoh jer yerrrrrr

ko tanya sirman, sirman pun pandai buat dah!

IMG_3271 IMG_3280

hi RM’s readers :)

saya sudah tidak ada make uppppp ….

muka sudah kering kotak kuor segala susuk Yanok!

hiksss

IMG_3306

adik 2 orang ni lawak lah…

diorg dok kat meja ai

si baju putih ni dari Nona, dia pi kaler nya mata kawan dia tuh ngan eyebrows nya kaler hehehehhe

kemain Cindy tekejut tengok

hahahahaha marah je kawan dia tuh ngan si baju putih tu

IMG_3301

gini dik

menatang eyebrows tu pakai di kening bukan di eyeshadow….

hikss

ko pi pakai depan depa, mau tak gelak aku dibuatnya

IMG_3284 IMG_3297

then kita ada buat kelas make up gak

tp very light one lah

takde le make up beria

pakai sket2 je barang bodyshop

lgpun we can do our own make up kat Bodyshop nya counter kat bawah lam Pavillion tuh

but aku idak le kuasa pun nak make up sangat pun

coz nak balik mandiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii for another event gak

so kami suka betulllllllllllllllll lah attend this

aku kalau  pasal2 make up ni, meloncat je ke depan!

IMG_3342

ini group untuk table ayu the sun and rose…

ingat tau..nanti muka2 ni sume kuor majalah Nona wuiiii!

IMG_3344

ini plak group table yath, my fren…

yath – bila ek cite ni kuor majalah Nona?

IMG_3341

yang tinggi kena depan yer

yang kecik2 tu sila tepi2 sket…

my group pulak…yang kami very the kecohness

IMG_3364

the happy red gbm….

ayu the sun – terbongkok2 dari kiri (wuii minggu ni aku merasa makan free lagiiiiiiiiiiii) ayu akak nak nasi minyak kayyy..

dila – sentiasa rugged, eh dila sudah ada MINI LENOVO!!!

sid – ko napa sid post macam ala2 ganas je tauuuuuuuuuuuuuu….sapo nak amik Sid buat cewek? meh meh…pandai masak tauuu, dia nya masak nasi goreng perkhhh,sid nak ns goreng yang sedap tu nanti bley?

Rose - tahukah anda, di malam Yoyooh rose adalah berbaju baru, clutch baru…lepas je abih event Nona/Bodyshop nih, depa lari mencicit pi JJ kay….soping sakannnnnnn korang

IMG_3370

wahahah dah abihhhhhhhhhhhhh

masa untuk pulangggggggg!

notice gbm tak cukup? kan dah bilang yan dah pindah johor, meh kita tengok bapa lama dia nak dok sana sorang ehehhehe

IMG_3345

kak Ida, Editor majalah Nona yang bertanggungjawab menganalisa dan memeterikan kami pembaca majalah Nona untuk Bengkel kecantikan istimewa with Nona and The Body Shop…

Kak Ida, thanks a lot….

so  now kak ida dah tau mana nak carik saya kan

apa2 pasni, sila calling2 ye Kak Ida…aku akan sentiasa bersama muuuuuuuu

IMG_3362

Yath my fren, my reader, my good golek2 nice lady…cantik hbag ko Yath!

ha pasan tak dedua muka bih kurang sama….of cos le, sorang kakak sorang adik………

Yath – sorry le aku dah pasak2 muka ko lam blog, cant help it lah girl

N to all of you marilah kita berlanggan Nona, beli jugak The Body Shop…oh aku adalah member B/Shop gak pung.. hiksss

ha sapa lagi pasni nak panggil aku tadah muka?

lai larrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr….. kerna aku juga Nona Merah :)

carik saya di Contact Red pls… :)

iklan, suka ngan dress saya, itu dari Teluk Kemang Jakarta mar…..

Comment: 24