Event

ThePopLook for the Tapis Rouge!

Tapis Rouge (pronounced tah-pee rooj), which means Red Carpet in French, is situated at Red Carpet Avenue of Encorp Strand, the new lifestyle hub of Petaling Jaya.

Tapis Rouge is an innovative combination of a chic restaurant and cabaret lounge that is set as the anchor tenant of Red Carpet Avenue, a covered boulevard inspired by Paris’ Champs-Elysees. The restaurant has a contemporary interior decor that thematically plays with hues of deep rouge, evoking the sense of understated elegance.

The rear of Tapis Rouge houses the cabaret lounge, an intimate space equipped with an extendable stage ideal for entertainment of various types. The Ambassador of the cabaret lounge is the Kit Kat Klub Show, the song, dance and comedy revue founded by Tiara Jacquelina in the 90s, famous for introducing some of Malaysia’s most well-known celebrities such as Sofia Jane, Pat Ibrahim, Linda Jasmine, Nasha Aziz, Maria Farida and more.

The revival of the Kit Kat Klub Show features a new line-up of talents that guarantees to be a show-stopper. Conceptualized by celebrity choreographer, Pat Ibrahim, and dance choreography by Wadi Ridhzuwan, the show features an exciting dance showcase, with vocal and comedy performances weaved offering a complete entertainment experience.

Location: S48g-S52g Red Carpet Avenue, Encorp Strand, Kota Damansara PJU 5, 47810 Selangor, Malaysia

www.twitter.com/TapisRougeMY
www.facebook.com/TapisRougeMY (all of the above info credit to the FB)

IMG_7592

Thanks Tiara for inviting to Tapis Rouge

IMG_7612

 But of course, thanks to ThePopLook for the orange maternity dress!

Note 1: not really maternity dress, but i tabur jer, janji muat

Note 2: This will be the last photo till my delivery, boleh tak??

Comment: 31

Marie Claire’s event…

IMG_6132

IMG_6138

IMG_6140

this was taken b4 ramadhan in one of the events, hosted by Marie Claire magazine, depa pernah featured me in their magazine taun nih. Ada ramai jugak celebrities but since this looks like a private event, so aku pun malas nak jadi ‘blogger amik gambar artist’ but bestnya event nih, mak datuk, ramainya bawak handbags meletup2, feel like to snap all of their photos, but for my condition, nak moving around pusing tertonggeng amik gambar bags pun malas.

itupun tak sampai 5 min makan, waiter mintak i masuk dalam VIP area untuk duduk…

Puan, please have a sit,  you have been standing for so long, kesian Puan mengandung nak makan sambil berdiri, kami ada meja di dalam…

prihatin sungguh lelaki itu….

My maternity dress nih, from Dorothy Perkins maternity selection, as usual Diva Darling tolong belikan. masa aku order tengok macam  merahhhhhhh menyala, dapat2 huk aloh, macam jingga jer. hampehs tol warna mata aku nih gamaknya. and bila dapat, lohai ada tali halusssssssss untuk ikat di pinggang.

Pantang betul aku ada tali2 ikat belakang nih, pagi tu jugak sebelum off to work aku gunting tali belakang tuh. Dulik!  Oh agenda sewaktu cocktail party Marie Claire, malas nak ceghita :)

Comment: 22

Daphne, Remy, Tiz?

IMG_2398

Lunch date with Hafiz Hamidun

we went to the preview of NurKasih The Movie

IMG_2405

i was late, so kelam kabut amik gamabr heels Tiz  Zaqyah dulu

IMG_2419

Remy Ishak

dia ni kan..kalau dia bukan pelakon, keje biasa2 jer mesti orang tak kata muka dia very the malay jantan terakhir. tapi sebab dia pelakon, memang ada gayaaaaaaaaaaaa!

IMG_2401

NurKasih the movie, best gak. ada lakonan depa scene dekat Jordan, dengan hujung2 ada le pulak part sedih, menitik2 plak ayo mato acik. Takleh le aku bagitau apa endingnya, tak mampat kan…so bolehlah kalian semua ke cinemas to check out the movie, NurKasih.

Cuma adalah sket longgar sana sini, but still, boleh tahan gaklah, berbaloi2 jugak to watch sekiranya korang adalah pencinta drama bersiri NurKasih dulu.

Suka aksi romantik Remy and Tiz :)

 

IMG_2427

at the iPhone 4 Celcom Event, Daphne Iking jadik host, in her 4 months pregnancy. Beautifulnara apa lagik….menyelit!! Daphne is so soooooooooo so cantikkkkkkkkkk!

IMG_2440

Dari belakang memang tak nampaklah macam preggy but she s sooooooooo superhot!

These are among the 2 events that i attended. More to come…as usual.

Comment: 24

Have u been ABUSED? ABUSE!

IMG_8459

She is officially married with a Muslim guy. n the rumors katanya dia dah memeluk Islam, TRUE. Alhamdulillah. Even the husband was there too, baju sama gak depa pakai sedondon cuma suaminya berkemeja pendek. She confirmed that, aku tanya direct gak terus kat dia, introduced the hubby too.

The beautiful Daphne Iking.

korang perasan tak muka artists nih kalau tak pakai make up apa pun, baju simple pun, tetapppppppppppp vass meletup cantikkan?

IMG_8416

Kal Joffres, Yuen and Daphne

launching the signing page of pink board for MANIfesto

IMG_8467

Cindy’s bf, Cindy, RM and RD…

IMG_8475

This is my first time coming to The Actor’s Studio, Lot 10. Kecil and just nice untuk play yang tak yah nak tukar2 banyak perabut gitu.

IMG_8491

So the play starts, camni yek nak citer…

ok the ABUSE Life Sdn Bhd 6 is a story bout all survivors and pengalaman dari kawan2 mereka or ahli keluarga mereka. Mereka yang telah mengalami pengalaman pahit apabila menjadi mangsa abused. It can be via mental, physically, and worst bila ada yang menjadi mangsa to sexual abuse.

I hate to read the stories in the newspaper bila anak2 kena dera, anak2  kena cabul, anak2 kena rogol. Bukan sahaja anak2 tetapi juga kita orang besar nih, yang mungkin menjadi mangsa.

Mungkinkah kita berdiam diri or kita berkongsi cerita itu in public?

Kalau kita ceritakan pengalaman kita menjadi mangsa penderaan tak kira dari bentuk apa, apa pula pandangan masyarakat to us? One question mark yang punca mengapa ramai yang lebih redha berdiam diri.

Will Quah (ingat saya ada jadi speaker untuk HP jugak last year? he was the MC for the event), sharing his experience, menjadi mangsa deraan oleh…..??

… aku nak korang sendiri pergi tengok :)

IMG_8494

Seorang lagi survivor, bertudung hitam, sedang mengandung anak ke2, famous gak dia nih. Sekali tengok je kusudah kenal, Tria Aziz. The winner of Audition.  She s one of the survivors. Mendengar her story telling, masyallah, kuatnya dia hidup. Apa kisah di sebalik penderitaan or abused yang Tria alami, kisah benar. kamu kena sendiri nonton.

Sedih….sangat sedih. Camne dia leh kuat berkongsi kisah tu yang buat aku pelik. Coz i dont think i can stand up there to tell the whole world bout the abused yang aku dapat. Can you?

Seorang lagi survivor, i will not mention siapa, again…kamu kena pi tengok sendiri. Dirogol. At this hour, memang kalau ko tak rasa sebak tak tau lah…

These are true stories. They are real people, real story.

IMG_8496

Message utama ialah untuk kita hentikan penderaan terhadap mereka yang tidak berdaya.

1. Anak…anak kecil ni memang tak mampu nak melawan. Tetapi sekiranya penderitaan ini berpanjangan, future depa mungkin tak akan terang. Kalau kita dok marah2, pukul, bantai, hantuk pala depa, pilih kasih anak yang sulong bagus, anak no 4 tak bagus, rogol, cabul, sodomize, and macam2 jenis penderaan batin serta fizikal lagik. Ni yang buat aku sendiri kena sedar diri, to kurang2kan membebel ngan anak2.

Be their frens, let them share their stories. Hear them.

2. Wanita – pompuan ni banyak malangnya coz kita lemah. Tapi jangan sebab kita lemah kita tak leh nak melawan. Tapi banyak kes rogol, dera, wanita mangsanya. Ada suami yang dok menaji isteri jer, ada bapak yang dok membelasah maknya, anak2 pompuan dibelasah sama.

3. Lelaki – lelaki yang dewasa sebagai pelindung, tetapi sebelum menjadi pelindung, sewaktu kecil mereka mungkin menjadi mangsa penderaan jugak. So hidup ni macam satu pusingan, yang kecil yang besar yang berkuasa yang lemah semua mendapat habuan penderaan.

4. Binatang – aaa aku pencinta haiwan. Aku memang bela kucing, that s for sure. Terapan kasih sayang pada binatang nih, aku tonjolkan mostly pada kucing, tapi my kids, specially Abang, sangat2 menyintai apa jenis binatang pun. Kalau boleh dia nak buat zoo gamaknya kat rumah tuh. Penderaan bukan sahaja pada manusia tetapi hentikan juga pada haiwan.

Tu ada berita recently kuor, bape ratus lembu diracun secara perlahan2. Mati semuanya. Masyallah. Bukan ajer penderaan secara maut pada lembu, pada tuannya jugak!

IMG_8520

Right after the show, we mingled around. Taking photos and borak to each other….

IMG_8531

Some of the bloggers yang hadhir …..

i will add in their link here, guys in the photos, pls drop your link yeah. Dah kat kol 2 pagi mak buat entry nih, memang tak larat nak mencarik.

IMG_8538

Ada lucky draw for those attending…

I won, got the book and the RM50 voucher of Times.

IMG_8534

Susan, Yuen (she s planning for the 4th child after June, so the baby lahir on the Dragon year, katanya lah ahhahaha)

IMG_8542

Twitter’s book!!

this reminds me, 2 writers hutang aku 2 buku from the interview session with RM…2010 punya project tuh!

IMG_8418

Baru mak tau the black shirt is the President of GPlusmy hek? The famous Shah…jom teh tarik gebang? N the tall guy is Elwyn!

IMG_8545

The group of Nuffies and Bloggers …. mau link kamu ditempek di sini? do drop your comments here pls…. acik tak mampu nak carik tempek dah kelalokan ya hazab la nih…hoi letih ngantuk ko buat entry nih coz nak siapkan on time gak.

http://www.teratakarmo.com/
http://www.farra-eng.com
http://www.Shannonchow.com
http://www.tianchad.com
http://rabiatuladawiyah.com/
http://jackielwh.blogspot.com/
http://www.tehtarikmemoirs.com/
http://www.kakinakl.com/
http://www.tikkoss.com/blog/
http://www.ciklilyputih.com/
http://withelwyn.com/
IMG_8509

The play nih mesti wajib tonton afdal sunat nonton….only 90min show sahaja. For the Life Sdn Bhd: Abuse, show sehingga 27th Feb 2011, di The Actors Studio, Lot 10

Harga ticket mengikut maklumat yang kudapat from the Director of Tandemic, Kal Joffres, IT IS FREE. but please reserve your tickets over www.kakiseni.com yeah.

Show is directed by Dato’ Faridah Merican.

IMG_8448

buek apo tu kak red ngadap dinding?

I m checking the site of Manifesto

n trying to join their Women 100 FB

n to follow their twitter too

The Sign It, Share It, Do It MANifesto is also a partner to Churp Churp and Nuffnang :)

Sekiranya tidak menjadi besar, boleh pakai anonymous names jugak….bisa kalian sharing the pengalaman abused yang pernah korang alami? Tiada siapa tahu siapa kamu yang bercerita di sini. Thanks.

Comment: 62

Raya cina mali mali makan!

IMG04517-20110216-2021

Yee Sang! sedap sebab ada salmon! memang aku kalau dpt salmon, huh…sangat berjiwa ngap sesajor

IMG04519-20110216-2022

kak red, sedap ke bihun tuh <<—budak dalam twitter tanya

gamaknya masa twitpic gambar, looks like bihun ek? hahahah tak lah

DSCN0612

Ini Astro punya CNY dinner….best! makan je kejenya. dahlah makan, berulang kali dok tunggu lucky draw. Bestnya Astro punya lucky draw, ada by table and ada gak by individual. Itu Sirman dok mengkopak prawns untuk bininya. dari dulu hingga kini kalau aku malas nak pakai tangan /jari, RD yang akan kepakkan, cozdia kalau kepak pakai garpu sudu tuh, laju macam lipan.

aku pun laju gak kepak udang, tapi pakai jari. muahahahha!

IMG_8767

Saimatkong yang kalau ada Astro event, mesti dia ada sama gak. oh best borak lawan twitter wpun duduk side by side jer. Azaaaaa…………how to get back my 600??

tangan aku gatal, leka buat online paymen to Astro. sebenarnya nak bayar 100 jer to my Astro account. Tersilap tekan to my mom’s Astro account for RM200. pastuh dah settled bayar, wpun tersilap, buat lagi sekali, tertekan lagi Astro account mak aku hahahaha! in total jadi 400 astro mak aku, kubayarkan.

Memanglah sejak berbelas tahun dulu pun Astro mak aku pun aku bayarkan, tapi ni teradvance bayar sampai 400 tuu! Packagenya bukan tinggi, mau cukup untuk 4-5 months punya bills weii!

Ok pastuh buat lagi sekali payment for my Astro account, tertekan RM200 pulak ggrrrrrr! asik salah tekan jer, mata pala ke lain dok mereng, itulah jadiknya.

bongeknya redmummy!

DSCN0610

apa ke nampanya scallop! tapi masin so tak leh nak tambah….

IMG_8755

nama naik lagik, for our table lucky draw, dapat PUMA watch, sorang satu pulak tuh. so i got 2!!! itu bukan tangan haku, itu tangan RD weii…. setiap satu jam worth of RM398!

tak tau lah nak buat apa ngan jam tuh, mbe satu RD amik satu bagi abang.

or mbe satu abang dapat and satu dia nak bagi korang.

mak tak tau :)

ai x nak campur….

IMG_8771

balik dari Astro, dapat ole2 nun jauh dari Singapore from my loyal reader – Razlinah. ahah! ku jerit pasal kat mana nak dapat kipas tangan macam pengapit Dr Shidah pakai, wallah yey, terus dipostkannya dari Singapore. Kat KL memang aku tak kuasalah nak carik kat mana…

Rezeki nih…dapat pulak ngan pouch bag comel….

Not only to Razlinah, nak jugak thanks to Marisa, waktu di Seri Pacific Hotel, she sent me 1 box of whoopie pies! perkhhh, meletup lepas meeting hangat tuh kami makan reramai.

Juga to Jamar yang membelikan keropok lekor dari Ganu, kukirim untuk 30 inggit. Pun di Seri Pacific hotel gak kita jumpa. Pastuh Ina Redglow pun bagi lagik seplastik. huh memang telan kenyang ngan keropok lekor sajor.

IMG_8766

Tutup entry dengan si RM and RD…

yang cerita cintanya masih lagi tak kuor di mana2 mahupun di Astro.

Gila pemalaslah nak tulis…

aku memang pemalas nak citer, si RD ni lagilah jangan ko harap!

Comment: 44