The Pop Look

Dan winnernya adalah…………..

photo

ni lah hasilnya bila baru nak korek Notes handphone and jumpa eh amenda pulak nih. Hoi ko bang, buat diary pulak ek kat dalam hp mak ko.  Ni zaman tok kaduk aku ngah kemaruk nak makan rambutan ler ni, but melampau le kata marah pun, mesti aku ada ngomel2 alah apak ko ni malas betul nak belikan mami rambutan napaa….

Funny bendanya pun bangg?

Yang funnynya sini ayat ko hah weih.

@poplook have chosen a winner for the red cardigan, which depa hangpa sume masuk contest tu via Instagram and Twitter.  The winner goessssssssssss to….

HYERDA DEAREST

Akak bagi 3 days for you to contact akak yer, kalau lepas 3 hari tak contact akak for the red cardigan deliver, @poplook will choose the next winner.

Thanks all thanks PopLook!

Jangan risau yer, ada lagi nanti sponsor coming kalau tak dari PopLook dari other shopping online gak. Korang kena rajin jer, kalau tak rajin hah, memang tak dapek ler.

Comment: 11

Creative toddler and PopLook for you!

photo 1

photo 2

 

Adik sayang

napa dik

napa ko conteng muka ko tu dik oiiiiiiiiii

I was spending time at my kids room, dia pun sibuk kuor masuk sama bilik abang kakak. Tak disedari dia sudah cilok itu satu pen and quietly lari duduk hall and mulalah kelas melukis.

Kita bawak dia kat cermin tengok muka hah jadi apa, dia bolayan jer…..

Bapaknya coz baru balik gym, nak mandi, sental dia sama sekali. Tak boleh hilang jam2 tu gak, kena le 2,3 kali mandi lagi baru hilang. Oh well, aku rasa ramai je bebudak cam gini, kita punya jaga camne pun, ada jugak yang dia terlepas.

Kakaknya dulu pun sama jugak, kat rumah neneknya, dia pi kerat fringe. almost botak depan tuh, gambar passport pun buruk.  Abang pulak, conteng dinding rumah kahkahkah….what a drama!

 

photo

One happy news for those hunger on RM’s contest. This red cardigan OF COS a new one, will be yours. Sponsored by PopLook (rebranding name).

A simple contest will be out today via my Instagram sync to my FB and Twitter. Check it out.

Sorry, not via the blog :) .

I promise, nanti kita keluarkan jugak satu lagi contest soon via the blog yer. Soon soon.

Comment: 8

@thepoplook ‘s Raya Syawal Aidilfitiri Collection!

 

TPL_raya_Magnolia

TPL_raya_Gladioli

TPL_raya_Pansy

TPL_raya_Petunia

TPL_raya_Viola

TPL_raya_front

POPPY Raya Collection 2013 bermula hari ini di ThePopLook!!  Bukan sahaja maxi dress, kurung sets, shawls tudung pun ada available di  thepoplook.com. It s launching today today today, so pi click cepat!

Harga tawaran dari serendah RM86 sehingga RM149 manakala raya shawls RM36.  Walaupun aku tak bertudung, tapi kain jenis dan fashion ‘Aida’ dalam TPL tuh, aku berkenan. Kain baju pula, available in sizes S, M, L and XL.

If you are buying for me, as the raya gift – get me the M size. kahkahkah! tak payah sesusah nak tau alamat ai, u cakap je kat TPL, pls post this to Redmummy. TPL tau le my house address to ship the stuff.

OR

if you nak hadiahkan orang, you bolehlah jugak terus direct order dari TPL, and get them ship to the respective frens you tuh, suami boleh surprise for bini, alah tak yah le nak tanya bini colour apa yang berkenan bagai, beli baju je pun, bukan beli kereta or rumah kan, so buat ler surprise sket untuk gf, bini, adik mak akak….

Selamat bershopping Raya Collection di ThePopLook, sekarang jugak!

ini adalah video the full teaser of the Poppy collection, aku dah macam nampak nak amik yang mana….cuba hangpa sama tengok coz dalam video tu, ada all complete the Raya Collection.  Cantiknyaaaaaaaaaa!!! I want the blue, the green the white the redddddddddddddd!!

Hey ThePopLook, my readers are buying the Poppy Raya Collection for me :)

eh…kata birthday is coming kan.

Comment: 11

2 from ThePopLook!

IMG_2733

suka suka sukaaa the peplum dark blue long skirt nih

but ai tak dapat nak tunjuk le sangat kat sini kekembangannya! but sangat sedap comfy betul bila pakai

http://thepoplook.com/4026-norah-peplum-maxi-skirt-navy.html

so link tuh boleh tunjukkannya lagi details, ada lagi satu colour by TPL in dark purple

IMG_2877

for weekend, i pakai the green top, semestinya juga dari TPL jugak, esok esok boleh pakai top nih dengan the cardigan to work, in fact dalam my Alma oren tu pun ada cardigan.

i m checking more new stuff from ThePopLook

sudahkah anda?

tanya macam sudahkah anda membuat pilihan yang tepat untuk mengundi? hikss.

undi mana korang?

Comment: 14

Britney red!

IMG_1494

beginilah kalau dah menjadi toddler, apa yang ko nak naik, ko naik je lah nak…mak temankan. masalah aku masih sama, napa takde kerusi untuk parents duduk…huwaaa letih wor berdiri tunggu budak ni membosan naik menda nih. Tengok keek aku, bertukar2 naik heh

IMG_1500

kali ni ada size si bapak so terus borong! pun sekali lagi tengok le lam keek sampai ada yang aku duduk dalam fitting room with RB coz tak larat mengejar dia pusing sana sini. ada waktu bapaknya ngah try suor dia pi jalan lenggang mak limah, ya hampunnnnnnnnn sejauh2nya dia berjalan dari tapak bapaknya tukar suor tuh.

stress betul aku mengejar. tolong tolong cepatlah habis soping pak oi. dinda ni penat mengandung beranak nak kejar anak tu pulak. kejar2 ni keje youuuuuuuuuuuuuu, bukan kejar ai.

my pink jacket dari H&M, tu satu je lah helai aku beli dari shopping ngan depa pun.

 

IMG_1505

dalam banyak giler jam loceng tuh, ada le 1-2 jer boleh dipakai, lain sume rosak! sapa beli tak buat checking dulu, nasib malanglah hangpa.

penyudahnya laki aku beli kat area2 umah kami, jam loceng bilik abang dah kojol. jam ni ikut turn tau. one after another. pas bilik kakak goal, bilik abang pulak. bertukar2 tangan memasing. ni jam bilik abang dah beli baru, kang sok sok jam loceng kakak pulak yang janam.

tapi beli jam loceng bunyik2 gini, walaupun berdering sakit telinga dengo, pun bukan sekali rap anak aku bangun. ada jugak makan masa depa bangun gak. dah tak lut dek telinga heh!

IMG_1642

Red Britney Blouse by ThePopLook

red top ngan fushia jacket atas2 tu lain sedara-maranya yer!

kuor pi cover event rambut ke main beralun, balik event terus sanggul mak merah….

Comment: 13