The Pop Look

The Poplook Raya for Raya…

Tepi tepi sikit

bagi model tercinta ni buat catwalk sikit.

Lama dah tak memodel heh. Maklum ler ai kan low profile *pui*.

But but, for some occasions, akak kena model up coz baru korang rasa wah cantiknya ko kak red, aku nak beli jugaklah. Coz first entry of Raya Promo PopLook aritu kan akak dah buat perjanjian ngan korang, bila akak dapat the fav yang akak gilakan, mesti akak posing sini walaupun akak tak pakai lagi for raya or events but to tayang badan kat hangpa dulu, i present you….

Top – Sasha Bronze (RM76)

Bottom – Sara Deep Red (RM86)

Boleh dapatkan hak kalian di PopLook.com

 

IMG_9952

IMG_0544

IMG_0556

 

IMG_9975 (2)

IMG_9977 (2)

Nak tukar top sahaja, tapi nak maintain Sara macam akak buat nih?

Boleh jugak, akak tukar pulak pakai dengan Selena Creme (RM79). Pun boleh dapatkan di PopLook, banyak new arrivals.

Diadun manis bersama dengan ikatan reben yang buat Kak Red macam anak manja 17 tahun, *tolong up sikit jer*

IMG_0011 (2)

IMG_0633

IMG_0025 (2)

But nak tukar style, rasa nak tuck in?

Eh maklumlah dah kurang sikit buncit nih dah boleh tuck in kan, so kita buang reben comel sebentar, kita tuck in bergaya begitu gah di jalanan Syawal nanti, mahupun during Ramadhan dan selepas Raya pun boleh pakai. Akak boleh selamba je nanti pakai pi kerja, Satu Tower 2 tau aku Redmummy and they know i m very fashionista gak heh….pakai apa pun orang dah tak kisah.

IMG_0660

IMG_0044 (2)

IMG_0041 (2)

IMG_0665

Semuanya datang dari PopLook. it comes in few colours too. As a red lover, i go for red one lah, but if you tak nak amik these collections, ada many other types of raya collections or non raya too in their site.  Macam kata member akak le kan, sangatlah very reasonable price harga di PopLook, ramai je yang dah  menerjah sama pakai.

Ada satu skirt from PopLook, akak dah pakai 2 kali dalam instagram, the name is Aderyn Maxi Skirt, havent been out in my blog yet, but kat IG FB Twitter dah out, itu pun satu my best collection from PopLook ever.  Can be worn during raya gak, you kena pandai mix and match. For me, raya ni pakaian perlu sopan, asal tidak menjijik di mata :) .

Readers – Thanks for having me as your model of theRedmummy LOL. Belum ko suruh akak catwalk lagi, walaupun petite i still can beat Tinie the model. Kahkahkah.

PL_RAYABANNER_BAROQUE_B

 

PL_RAYABANNER_JEWEL_A

PL_RAYABANNER_BAROQUE_A

The Raya collections of PopLook are all named as: Garden, Lace, Jewel dan Baroque.

Have a pleasant shopping day in PopLook.

Comment: 9

Malay and Chinese Weddings…

IMG_6620

Just the 2 of us…

no kids..

Anak2 aku cuti sekolah berada di merata…for abang kakak ler. For adiknya memang tak boleh ler berpisah, cuma for this entry, adiknya si bongsu tak ngekor, coz it s a very long dayyyyyyyyyyy for his parents, selain wedding ada kerja lain jugak kena buat.

IMG_6629

Posing ngan Nisa Kay dulu…

At Cik Epal’s wedding

IMG_6636

  Posing laki bini plak….

 IMG_6717

Pojie and wife…

IMG_6721

Yana dah berisi ye? nampak gaya macam dah ada tuh…

Namee the sweetie mama and Pen Merah…semua bergabung di wedding Cik Puan Epal ler patut nama gelaran baru heh

IMG_6723

Ujang and family…i remember i went to their wedding and now depa dah beranak pinak. sok sok Epal pun sama gak hahahaha

IMG_6726

eh kita kita lagi :)

IMG_6639

Sunyinya seorang isteri bila ditinggalkan suami

puiiiii

LOL

IMG_6659

hah, akak dah collage cantik gambar ko Epal and suami. Ini the best dapat snap, maklum ler pengantin bukan senang kita nak rerapat, lain ler akak rajin nak pi naik kat pelamin ko :)

Nanti adik akak kahwin, jemput datang ye Cik Puan Epal dan suamimu juga….

Tahniah tahniah….kahwin akhirnya walaupun di usia yang muda, takper Mun, muda2 kawin pun best, lagipun akak dengar korang dah lama sangat bercintaan…..Semoga berkekalan ke akhir hayat, gaduh2 sikit tu biasa, gaduh2 besar pun biasa gak dik, just remember, isteri itu pendukung suami, kalau dapat suami baran, ko jangan baran sama, kita kena cool him down. First 5 years will be tough, but later after that, you can manage lah your marriage.

IMG_6691

Red kebaya from Jakarta, lace kain tuh akak lipat dikkkkkkkkk, 3,4 kali and of cos with my new Chanel

IMG_6674

Kami yang will go to our 14th years of anniversary, ada jatuh bangun terduduk tersungkuq…pernah bergoncangan jugak marriage kami, but we fought back lah…

ok this entry is not about us :)

 

IMG_6713

 Meeting lagi ngan our fella frend, just right after the wedding. Dah bape kali meeting daaaaaaaaaaaa….bila le nak start engine nih…lotih hakak.

dari laki aku kat Europe, sampai dah balik, satu keje tak siap mula lagi. RD, bila nih??

IMG_6772

Malamnya, eh petangnya balik umah lu golek2 sikit ngan Zeeshan, memain jalan2 sket, siap kemudiannya for nite’s wedding.

Wedding of the founder PopLook.com

IMG_6776

Wajibul buat gini skang heh…

IMG_6781

Berdiri sebelah ice, ice tu boleh memercik hoh!

IMG_6786

Sorry, i m not allowed to post the bride and groom photos :) . Tak dapat izin, yelah..yang famous tu PopLook. So kena  ler kaian habiskan ngan gambar2 aku laki bini sahaja….

IMG_6789

Kitorang pakai self timer jer nih, malas nak suruh orang amikkan. Aku tak berapa suka ler pakai monopod kalau takat pi wedding, boleh je suruh orang amikkan but pun tak perlu, sendiri self timer sudah….

IMG_6809

Lighting ni molek sikit, dress pun from Jakarta, pasni boleh dah pakai bawak pi kerja heh, kasut tu kasut lama, Dior beli kat London dulu and sarung balik the Chanel handbag

IMG_6819

balik dari wedding, tengok ada rumah aku dah macam nursery! Penuh dengan kanak2 riang ria. 9 orang in total for that nite termasuk 3 anak aku, dan esoknya menjadi 10 orang.  Standard la cuti sekolah memang penuh manjang rumah aku ngan anak2 buah nih….

Bebudak ni memang turn by turn dok carik rumah makcik pakciknya, rumah aku memang wajib jadi persinggahan.

Makanya begitulah sejarah one of the weekends yang panjang dan padat…any comments mau kongsi?

Comment: 9

Raya of PopLook…

 

Sejarah kembali berdetik, sejarah Redmummy dan PopLook  kembali lagi.

Dari aku slim, gemuk mengandung, gemuk pas mengandung hinggalah badan mengering kurus nih… POPLOOKsalah satu online store yang paling popular di Malaysia yang best aku dealing with, punyalah bertahun2. I love working with Poplook, not just that, akak paling suka ngan kain bajunya yang very affordable.

Kalau too cheap pun, too good to be true pulakkan, so ini memang semua kaum rakyat jelata boleh bayar one.

So, Syawal is coming….Ramadhan lagi lah nak dekat. You mencari baju raya, baju untuk raya event, baju for your ramadhan event too? Nah….dah siap pun baju raya for korang heh. They have come  out dengan 4 koleksi yang dipetik namanya Garden, Lace, Jewel dan Baroque. Semua koleksi pulak berkualiti tinggi dan at one glance je orang akan cakap, hah! You are wearing PopLook!

Currently, Koleksi Garden dan Lace dari POPLOOK untuk Hari Raya sedang hit berjualan. Memang ramai mengejar for raya shopping, but kalau lambat, of cos lah habis stock, so memang tak dapat ler korang nak menyarung, the one set price of the Garden and Lace, lebih le murahhhhhhhhhhhhhhhhh dibandingkan dengan other onlines lain. Tak biasa shopping online, hish, dik, orang skang beli online ler baru IN, kalau ko tak biasa, bebawaklah diamalkan yek….dunia shopping sekarang hanya di petikan jari ye dik.

 

 

Akak dah ada setiap satu collection of the Raya 2014′s Poplook nih, but sedang menanti dengan penuh kesabaran pula untuk Jewel dan Baroque pulak. Akak dah tengok teaser of the collections, memang rambang mata hoi, ada Thai Silk hokey! ini tak boleh jadi, i ll be the one bertenggek kat PopLook to get them first.

Meanwhile korang boleh sebat dulu the Garden and Lace, you tengok lace collection dia tak le sarat barat, kira depa gunakan -  Less lace is more, gitu dok PopLook?

 

 

 

Dok tunggu apa lagik, nak nampak cantik menawan ayu, muda belia macam Kak Red (oh my please sesekali masuk bakul jap), bolehlah pergi surf kat  POPLOOK Raya.

Anggun ler korang di Ramadhan dan Syawal ini nanti.

Macam hakak merah :) , Tapi akak tak yah Syawal kot, pun anggun kan kan kan…..ahcum!

Nah, shopping raya cepat kat PopLook.

 

 

Comment: 8

Dan winnernya adalah…………..

photo

ni lah hasilnya bila baru nak korek Notes handphone and jumpa eh amenda pulak nih. Hoi ko bang, buat diary pulak ek kat dalam hp mak ko.  Ni zaman tok kaduk aku ngah kemaruk nak makan rambutan ler ni, but melampau le kata marah pun, mesti aku ada ngomel2 alah apak ko ni malas betul nak belikan mami rambutan napaa….

Funny bendanya pun bangg?

Yang funnynya sini ayat ko hah weih.

@poplook have chosen a winner for the red cardigan, which depa hangpa sume masuk contest tu via Instagram and Twitter.  The winner goessssssssssss to….

HYERDA DEAREST

Akak bagi 3 days for you to contact akak yer, kalau lepas 3 hari tak contact akak for the red cardigan deliver, @poplook will choose the next winner.

Thanks all thanks PopLook!

Jangan risau yer, ada lagi nanti sponsor coming kalau tak dari PopLook dari other shopping online gak. Korang kena rajin jer, kalau tak rajin hah, memang tak dapek ler.

Comment: 11

Creative toddler and PopLook for you!

photo 1

photo 2

 

Adik sayang

napa dik

napa ko conteng muka ko tu dik oiiiiiiiiii

I was spending time at my kids room, dia pun sibuk kuor masuk sama bilik abang kakak. Tak disedari dia sudah cilok itu satu pen and quietly lari duduk hall and mulalah kelas melukis.

Kita bawak dia kat cermin tengok muka hah jadi apa, dia bolayan jer…..

Bapaknya coz baru balik gym, nak mandi, sental dia sama sekali. Tak boleh hilang jam2 tu gak, kena le 2,3 kali mandi lagi baru hilang. Oh well, aku rasa ramai je bebudak cam gini, kita punya jaga camne pun, ada jugak yang dia terlepas.

Kakaknya dulu pun sama jugak, kat rumah neneknya, dia pi kerat fringe. almost botak depan tuh, gambar passport pun buruk.  Abang pulak, conteng dinding rumah kahkahkah….what a drama!

 

photo

One happy news for those hunger on RM’s contest. This red cardigan OF COS a new one, will be yours. Sponsored by PopLook (rebranding name).

A simple contest will be out today via my Instagram sync to my FB and Twitter. Check it out.

Sorry, not via the blog :) .

I promise, nanti kita keluarkan jugak satu lagi contest soon via the blog yer. Soon soon.

Comment: 8