CNY

A bit down…

IMG_6375

this is an old photo, masa raya cina arituh. The top yang ai bought from Beijing.

this week, akak agak merundum sket lah, ai takde mood sangat nak bergebang dalam nih. So bagi akak take a break kejaplah yeah…will be right back. For daily or live updates, boleh check out akak di IG Stories .

assalam.

Comment: 8

Raya cina mali mali makan!

IMG04517-20110216-2021

Yee Sang! sedap sebab ada salmon! memang aku kalau dpt salmon, huh…sangat berjiwa ngap sesajor

IMG04519-20110216-2022

kak red, sedap ke bihun tuh <<—budak dalam twitter tanya

gamaknya masa twitpic gambar, looks like bihun ek? hahahah tak lah

DSCN0612

Ini Astro punya CNY dinner….best! makan je kejenya. dahlah makan, berulang kali dok tunggu lucky draw. Bestnya Astro punya lucky draw, ada by table and ada gak by individual. Itu Sirman dok mengkopak prawns untuk bininya. dari dulu hingga kini kalau aku malas nak pakai tangan /jari, RD yang akan kepakkan, cozdia kalau kepak pakai garpu sudu tuh, laju macam lipan.

aku pun laju gak kepak udang, tapi pakai jari. muahahahha!

IMG_8767

Saimatkong yang kalau ada Astro event, mesti dia ada sama gak. oh best borak lawan twitter wpun duduk side by side jer. Azaaaaa…………how to get back my 600??

tangan aku gatal, leka buat online paymen to Astro. sebenarnya nak bayar 100 jer to my Astro account. Tersilap tekan to my mom’s Astro account for RM200. pastuh dah settled bayar, wpun tersilap, buat lagi sekali, tertekan lagi Astro account mak aku hahahaha! in total jadi 400 astro mak aku, kubayarkan.

Memanglah sejak berbelas tahun dulu pun Astro mak aku pun aku bayarkan, tapi ni teradvance bayar sampai 400 tuu! Packagenya bukan tinggi, mau cukup untuk 4-5 months punya bills weii!

Ok pastuh buat lagi sekali payment for my Astro account, tertekan RM200 pulak ggrrrrrr! asik salah tekan jer, mata pala ke lain dok mereng, itulah jadiknya.

bongeknya redmummy!

DSCN0610

apa ke nampanya scallop! tapi masin so tak leh nak tambah….

IMG_8755

nama naik lagik, for our table lucky draw, dapat PUMA watch, sorang satu pulak tuh. so i got 2!!! itu bukan tangan haku, itu tangan RD weii…. setiap satu jam worth of RM398!

tak tau lah nak buat apa ngan jam tuh, mbe satu RD amik satu bagi abang.

or mbe satu abang dapat and satu dia nak bagi korang.

mak tak tau :)

ai x nak campur….

IMG_8771

balik dari Astro, dapat ole2 nun jauh dari Singapore from my loyal reader – Razlinah. ahah! ku jerit pasal kat mana nak dapat kipas tangan macam pengapit Dr Shidah pakai, wallah yey, terus dipostkannya dari Singapore. Kat KL memang aku tak kuasalah nak carik kat mana…

Rezeki nih…dapat pulak ngan pouch bag comel….

Not only to Razlinah, nak jugak thanks to Marisa, waktu di Seri Pacific Hotel, she sent me 1 box of whoopie pies! perkhhh, meletup lepas meeting hangat tuh kami makan reramai.

Juga to Jamar yang membelikan keropok lekor dari Ganu, kukirim untuk 30 inggit. Pun di Seri Pacific hotel gak kita jumpa. Pastuh Ina Redglow pun bagi lagik seplastik. huh memang telan kenyang ngan keropok lekor sajor.

IMG_8766

Tutup entry dengan si RM and RD…

yang cerita cintanya masih lagi tak kuor di mana2 mahupun di Astro.

Gila pemalaslah nak tulis…

aku memang pemalas nak citer, si RD ni lagilah jangan ko harap!

Comment: 44

Astro CNY Dinner!

IMG_5039

fortune cookies yang aku n sirman dapat tuh…waaa leh caya kah? ahhahaha rasanya sume yang dapat kat hall nih dapat memolek nya wordings lah….anw ni CNY dinner by Astro last week, kat depan Bangsar Seafood tu lah aku parking yang sampai taik buruk bersepah2 satu keter aku. astro cny dinner nih more to channel chinese kat astro tu pasal hosting pun cakap cino semedang jer. ada gak lah english tp bising tak berapa nak dengo dah tuh our view tiang bagak lam hall tuh. mmg tak nampak apa. harap dengo je lah.

sambil2 yee sang makan depa buat lucky draw, semua meja dapat nih. tp tengoklah meja ko naik and dapat adiah apa plakkan. ada orang dapat adiah gempak, eh kalo meja ko number 5, ha adiah lucky draw pun utk 10 orang tau. kalaulah meja ko ada 5 orang jer, hamik adiah sekali 10 ko kena bawak balik yg 5 orang nih. macam our table ada 8 orang so mmg kompem akan ada adiah lebih 2.

IMG_5051

wish nya wish, boleh si Wan Beautifulnara wished nakkan mixer! masin lah pulak mulut dia. berbulu je budak2  meja kitorg ngan dia nya wish. so kitorg dptlah mixer. ciss! aku cakap kalo ko kawin Wan, adiah mixer ni aku bagi balik. since aku dpt 2 ngan sirman, so satu lg bagi Aud  kot dia kawin sok sok ngan tim hahaha, tak pun bagi sapa2 readers aku yang nak kawin.

from left tuh jesse, azra, saimatkong, huai bin and Aud. ni muka2 biasa kuor RM dah. Azra tuh aku working together ngan dia for our Astro HD advertorial.

IMG_5059

mixer mixer sapa mauuuuuuuuu???? all in our table dapat mixer yang sama yek. ada orang lain dpt blender, dapat hamper, dapat macam2 lah. grand prize plak dapat melancong to shanghai plus flight and hotel siap worth rm8888. very the ngam soi number! ngah2 melanguk tetiba budak2 meja aku Azra Astro and Saimatkong dok jerit RM your name lah!

wahahhhhhaa. for individual pun ada gak ye lucky draw. syok woo CNY Astro dinner nih! call card merah Redmummy naik woo! so dapat lucky draw huhuuuuu

IMG_5081

taraaaaaaaaa! jam lelaki aku dapat. sirman ni adiah besday you ehehhehehe

sekali tengok brand, Phoenix TV ko! Azra Astro cakap tu brand dari channel cino astro. wahahahah! pas 3 hari sirman pakai, lom aku kuorkan entry nih lagi, dah mati plak dia. haiyak…muka jam ko ke main canggih, nak kena pi cek battery ke apa yang kedaung sangat tuh. tapi kalau pakai tengok wuii very the expensive watch lah.

ok lah kan, pi CNY dinner astro nih, lepak2 borak2, makan2 sampai melambak makanan tak habis, borak2 lagi, tengok lion dance, tengok show ke main seksi artistnya, dapat bawak balik 2 mixers, satu jam canggih. ha ok lah tu. lama dah acik tak pi event. raya cina pun dah abih yuk, tp aku ada lagi satu final yee sang cny nak kena pi. tu last kopek aaaa.

orang kata aku ni asal ada adiah je aku mesti dapat. eh ko tak tau, ada gak nama aku tak naik langsung ek. tapi adiah grand prize paling best selama aku dapat, ha sirman dapat pi Australia, waktu tu dia muda2 ngah kami ngah cintan cintun gitu. tp dia x pakai pun, dia jual jer….aku kalo lucky draw jarang luck lah, dpt pun adiah biasa2 jer.

korang penah dapat adiah lucky draw yang grand2 tak?

Comment: 21

CNY Open house…

IMG_5000

kami makan berpindah2, ramai tol orang yang datang, tak tau mana nak duduk…sudahnya dok depan umah amik angin tengok umah2 orang kaya kat kawasan nih. depan umah Cathj tu sikitnya besooooo hai! sedap tol view.

lagik best kan, kalau korang2 nak carik contractor umah, ha contact makcik nih yek, family husband dia buat project tuh aaa! macam sesuai lah kan ngan rumah CV aku tuh, dah 2 bulan tak berusik terbiar je tuh…

btw Cathj is one of my Chinese readers yang sokmo kamu nampak komennya di RM nih. napa aku tak penah jumpa indian reader aku yek?

IMG_5009

gong xi gong xi! lovely CNY open house hosted by Cathj!!! tohceii!

aku x dpt lah angpow tapi anak2 ku dapatlah…balik depa simpan duit angpow terus lam tabung, dah berangan nak mencukupkan tabung utk beli toys katanya kan.

tapi syok aa…umah bebeso buat open house, puas hati tol. kalo umah atas langit buat open house, berlaga cik von lah jwbnya…

Comment: 14

Gong Xi Fa Chai!!

IMG21070

i forgot what s the meaning of this drawing, but i think it s a very nice drawing by my daughter. Gegirl. From Gegirl with love, to all my chinese readers and frens, may you have a wonderful dong dong cheng :)

ngaummmmmmmmmmmmmmmmm!

Gegirl actually wrote the card macam nih

Melysha Loves YMMUM

hahahahahaa!

so aku suh dia betulkan tapi tukar ke Melysha Loves Daddy, ask the dad to bring back the card to office and mesti wajib letak atas meja kerja. siap dia bungkus kad ni molek2 letak lam bag keje bapaknya, to make sure bapaknya x lupa tak tinggal.

cute tol budak2 nih…

so Anw, to all my chinese frens, MERAH MERAH MERAH! drive carefully and enjoy your Merah Day :) . To bangsa 1 Malaysia yang lain, balik kampung or holiday molek2 nah….

Comment: 15