Movie

2 movies 2 malls…

IMG_1079

Let s combine all 2 movies, diff days in 1 entry. I need to catch up cepat sikit coz kang lamaaaaaaaaaaaaa gila nak citer benda lain. Banyak dah sangat pending.

My left eyes adalah merah, salah kecucian.

IMG_1099

I dapat tix from Astro for the Star Wars, i bukan fan sangat but husband dan anak2 yang minat, kali ni menonton di Setia Mall. Jauh dan sunyi..hiks…

Aku habis kerja, drove lelaju balik, sampai rumah ganti baju jer. Terus semua melompat masuk kereta, depa dah siap awal2. Make up pun aku tukar kaler dalam kereta gak (let the husband drive).

IMG_3962

IMG_3969

IMG_1144

IMG_1163

2 gambar atas tu Zeeshan rela, tapi kemudian bila 2 gambar bawahnya terpaksa pegang dia coz dia berlarian tak nak posing sama. Kang ko dah besar bising kenapa gambar ko kat hall of fame Red House tak banyak, hah ni ler pasalnya dik.

Kat mall ni tak boleh ler nak makan, tak jumpa kedai halal langsung, tanya security pun katanya takdak. So takpe ler…makan je lah popcorn korang kang.

IMG_1170

tapi ada surau, yang besarrrr dan sepi. Pastu ada satu jer kipas ceiling, haih, napa le susah benau nak banyak2kan kipas. Ada ler 2,3 orang yang solat maghrib situ, pastu tinggal kita 2 jer coz since movie start kat kol 9 malam, baik kita tunggu Isya jer, terus.

Sebelum tu, Zeeshan was with us, kemudian bila the boys dah habis Maghrib baru ler kita pass Zeeshan kat depa.  Our telekung kalau kat luar, sama ni jer, the travel pack punya telekung yang aku beli kat Jakarta years ago, kakak is red mine is white, senang bungkus letak lam bag.

Tapi surau kat sini memang sepi ler. Udahlah kita berdua jer. The boys dah naik atas, surau ni dok kat ground floor hujung dalam sekali.

IMG_1196

habis movie, depa lapar, but Zeeshan dah kedaung tidur. Ikut aku nak balik terus jer, but depa 3 nak makan heavy, dah midnite pun yooo….jadi aku dokong le teman tidur si Zeeshan tu sementara menunggu 3 orang tu makan.

Aku bukannya midnite person kat luar sangat, means bukan lah tak pernah langsung bermidnite di luar but ai just dont like. Somo more dengan ada anak kecik, Kalau dia baby2 lagi memang takkan aku ikut, korang pi le bertiga, skang Zeeshan dah 4 taun ok ler exceptional case, but not gonna be selalu ler, setaun 2,3 kali boleh ler, macam kes nih, dah terpaksa, depa lapau dok makan popcorn jer kan.

Star Wars well ok ok jer for me hahahaha….

IMG_1464

the next few days pulak, kami ke Midvalley. Untuk makan steak…

IMG_1483

i love my set of necklace, ada more than 15 sets lagi just arrived yang belum berpakai…aku memang suka collect. Takpe lah, if anak2 menantu aku sok tak pakai, aku bagi ler charity ke or vintage ke, mana tau harga tinggi lagi 10-20 taun lagi kan, insyallah.

IMG_1491

Makan kat sini, dah jadi our fav gak, sejak aku introduced the restaurant to the red family, depa dah pun in the must list to visit for makan2 if stop by at Midvalley…

IMG_1507

lepas makan, kita meredah shopping sesikit di AEON Midvalley. kena take turn lagi for Maghrib, the q dalam surau AEON sangatlah tercungap2 keluar pintu kau….

IMG_1520

ai is duduk kat sini, menanti anak yang pusing semua jenis pemenan dalam nih…tapi earlier selamat dah shopping. Kita sanggup ikut escalator jauh tak nak bagi Zeeshan nampak tempat toys ni, tapi hish, hidung mata dia kuat betul..kantoi gak, kena gak bawak masuk dalam nih.

IMG_1533

korang dok sini dulu, tengok space Star Wars kat bawah tu yek, mummy nak lari sorang2 pi Nichii :) . Sebelum aku lari tu aku dah siapkan beli kopi untuk suami dan jugak mangga pulut for them to eat and drink dendiam…

kena rushing laju coz kita ada lagi satu movie nak melayan, but not at Midvalley, kat Viva Mall.

IMG_1543

macam kita 2 orang je menengok padahal berlima. Kita berdua lari naik dulu, at VIVA Mall coz tix aku dah beli online but depa ni kan tak berapa maju, tix online beli tu kena gak endorse lagi kat counter. Dia tak macam TGV or GSC yang boleh je tunjuk tix online kat entrance.

Pastuh beli food pun kena gak tunjuk card as member aku, kang rugi ler…sekali beli kalau beranak 5 ni, banyak leh dapat pointsnya.

The reason kita tak dapat tengok kat Midvalley coz masa tu public  holidays ke hapa tak silap so the tix sold out, untuk sehari punya show aritu. Yang ada kosong kat Viva Mall jer (dah expected pun), jadi tu yang dari MV patah ke Viva, dedua pun near by to our house. No issue. Cuma issuenya kena kuor masuk kereta 2 kali perjalanan jer lah.

Oh kita menonton IPMan, best. Sedih. sayangnya suami pada isterinya kan, sampai ke akhir hayat walaupun awal2 suaminya macam dok bz semedang….But the stuntman for Ipman ni too obvious sangatlah, boleh tau itu bukan dia yang berlawan, the stuntman dia…

 

Comment: 4

The Good Dinosaur’s tragedy…

 

IMG_9890

 

Banyak hal masalah menimpa2 betullah untuk entry ni, nak buat ni pun gambar tak menjadik. Malas nak pikir napa dia jadi mengecik. kengkadang WLW tu biol gak sama ngan aku ni pun.

Jadi ini kisah sedihnya kami berlima. Aku, all my 3 kids and my niece yang lawa (tapi lawa lagi makcik kau), Kak Ngah. So telah kami berjanji untuk pergi tengok The Good Dinosaur, aku dapat 4 tix premier from Nuffnang. Jarang ler weekdays aku nak pergi tapi sebab dah cuti sekolah (masalahnya 2 anak aku masih lagi belum cuti sekolah, tapi langgar je lah).

Jadi kisah bermula dengan perjalanan dari rumah ke OU. to be specific at GSC.

Drive dengan kompidennya, masuk Kerinchi Link tetiba aku rasa eh ni jalan apa ni,eh ni apa ni weiiii! Omeng, ada satu lorong ke kiri heading to Bangsar South ok!!! aku tak pernah tau, katanya baru lagi. Arghhh….ddah 8 lebih ni, show at 9pm.

So kita uturn, nasib baik le kejap tak jauh punya kesesatan itu.

So alhamdulillah sampai OU, on time about 830pm.

Sblum sampai tu aku dah tutup waze, kompiden leven tinggi turn left, parked. Nak parking ni pun, dapat yang sempitnyaaaaaaaaaaaaaaa, depan auto pay, So sempit pun sempitlah tapi nak amik reverse parking tu siksa, abang sampai keluar tolong tengok takut aku langgar side kete orang. Bila dah parked tu abang cakap, mami – berderet kereta beratur belakang tunggu mami parking hahaha..

ya hampun sorry le.

IMG_9913

pastu kita pun turun, carik le GSC. aku ni dah lama tau tak turun OU tu. berbulan bulan bulan. Biasa kalau nak pi memana event sana, aku kena cek – old wing or new wing. Tapi ni aku tak check. dah waze kata kiri.

Kitorg pun carik, tak jumpa, tanya guard dia ckp itu new wing. Dia suh naik 4th floor, and lalu situ pi new wing. Kitorg naik, apakah, parking pastu gila hapa nak lalu gegelap aku tak tau la abang yg cek tpt gelap tu.

So turun, carik lagi, turun naik escalator tak jumpa. Jauhnya mak haih.

Ati dah panas. Pegi balik pegi balik, sampai berlari2 le kitorg 5 beranak. Abang and kakak aku took turn dukung Zeeshan. At one time aku nampak trolley AEON, hamik tarik and suh abang letak Zeeshan dalam tu, dia pun speeding tolak adiknya lam tu.

Memang berpeluh2 kitorang hahahahaa

so aku dah give up.

Jomlah anak2.

Diorang ingat mak ajak balik. Tak, jom kita naik kereta pergi ke new wing. Apapun kena gak alihkan parking gak coz new and old wing jauh beza, habis movie ni kang mau jam 11malam.

Jadi kitorg pun masuk kereta. Kak Ngah lelaju bayar parking,  aku ngan batallion terus masuk kereta. Gerak and chow. Sambil aku check waze balik.

Eh betullah, bukan aku yang salah, si vongok waze ni detect the GSC on the lift, not on the right (yet left tu TGV). Eiii….adakah kerana Kak Ngah tukar suara waze tu (asalnya suara pompuan, tapi dia kata pakai la suara budak kecik, kelakar). Jadi aku dah hamun le budak kecik waze tu. Vongok la kau, hantar aku ke TGV napaaaaaaaaaaaaaaaa.

Dan pastuh sampai GSC, carik parking. Aku nak park near by, pusing cari2, tetiba kat entrance GSC atas tu aku emergency break, eh korang pi turun dulu, biar mami carik parking. Dah lambat ni. Masuk jer dulu kang mami belikan popcorn korang. Masa break tu, pala kakngah tertunjal seat aku haahhhaa..

itu baru orang tua, jadi niqabis Edlyena Assegaf tolonglah pakaikan anak kecik ko tu seat belt, ko pun pakai le seat belt, or napa ko tak nak invest car seat kat anak ko hah? <<—-ok ini aku geram betul ngan pompuan ni, ko nak menipu orang ke hapa lantak ko lah, apasla ko amik video beria2 dengan driving lajunya, tak pakai handsfree, pegang hp, mata melilau, kalau ko emergency break, berdentum depan, u tell me anak ko terbang ke mana nanti?

so ok ok back to parking, hah depa pun turun ler. Jadi aku pun carik parking, sekali round pusing ada dapat le tapi jauh dr entrance. But aku pikir hem, parked je lah. Memang jauh lah, tapi kan, bila aku dah jalan 30-40 langkah, aku rasa eh tak nak lah, tukar lah parking cari lain. Aku nak gak park kat near by entrance GSC tu.

So pusing, alhamdulillah, ada jumpa dekat. Rezeki. Suka ni hehehehe…

pastu masuk dalam, ler abang tunggu aku, lelain sume dah masuk, show jam 9, masa tu dah 925pm tau.

Bila masuk dalam, ler tak start lagi, rezeki lagi. Tapi depa sempat le beli popcorn gak. Air mencungap2 minum. Eh masa kitorg berlarian tu, air botol suam aku, separuh kita togok deh penat.

Alright pastu tengok happily lah. Sonok ni. Aku kan tak minum air manis (certain days), so aku tanya mana air suam mami? Memasing kata ada bawak, sampai abis movie aku dok minum air suam Zeeshan sudahnya. Rupanya memang kakak terlupa nak amik masa dah mak nya emergency break tadikan.

IMG_9908

So, abis movie, finished at 11pm, kuor ler. Hangpa cuba cite kat hakak, sakit tak hati akak bila kita kuor dari pintu wayang tu, tengok2 yang akak parked dari awal tak jadi tadi tu, depan mata jer!! huwaaaaaaaaaaaa…..benciknyaaaaaaaaaa. Jadi menapaklah kami ke kereta, jauh aaaa. Dengan kena dukung Zeeshan lagi, dia tak nak ngan sesapa. Dia sebenarnya suka ngan movie tu tapi ada sedih gak lah coz Arlo tu berpisah dari parents dia, ngan ayahnya mati, macam2 la, so dia touched kat situ.

Jadi banyak betul dugaan nih, ok then kita start engine, aku check routes, aku nak ikut Kerinchi Link again coz itu jalan paling dekat ngan rumah aku. Actually aku tau jalan tapi aku dah few months tak pergi OU ni so aku tak nak le amik chance kan. Bila dah sampai TTDI, tetiba semua kereta kena uturn and turn left, apakah!!!

ler depa buat roadblock kau!! huwaaaaaaaaaaaaa

kita carik jalan short dalam tu (aku expert gak area situ coz klinik laser aku dulu kat situ, my son pun dulu pernah tuition situ), sampai kedai tudung Neelofa tu pun aku tembus 2 kali kay, tak gak jumpa jalan. banyak kereta kena pusing. Sian kami.

Malapetaka apakah ini, banyaknya dugaan semalaman ni.

Jadi tukar routes, ikut Fed Highway ler. Tapi budak kecik waze tu dok ajar aku jalan2 yang menyimpang dari signboard, aku suspect dia nak suh aku ikut Bandar Utama tembus PJ/Fed Highway. Eii memang idok ler.

Jadi akhirnya begitulah. kami pun selamat sampai rumah dengan penuh cabaran dan dugaan.

Allah, sian sangat anak2. dengan maknya stress, tapi masa keadaan genting yang first round tak jumpa GSC at old wing tu kan, aku punya speed up jalan/lari lagi laju dari Kakak and Kak Ngah. hahahaha. toing toing.

Kita hantar laporan kat apaknya, gelak2 bapaknya heh. Terus depa mintak burger. Kakak and Zeeshan terus tidur ler, depa kan sekolah the next daynya. Dengan aku sekali makan burger special tu, pancit penat exausted, semuanya banyak sangat packagelah.

Jadi skang dalam hp aku dah set sesiap, GSC new wing on the right, TGF is at old wing on the left.

OU oh OU….

IMG_9893

Eh pergilah bawak anak2 tengok The Good Dinosaurs, Zeeshan pun siap bawak costume dinosaurs dia tengok movie ni kay, ingat nak pi tengok lagi, or tunggu dah abis, kita download je. Semoga tragedy ni takkan berulang, bila tengah stress tu memang panas je lah, tapi bila dah abis get over, semua menggelak. Banyak sangat Allah duga kami anak beranak.

Begitulah kisah The Good Dinosaurs and The Supermak’s Story.

Comment: 4

3 new things…

IMG_9087

Ya Allah penatnya aku Fri lepas.  Kerja, pastu lunch break lari ke AEON Maluri. Kenkonon nak beli satu-2 barang jer, tapi knowing me, terbeli ler barang2 lain gak.

meh tengok, dahlah pemalas nak susun amik gambar bila dah sampai rumah, so gambar ni asalnya aku hantar kat RD, jadi pakai semula ler.

Rak untuk letak dalam cabinets dapur, so cantik le sikit aku punya maknek barang2 masak.

The king and single bedsheets (for parents and Abang). Akemi brand is always my fav, tapi mak datuk kenapa harga makin mahalllllllllllllll, ini sale tau, kalau takde sale, omeng!

Berus jamban merah hahahaha, nak amik lagi 2 takde stock ler pulak dah.

Pisau containers, sebab dia merah. Kalau dia hijau aku tak amik dah tentu. Sapa suh korang buat warna merah.

Botol air sekolah Zeeshan (dari dia sekolah, itu ler satu botol dia pakai, about 5 months, weekend pun pakai tu, dah naik lusuh hoih), ini mami up sampai 2 terus.

2 tier rack sets, patut tak nak le pakai coz aku tak suka semak atas top dapur tu but banyak jer pinggan mangkuk kena basuh. I told my maid dengan syarat, rerajin sikit simpan lam cabinets, kain lap baru untuk lap pinggan aku dah beli jangan nak malas buat (tapi aku gak yang buat setiap malam sebelum aku tidur!) Bangun pagi pun or bebila ler bila aku tengok ada je pinggan mangkuk kat situ, aku gak yang lap masukkan dalam cabinets. Haiyohhh cik kak tu.

All total atas tu was closed to RM550. Nampak benau lah kan yang mahalnya kat bedsheets tuh! Sebelum pindah aku dah beli online for 4 sets of my king size tapi tu sume bukan Akemi, ni yang aku datang poi beli, my bedsheets must be changed 3 times a week (kids hanya once a week).

IMG_9093

Habis kerja, terus lari balik amik kakak abang, 2 weeks cuti bebudak tak pergi mana ngan parents, kita cuti lama tapi dah cakap depa kena paham kita pindah rumah. Diorg pun looking forward. But their cousins ada bawak depa pi skating kat IOI, lelepak reramai ngan cousins. Ada gak adik aku ngan bini anaknya bawak abang kakak gak pi bowling gak. Cuma ngan parents je takde.

Zeeshan tak leh ikut abang kakaknya, he s too active ler. Kena ada either mak or apak sama, aku tak berani le nak bagi dia lepas. Lagipun petang2 memang his bed time, so tak yah ler dia ikut abang kakak.

Yang masa aku bawak Abang Kakak keluar pas keje aritu pun, aku suh depa  keluar sesenyap, adiknya tidur, tak leh ikut. Kita nak kena tengok wayang hahahaa…

IMG_9096

Lepas beli tix bagai, jalan2 kejap coz memang initial plan nak beli barang sikit. Halahaih beli lagi! Ni aku tengok, harga ni standard ke mahal ke murah? RM124. Korang rekomen sket. Ada yang duo/double but tak nak le yang tuh, nak amik seketul ni jer pung.

IMG_9099

aku risau je dalam kedai nih, abang kakak dok memain gak but aku dok remind le dalam ni banyak kaca kang jangan ada yang terlanggar bersepai ha….mak kau gak kena bayau

IMG_9104

rumah aku tu dah ada 2 step ladders yang 3 steps. Satu dok bawah, satu dok atas. Tapi bila nak pakai kat bilik kakak, kena le pergi bilik sana amik, so aku beli ni extra 2 terus. Tak boleh  nak gegaduh ngamik bagai yek.

IMG_9108

camne aku tak bebel, ada je lawak jenaka bebudak 2 orang nih

IMG_9109

bila tengok gambar nih, oh selain letak pinggan basahan boleh je letak lam cabinets aku tuh, untuk tetutup periuk, kan kan kan, molek gak, leh amik yang 1 tier jer for letak pinggan basuh, lagi murah. Ada yang contractor cabinets aku provide, but ada yang tidak, so nak cecanggih lain tambahan kena le beli sendiri.

IMG_9116

We left these 2 ladders kat sini lepas bayar and pi makan. Bebudak ni nak kena suap makan dulu sebelum movie.

IMG_9119

Kita makan kat Kenny Rogers, aku dah ingat nak pi kopitiam ke mana tah, coz dulu mana ada Kenny nih, susah nak makan halal kat Viva coz banyak restaurant non halal je dalamnya.

looking into this photo, my first son and daughter, dah besarnya lahai….

IMG_9124

macam aku tak makan je, aku makan mushroom soup, tapi makan suku je, bebudak ni dok pau mak nya. Yang macarony cheese tu, muak ler, tak leh nak telan. sesudu pun payah. Bebudak pun sama tak leh nak goooo

IMG_9126

Abang kakak makan lamb chop and steak, aku add on ayam seketul yang quarter tu pun kekongsi ngan anak2, diorang suka betul makan kat sini coz sedap sangat. Specially kakak ler, sampai lam movie dok terkenang2 kesedapan Kenny nih, leh kita datang lagi yek kids…

IMG_9128

abang nak selfie lah!

kena touch up kasi cantik dulu plate abang..

aku peratikan jer gaya budak bujang nih

IMG_9130

amik dulu, nanti balik rumah ada wifi abang leh share gambar2 ni kat kenkawan abang hehehehe

IMG_9134

yeah begitulah anak2 kita. aku pun jarang selfie ler, bila peperlu je sangat. Kakak takde hp, kena grounded hp for a month plus coz dia tak siapkan tuition’s homeworks (kantoi ngan maknya).

IMG_9141

Habis dinner, abang hantar dulu the ladders and food ke kereta while aku ngan Kakak naik atas to buy the popcorns for them. Well, about the Jurrasic park, hemm bebudak suka ler. Aku tak suka hahaha, tak best kot, not my type of movie. Balik malam tu, apaknya balik je dari kerja aku terus kong, letih kau, tetua ni 3 locations in a day, boleh tahan le pancit sangat.

Hari tu anak2 belajar 3 perkara:

1. Manager Kenny Rogers tengok kami tak luak makan macarony tu, he was then offered a new one with less cheese, complimentary. Tu yang kita tapau. Thanks (beyond our expectation betul yang Kenny will do so), yet kita tak komplen pun.

2. I am an MBO member so points memang penting le tiap kali beli food ke or bayau tix, even dah penah redeemed gak before. So bila beratur untuk bayar tix (tak beli online coz it was less than 1 hour + show), the ticketing adik tu cakap yang system down so tak leh nak amik points. I told her, even your system down ke apa, you kena gak amik my record manually and once your system is up, u boleh insert. This is my right as a customer, if 10 kali down, 10 kali le rugi points aku.

The manager agreed, he ajar the ticketing staff (think she s quite new), coz she memang tak tau camne nak do manually. I wonder gak, takkan le MBO customers lain tak komplen kot suh budak tu buat manually? But pastuh bila aku pi bayar untuk popcorn, cashier sana amik pulak points kita manually and aku tengok ramai gak nama yang dia dah tulis kat bukunya. So bukan aku le gak yang make noise pasal korang kena amik our membership details kan, though your system dah down.

3. Same girl gak, at MBO – Bila dia bayar balik the balance of my money, short 5 sen. Oh well, itu duit kan, my right. Teppanyaki KLCC selalu buat camtu gak, burn duit 5 sen customers. So I asked her politely, yang duit you bagi short 5 cent, dia cakap takde 5 sen, the manager ada lagi situ belakangnya, told her to give me 10cents even they dont have 5 cents. Yes, not because aku kedekut ke hapa, but korang ada macam2 jenis service charge ngan dunia GST lagi skang nih, my 5 cents kalau korang tak pulangkan for 50pax, dah berapa korang untung?  I told my kids, this is not about mami being so berkira kedekut but system yang govt buat sekarang dah buat kita rakyat susah, jadi kita jangan nak bagi muka ngan depa, if that s your right, ask for it, unless korang tak kisah, malas nak drama.

Abang kakak dapat pelbagai pengalaman baru hari tu, depa bebudak so tak tau sepak terajang dunia wang ringgit, yang depa tau, nak apa saja, mintak duit, paling besar pun depa buat, kena simpan duit belanja sekolah untuk pergi berjalan bila cuti sekolah (for eg ice skating), jadi incidents atas ni semua depa belajar baru ler.

As we grow older, we learn new things, that s for sure.

Comment: 8

Astro Redemption Points!

IMG_4978

Zeeshan tu dari sepanjang kat Midvalley dok ler suh ‘ayunkan badan dia’ dengan tangan mak paknya. Taukan camne? yang kita jalan2 pastu anak dok hayun badan, hah macam tu ler, semua bebudak mmg majority suka buat gini.

IMG_4983

napa le semua gambar kesian gegaran sana sini kan. Pun nak letak jugak. Menunjukkan betapa kelam kabutnya nak mencari toilet coz si kecil nak shi shi shi.

He dah 100% toilet train so either kita tanya dia for shi shi or dia sendiri akan cakap dia nak kencing ler kan.

Jadi part2 settle bawak anak pi toilet, dah bapaknya ada, he settle kan ler.

 

IMG_4999

Kisahnya aku ni datang dari opis, hari terakhir yang aku ada transport that time (currently my car is still in the workshop). So RD dah start his year end cuti (company yang tak boleh carry forward cuti macam tu le, kena le perabihkan cuti). Aku memang tak cuti langsung ler kan, di hari birthday Zeeshan je aku cuti. Lain hari ai is kerja.

Pastuh RD and family semua datang to Midvalley coz malam tu depa nak tengok The Hobbit (again for Abang). But aku tak repeat ler tengok coz aku ada askar kecik sorang tu.

Initial plan, RD datang bawak askar semua, tapi bila depa masuk tengok wayang, aku akan balik dengan Zeeshan and maid.

IMG_5026

My brother’s family pun join jugak tengok wayang nih.

 

IMG_5046

coz aku redeemed tickets The Hobbit from my Astro points. So depa ler pergi tengok, Abang kiranya dah tengok 2 kali ler coz few days sebelum tu dah tengok ngan aku. Pastuh depa melenjan ler, then sambung pulak depa ke downtown, pergi cari baju untuk #harimaumalaya . RD, Abang Kakak and family adik2 aku semua pergilah.

Tengok gambar depa dalam LRT, my god, punya sikit lebih sardins dah.

I didnt go. Selain daripada malas nak berasak2, tickets pun beli 3 jer, tak berapa eager nak pergi pikirkan lamanya Zeeshan nak kena tinggal hari tu ngan maid if I were to ikut sama jugak.

Depa pergi bukan kol 6,7 petang, dari kol 3, 4 petang tuh. Ada sorang lagi adik aku kol 7 pagi dah keluar, esoknya keluar Harian Metro, muka dia serupa Indra player tu betol.

 

IMG_5064

IMG_5070

well he actually keluar masuk keluar masuk kedai wigs nih, pastu paling siksa turun escalators, selain dari perangai tak nak orang pegang tangan dia, he ingat dia handal sangatlah dah nak turun escalators sorang2, mana dengan dia berlari sana sini, aku ngan maid dok mengejar. Oh em geeeeeeeeeeee.

Itu hanya nak ke parking tau, bukan menyinggah memana. Tapi mulut dia memurai gak. Where s Daddy??

Daddyyyyy where are youuuuuuuuuu??

coz masa bapaknya and abang kakak semua masuk cinema, kita lekakan dia ngan benda lain. Yelah kang dia nak ikut masuk pulak, tak aman bapaknya nak layan movie heh.

Masuk dalam kereta pun dia dok Daddy, where? where?

Sampai rumah pun satu umah dia cari, Where are you Dadddyyyyyyyyyyyy?

ada versi echo lagi hahahaha.

Orang tu rapat sangat ngan bapaknya. Kadang2 aku panggil alo suami, magnet awak tu leh letak tepi kejap tak? Some more bapaknya cuti 2 weeks pulak lagi ler dia rapat gila. Siaplah kau bila bapak ko kerja dik, pastu ko kena tidur awak dek sekolah. hehehe……

hah for Astro redemption points tu, korang pi la website depa astro circle and tengok points hangpa pastu tengok nak redeem ngan apa2. Senang baitu :)

Comment: 7

Movie – the first timer!

 let s go to Plan B, you bawak kids, I jumpa korang terus kat Viva.

Plan A was supposed to berangan nak balik rumah dulu ler kan, so bolehlah satu kereta jer.  Tapi takper, kita dah ada back up plan, maknya stuck tak leh nak on time. So pas Maghrib macam tu I left KLCC and sampai Viva just nice jer lagi 15min before the show.

IMG_2244

waaa…batallion dah tunggu kat atas

IMG_2246

Anak2 kapal aku semua pakai barang dari Sabah bah…..aku kan baru balik. Tapi masalahnya kakak pakai dress maknya hahahaha.  Bapaknya ingat untuk anak, so tu yang atas ke bawah penuh ngan army je ko kak. Murahnya je lah baju2 army ni semua. Aku beli kat depan hotel River Park, Beaufort. Seluar jegging kakak tu baru 5 ringgit, 3 lai aku borong for her. Jacket army abang is about RM12. untuk adik dan bapaknya takdak ler…oh ada tshirt Army gak aku pakai masa kat sana, ada dalam IG, 6 hinggit je pun.

 

IMG_2228

So kami ni datang Viva Mall pasal nak tengok Big Hero. Aku ada dapat 5 complimentary tickets from Nuffnang to watch the movie at any of the cinemas so we settled kat Viva jer. Lagipun masa tu laki aku slot normal hours so memang kena kejar sangatlah tengok ni cecepat kang dah abis show pulak Big Hero nih.

Untuk pertama kalinya jugak kita bawak Zeeshan tengok movie.

IMG_2250

not badlah bawak dia dalam movie, he loves Baymax. Dari tickets yang Nuffnang bagi tu pun ada jugak Baymax patung tu so dah about 2 weeks ke seminggu dapat, kira dah dia explore lah this thing. Cuma tak pernah tengok je ceritanya. Tu yang siap bawak Baymax patung tu sama tengok movie nih.

Thanks Nuffnang for the Big Hero tickets, to the client actually.

Sekarang ni nak keluar rumah dengan niat nak tengok wayang berempat kalau weekend tu kena pergi masa dia ngah tidurlah, if not dia terus pakai kasut selipar and jerit nak itottttttttttttttt. nak itotttttttttttttt. asal nak ngelak bawak, bagi alasan, nak gi work nak gi work. Kalau pagi tu dia macam percaya ler pergi work kan, tapi kalau macam pepetang, malam pun korang nak pergi work, bawak abang kakak, hah….ingat aku bodoh.

Kadang2 yang aku suh RD pi bawak abang kakak jer, aku stay home ngan Zeeshan and bibik. or kita duduk a side buat benda berhemah kahkahkah….

 

IMG_2234

rambut abang dah cukup time untuk dipotonglah.

ada bag biru Thomas Train, aku beli kat KK’s airport, for Zeeshan itu siang malam awak kulu kilir but for tonite, kakaknya jadi mangsa yang kena bawakkan. Dia ikut sukati dia ler kan kalau dia tak malas, so orang lain ler kena jadi macai.

IMG_2239

ini close up sikilah, macam robot kitorg jalan ke depan cermin lift ni nak posing coz yang paling payah nak dok diam tengok cermin tu is always Zeeshan. Dedulu Abang, nak kena tiau je bila nak snap, skang jatuh pada adiknya pulak. Huh, hangpa sume nih.  So anyway, since Zeeshan dah boleh tengok wayang (provided citer kartun2 cenggini ler) bolehlah kita mulakan operasi lagi tengok wayang for the whole team. Oh dia duduk atas pangku aku, coz yelah dah dia rendah camne le nak dapat tengok tinggi jauh screen tu.

Oh sorry gang2 Sabah coz akak tak buzz buzz meet up ke hapa, coz memang sekejap gila. Udahlah dari KK to Beaufort is about 2 hours, kat tengahari Selasa baru sampai KK, Rabu malam dah balik. Tak explore the world langsung.Next time maybe.

Ok gaklah dia dalam wayang, ada le lelompat, pi kulu kilir tapi bila dah gelap and movie start dia pun dah boleh dok diam. Dalam skala 5 aku bagi Zeeshan 4 bintang lah performance tengok wayang nih. Aku laki bini dah stand by kalau dia bergasak dalam tuh, memang kita take turnlah bawak dia keluar. He watched Big Hero sampai habis, suka betul dia.

Hebat mung, terer dah.  Also first nite dia dypers free waktu tidur, berjaya tak kencing. kol 5 pagi dia mintak susu, aku pujuk dia bangun pi toilet, dalam marah nangis pun kencing gak pastu sambung tidur. Sampai dia bangun lagi sekali at 10am pun baru le membeseh.  ehehheeh….alhamdulillah kira dah hebatlah. Petuanya aku dok pesan kat telinga dia sebelum tidur, if Shan nak shishi, you wake up mami dadi and we go toilet ok?

ok mami. sweet je dia jawab. Oh aku back up gak ngan waterproof sheet protector gak, just in case :)

Comment: 14