Astro Redemption Points!

IMG_4978

Zeeshan tu dari sepanjang kat Midvalley dok ler suh ‘ayunkan badan dia’ dengan tangan mak paknya. Taukan camne? yang kita jalan2 pastu anak dok hayun badan, hah macam tu ler, semua bebudak mmg majority suka buat gini.

IMG_4983

napa le semua gambar kesian gegaran sana sini kan. Pun nak letak jugak. Menunjukkan betapa kelam kabutnya nak mencari toilet coz si kecil nak shi shi shi.

He dah 100% toilet train so either kita tanya dia for shi shi or dia sendiri akan cakap dia nak kencing ler kan.

Jadi part2 settle bawak anak pi toilet, dah bapaknya ada, he settle kan ler.

 

IMG_4999

Kisahnya aku ni datang dari opis, hari terakhir yang aku ada transport that time (currently my car is still in the workshop). So RD dah start his year end cuti (company yang tak boleh carry forward cuti macam tu le, kena le perabihkan cuti). Aku memang tak cuti langsung ler kan, di hari birthday Zeeshan je aku cuti. Lain hari ai is kerja.

Pastuh RD and family semua datang to Midvalley coz malam tu depa nak tengok The Hobbit (again for Abang). But aku tak repeat ler tengok coz aku ada askar kecik sorang tu.

Initial plan, RD datang bawak askar semua, tapi bila depa masuk tengok wayang, aku akan balik dengan Zeeshan and maid.

IMG_5026

My brother’s family pun join jugak tengok wayang nih.

 

IMG_5046

coz aku redeemed tickets The Hobbit from my Astro points. So depa ler pergi tengok, Abang kiranya dah tengok 2 kali ler coz few days sebelum tu dah tengok ngan aku. Pastuh depa melenjan ler, then sambung pulak depa ke downtown, pergi cari baju untuk #harimaumalaya . RD, Abang Kakak and family adik2 aku semua pergilah.

Tengok gambar depa dalam LRT, my god, punya sikit lebih sardins dah.

I didnt go. Selain daripada malas nak berasak2, tickets pun beli 3 jer, tak berapa eager nak pergi pikirkan lamanya Zeeshan nak kena tinggal hari tu ngan maid if I were to ikut sama jugak.

Depa pergi bukan kol 6,7 petang, dari kol 3, 4 petang tuh. Ada sorang lagi adik aku kol 7 pagi dah keluar, esoknya keluar Harian Metro, muka dia serupa Indra player tu betol.

 

IMG_5064

IMG_5070

well he actually keluar masuk keluar masuk kedai wigs nih, pastu paling siksa turun escalators, selain dari perangai tak nak orang pegang tangan dia, he ingat dia handal sangatlah dah nak turun escalators sorang2, mana dengan dia berlari sana sini, aku ngan maid dok mengejar. Oh em geeeeeeeeeeee.

Itu hanya nak ke parking tau, bukan menyinggah memana. Tapi mulut dia memurai gak. Where s Daddy??

Daddyyyyy where are youuuuuuuuuu??

coz masa bapaknya and abang kakak semua masuk cinema, kita lekakan dia ngan benda lain. Yelah kang dia nak ikut masuk pulak, tak aman bapaknya nak layan movie heh.

Masuk dalam kereta pun dia dok Daddy, where? where?

Sampai rumah pun satu umah dia cari, Where are you Dadddyyyyyyyyyyyy?

ada versi echo lagi hahahaha.

Orang tu rapat sangat ngan bapaknya. Kadang2 aku panggil alo suami, magnet awak tu leh letak tepi kejap tak? Some more bapaknya cuti 2 weeks pulak lagi ler dia rapat gila. Siaplah kau bila bapak ko kerja dik, pastu ko kena tidur awak dek sekolah. hehehe……

hah for Astro redemption points tu, korang pi la website depa astro circle and tengok points hangpa pastu tengok nak redeem ngan apa2. Senang baitu :)

Comment: 7