Zeeshan Turns 3 today, 29th!

Firstly, minta maaf coz post macam tidak mengenang dunia yang sedang dilanda bencana sana sini. Tiada niat. Just catatan harian sedikit untuk birthday anak kami yang turns 3 today.

Apapun, kita of cos sama2 sedih dengan berita flight Air Asia Indonesia yang hilang, banjir yang paling buruk berlaku di negara kita etcs.  Bila tengok, dah macam tsunami kecil :( ….

So anyway, hari ini, ikut tarikhnya 29th December Zeeshan bertambah usianya to 3 years old. Hujung tahun sungguhlah birthday ko dik.

IMG_5989

Kami tiada plan untuk birthday party for the big2 big one, Insyallah tahun depan, aku dah macam dapat idea nak buat, lagipun taun depan Zeeshan dah start sekolah, so bolehlah lagi meriah dengan jemputan kawan2 sekolah dia (mak mak gini ler, belum masuk sekolah dah pre-angan)

IMG_5916

So a week before the birthday event, kami #GBM sepakat untuk having our year end memakan, sambil bawaklah depa memain kat kidz paradize hah, or even for mini celebration. Depa 3 orang berkongsi birthdays, specially Myra and Zeeshan. Amad berbeza 4 hari than Myra tapi among all, Zeeshan tua setahun.

So kita dok ler kat Quill City Mall, Jalan Sultan Ismail – at the Kid’s Paradize.

IMG_5920

Our first time coming here.

mall baru, gym baru for kiddos

IMG_5926

Above 12years old percuma ler masuk, asal jangan lupa bawak socks. Untuk below 12 and till 6 bulan tu kena lah bayar – RM38. If weekdays bukan cuti sekolah lam RM25 jer lah.

Most of the gym centers lain pun harga lebih kurang jugak cuma yang untugnya sana lepas 2 tahun baru kena charge, but for this Kid’s Paradise dari 6 bulan, so agak lost sikit kat situ ler.

Anak 2 macam Zeeshan and Kakak kena bayar lah coz depa dalam umur lingkugan tu.

IMG_5964

The sizes tempat nih, tak betapa besar, tak macam di GE Mall (i love that place so much punya Kizsports & Gym) but pasalnya kita nak cuba makan dalam nih, yang lebih banyak varities dari di GE Mall, so takpelah. New place, new experience.

IMG_5986

itu bukan tanah yer. memang meant for bebudak main. babies jangan letak le dalam nih, depa tu semua nak masuk mulutnya kan, so kena guided ler

kita boleh main sama ngan the kiddos dalam tu gak….aku half tanam Zeeshan pastu dia dok nak balingkan ke maknya ala2 pasir bukan pasir nih. ada kat wall depa explain on tanah ni, lupa dah heh…dok borak manjang je gak lam nih

IMG_6020

wow all these balls kan, ada pernah dulu Abang umur 2,3 tahun dihadiahkan orang. Hem…nak mengutipnya bila dia main satu rumah, beratus bijik le gak dapat. Dah ke mana tah, aku dah bagi orang ler of cos pun.

IMG_6298

Jadi kita main ngan bebudak, kita pun sama jadi budak2 ikut Zeeshan…

IMG_6299

ada video dia balingnya aku ngan bebola tu, pasrah le kena tibai

IMG_6051

but dok dalam ni, ada sekali spek Transition aku terhilang hahahaa, dapat jugak kakak mengorek mencari dalam rimbunan bebola yang banyak nih

IMG_6065

kalau tak ramai orang, bolehlah korang buat pangai macam mak merah ni yeak

IMG_6092

so kita main kat sini dalam 2 jam sort of.

IMG_6110

toing toing melompat, pening aku. coz tak sama rhythm lompat ngan kakak.

IMG_6111

ada jugak time Zeeshan datang melompat sama, that s in the video ler

IMG_6121

Done our Maghrib at the same floor of Kidz Paradise, kita sambung makan kat The Fish Manhattan, bawahnya at Lower Ground Floor.

Hamboih Yanok….hover kat belakang tuh.

IMG_6307

We didnt bring any cake, but depan tu ada kedai roti kek bagai, so Rose beli this small cake just for them to blow blow jer. Memasing baru 2 and 3 years old kan…apa le tau sangat.

IMG_6313

So 3 birthdays for Zeeshan, Amad and Myra.

IMG_6138

We exchange gifts, hadiah birthday si Amad yang tahun lepas pun aku bawak sama sekali, so 2 tahun terus kau! Jumpa maknya sokmo lupa nak bawak hadiah. Amad had his birthday party mestilah kan few days before cuma aku tak dapat hadhir, clashed ngan event lain.

IMG_6321

Kesian bebudak ni dok blow blow the candles tak jugak padam heh. Candles ni memang aku bawak, coz nak sambut birthday Zeeshan today (his actual date). Bestnya candles ni tak boleh nak padam walau ko blow ler 100 kali pun hahahaha….so kesian le Amad yang sampai kena mabuk asap, Myra terpinga2 kenapa Abang Zeeshan blow tapi tak sudah2 mati apinya.

IMG_6146

13 orang all of us pun dah meriah kat sini. So insyallah tahulah aku nak buat kat mana tahun depan dah. The proper birthday party for anak2 aku, coz tahun ni memang kita tak boleh nak buat sangat ler, berlari2 kami hah ngan the TM’s house tuh.

 

IMG_6213

well the dinner kat sini kita amik the 4 main sets of platters. and hasilnya dapat the 2 sets of Tower drinks, aku ingatkan tower drinks tu kecik jer sekali kau macam nak buat kenduri the Fish Manhattan bagi! Complimentary tuh. Pastu dapat jugak 3 sets of desserts, pun another complimentary.

Waktu kita balik, coz I organized and did the booking here, dapat lagi the hadiah kecil dari restaurant. Wallah. Terima kasih The Fish Manhattan.

IMG_6277

Kita dapat amik 10-15min from the family and jaga anak moment to borak2 and catch up a little bit. Borak dalam group VS borak live ni lain sikit nikmatnya, some more kita tak jumpa selalu, busy and logistic issue memang the points lah.

IMG_6178

Ya Allah

Kau panjangkanlah umur kami supaya dapat melihat anak-anak kami menjadi anak soleh solehah dan taat pada suruhanmu, berbakti berbudi pada ibu bapa mereka.

Ya Allah

Kau lindungilah anak-anak kami dari segala malapetaka dan keburukan yang ada di duniawi ini.

Ya Allah

Kau tempatkanlah mereka di Syurga sebagaimana kami ibu bapa mereka ingin ditempatkan juga.

 

IMG_6193

Happy birthday to the mothers (technically for them coz they delivered the kids), but of cos menganjak umur lagi anak2 yang dilahirkan.

Zeeshan – 3 years old for 29th Dec 2011

Amad – 2 years old for 25th Dec 2012

Myra – 2 years of for 29th Dec 2012

Happy Birthday anak-anak.

Happy 3rd Birthday Zeeshan.

Comment: 13