GBM

Isyraf Zayd’s Birthday Bash…

IMG_9165

you know orang belakang tu kan, dia tau dalam tu ada present, hadiah birthday for a little boy. So dia tau jugak his job untuk bawak the gift, tapi over pulak bila dalam kereta langsunglah tak nak lepas tangan walau sesaat on the paperbag. Matanya pulak kan dah mengkuyu sangat. Actually mata aku pun kuyu sangat gak, ngan panas berdentingnya pastu dengan jem nya. satu package sangat.

IMG_9170

sian Shan, menahan mata dia. Aku suh gak tak yah le adik pegang paperbag tu, still dia tak nak jugak.

Kalau macam ni aku tak caya dah lah if dia boleh dengan rela hati nak bagi hadiah ni buat birthday boy

IMG_9177

even he bertukar position pun masih gak sama tak nak dia lepaskan the paperbag. Pastinya pasnih ada le drama hadiah birthday

IMG_9199

Blue and purple theme but macam blue je lagi banyak ni

The little boy is Isyraf Zayd, turns 1.

Ko tau tak dulu masa kau dalam perut mak kau, sikit lagi mak kau nak terberanak terkejut dek kita buat baby shower untuk mak kau. Hah ko baco tak ni Isyraf?? Skang dah setahun ko yek, Allah selamatkan perjalanan anak kecil ni, sama2 dalam kasih sayang abang and kakak2 serta ibubapanya. Happy Birthday Isyraf Zayd

 IMG_9192

Jentik gak lidah Yanok ni kang. my GBM heroin dah habis bebas dari dunia pantangnya, that s the little Jalil. This photo ni kena photobombed dek yanok tu, aku nak pose kejap je le ngan laki aku coz dia hanya datang joined dapat lepak for 30minutes jer, pastu he left me and Zeeshan kat sini, he kena balik untuk fetch my 2 big kids from the tuition to the badminton session.

Ada benda boleh ponteng but ada benda tak boleh ponteng, for eg badminton tu depa berkira sikit tak nak ponteng, suka sangat ngan badminton tu kan. So since my gang2 are all here, laki aku pun tak kisah le rush balik jap.

IMG_9209

 ha kan ada gang kat sini, all 3 GBMs pun ada ngan package anak memasing. Anak aku ni dah paling bagak, hujung tahun is already 5 years old. tapi manjanya kepalang, kalau nak berdukung tu hadoih…(i have to mention dia punya meraung kat sukan sekolah dia, oh my satu wetland leh dengau tau).

Ko ingat mak kau tu gergasi, nak patah pinggang aku kendong dia, dah apaknya takde kan, kalau tidak memang tak sanggup le aku. Lama pulak tu dia melekat macam nih.

IMG_9222

The GBM and the host, Liza. My super dear frens. Complete sudah dulu 3 orang kita ni (except yan lah) anak semua dah bagak2, lepas tu one after another pregnant. I remember lepas je aku pregnantkan Zeeshan, Yan and Rose pulak joined the club. Dan kemudian Liza amik batton nih. Begitulah rezeki memasing dah kertu (except Yan again hahahaha).

IMG_9228

So anyway, anak ai si Zeeshan yang tak geti nak turun jejak tanah asyik melekat macam nak masuk dalam perut mak nya balik jer, sebenarnya merajuk coz hadiah untuk birthday boy kena bagi. habis tu takkan ko nak simpan pulak. Dahlah dia pegang pastu dia nak bukak hadiah tu kekdahnya, mana le boleh. Ada aku belikan adiah untuk anak aku gak but aku sorok simpan kat dalam kereta satu lagi (for that week kita kena pakai keter sponsor), so memang takde le barangnya.

Hok yellow, wrap ngan Toy’s R Us kuning tuh, yang kita bagi, sian Zeeshan. alah dik ko nih, semua toys ko nak tau.

 IMG_9235

macam proper je amik gambar ni,  behind the scenenya ko tak tau hazabnya hoh. Aku dah lah makan pun blom lagik, dari tadi dok memborak jer…

IMG_0546

begini hah Zeeshan, dok meriuh merajuk nangis bagai. Merengek2. Dia bengang hadiah yang untuk birthday boy tu kena bagi,

Tau le bahang petang kan, dengan anak ko mengamuknya, dengan nak berdukung, rambut dari lelawa terus aku mintak getah nasi lemak tu kat waiter D’Saji nih. Itupun Zeeshan ni dok melekat macam ni lama betul tau.

Dah ok sikit aku ajak dia pi carik his food, ada potato wedges yang dia suka nak makan, pastu dia dah mula nak borak2 sikit ngan anak Rose, Myra. Selamat le sikit. Baru le aman mak kau nak soksek..haih

IMG_9237

one of the ex K :)

IMG_9244

But i love this one, satu kaki punya kain kot hahaha…Ini Zeeshan dah good mood and dah horey jugak pastuh bapaknya datang semula, terus dia mintak apaknya dokong and bila nak snap gambar ni terus dia hug Uncle Azmannya. hiks…Azman is Liza’s husband – Isyraf’s father. Baju depa berdua corak sama kau hiks..almost the same lah.

So that s one of my Saturdays yang kena keluar rumah (i wont go out if not coz events pun), kalau nak shopping def not Sabtu petang gak. Tapi pastuh aku rushed gak pi KPJ Tawakal, visit my anak buah admitted. Dah discharged as of now (alhamdulillah), then pastuh rushed pulak kami amik anak2 from the badminton session.

So event birthday ni the host buat kat D Saji yang kat Felda tu. First time gak aku masuk situ, biasanya kat dewan yang besar wedding tu kan. Not bad lah, food wise pun sedap, my fren was charged RM29 per person, i think ok dengan food nya dengan ambience. Of cos lah ada indoor and luarnya, pun ada kipas but buat sengsiang mmg ada bahang. Nama pun msia mar..paneh tu wajib. Tapi kalau buat akad nikah, birthday, just gathering pun molek la sini, so highly recommended, thank you Liza babe for inviting us to your #IsyrafZaydIsOne .

Comment: 7

Another kenduri, aqiqah.

IMG_6439

Kenduri lagik, Cuti 4 hari memang banyak kenduri. Ini kenduri aqiqah baby Liza pulak. Remember aku and GBM ada hosted her surprised baby shower, so dah kat 3 bulan gak lah Liza delivered a baby boy.

IMG_6453

Kita berpakat nak sampai dalam waktu yang sama, tapi hahahah Kak Red korang yang sampai lagi awal kali nih

IMG_6456

babynya tidur saja, so kita dok sini makan dan makan. nak tunggu Yan yang later datang, pun kita kena makan and makan. Teh tarik je bape gelen. Baguslah, buncit lagik

IMG_6469

itu dia pelamin berhias cantik sungguh untuk Israf Zayd

he tidur je pun, dah hujung2 baru le dengau suaranya menguek

my long red jubah ngelip2 ni pun dari Jakarta but not yang trip baru ni aku pergi, yang last year punya trip beli, ni hah baru pakai. ada lagi kaler lain gak lom pakai lagik. Tu lah, bila ada kenduri kendara lah sesuai pakai hehhehee

IMG_6480

tak nampak close up baby Isyraf Zayd, tengok aunty je lah nak oi

IMG_6489

Zeeshan and Amad biler ler nak jadi gang, tunggu depa besar lagi sketlah kot…skang memula suh hugs, depa hugs pastu berebut kereta.

IMG_6494

Penting nih kena tayang kat blog walaupun memasing cuba nak menyorok badan hahaaa

IMG_6500

oklah bagi chance Yan and Rose menyorok badan dan kasi aku and Liza punya dempol ke depan kannn :)

IMG_6503

Thanks Liza for having all 3 and my red family untuk kenduri besar Israf Zayd. Pelamin tu cantik2 sangat, sapa yang nak buat kenduri bolehlah contact Liza, ai donno dia pakai mana punya contact. Kalau nak contact akak, ai can recommend Zatul Cradle, her number is 016 385 5189. She sponsored my aqiqah for Zeeshan few years ago, pun cantik2 gak pelamin untuk baby.

Food Liza hidang untuk tetamu pun sesedap, kambingnya bapaknya masakkan. Aku makan tak sangat tapi tu ler dok hadap teh tarik manjang. Apa susah, asal nak minum jer petik abang kakak, sampai le cawannya. hiks..

Tu dia, kenduri berturut2. esoknya ada lagi wedding yer….

Comment: 1

Lake Club, Putrajaya…

IMG_8785 (2)

serasa kami, aku lah personally ini pertama kali aku sampai di sini. Laki aku dah biasa makan sini, his territory. anak2 pun sama gak baru first time too…jadi kami agak menjakun walaupun aku tak explore langsung pun, datang pun for makan.

IMG_8787 (2)

well seperti biasa dalam 10 snap, satu yang jadi tu pun dah kira hebat

yang lelain akan jadi macam ni hah…

IMG_8795 (2)

ini satu lagi for the family photo frame

IMG_8804

kami datang beramai makan kat sini atas jemputan Liza, my dear fren, from the place i work, even she has left but we are still lovey dovey. I even planned for her baby shower with the helped of Rose and Yan too, few months back.

IMG_8820 (2)

liza masih lagi kesaratan, will be dued this month, dan akan memberanakkan dirinya insyallah, a baby boy.

IMG_8836 (2)

Rose, Yan and Liza

hard to meet but me and the girls always in contact, kalau GBM tu kami masih lagi ler in our whatsapp group seperti biasanya…

we miss you Sid, bz dah cik adik sorang tuh, mengejar impian doctoratenya.

IMG_8843 (2)

dan seperti biasa jugak sampai kena bergambar balik pun kena jugak memposing

IMG_8866 (2)

Semoga Liza selamat dalam perjalanan sebagai ibu mengandung, beranak dan membesarkan the baby ko babe. Tetua ni beranak memang agak perit lah pancit kita kan, i was once at your stage too. Takper, anak2 Liza yang tiga orang pun dah bebesau, very handy senang jer Liza nanti. Suami dia pun rajin jaga bini beranak, good luck :)

IMG_8870 (2)

sibuk je lah bag tangan kecik aku nih…

IMG_8876 (2)

ada baby dik inside the tummy

baby? nooooo noooo no way

no way katanya Zeeshan.

IMG_8926 (2)

kami berpisah di sini…

my Ferragamo purple nih dulu aku beli masa tengah bam bam jadi pastuh aku intend to jual ler, but pastuh tak jadi juallah, ater drop down sangat aku jual kan, beli memahal but then saja tried pakai hari nih eh dah tak ketat, yelah kaki dah mengecut :)

IMG_8896 (2)

gambar ni tak justice lah, nampak macam Abang dah sama tinggi bapaknya, tidak pun. but abang akan beat bapaknya, itu macam dah kemungkinan besar ler sangat….

yang berpisah di sini tuh, Liza pulang, the rest pun balik. Laki aku pun pergi kerja, kami datang 2 kereta coz laki aku akan terus pergi kerja, while aku and the askar will spend time kat Alamanda. Ini adalah cuti hem…cuti yang panjang 4 hari lepas (Hari Wilayah dan Thaipusam).

Cerita di Alamanda ler kita pasnih yek.

Comment: 5

Zeeshan Turns 3 today, 29th!

Firstly, minta maaf coz post macam tidak mengenang dunia yang sedang dilanda bencana sana sini. Tiada niat. Just catatan harian sedikit untuk birthday anak kami yang turns 3 today.

Apapun, kita of cos sama2 sedih dengan berita flight Air Asia Indonesia yang hilang, banjir yang paling buruk berlaku di negara kita etcs.  Bila tengok, dah macam tsunami kecil :( ….

So anyway, hari ini, ikut tarikhnya 29th December Zeeshan bertambah usianya to 3 years old. Hujung tahun sungguhlah birthday ko dik.

IMG_5989

Kami tiada plan untuk birthday party for the big2 big one, Insyallah tahun depan, aku dah macam dapat idea nak buat, lagipun taun depan Zeeshan dah start sekolah, so bolehlah lagi meriah dengan jemputan kawan2 sekolah dia (mak mak gini ler, belum masuk sekolah dah pre-angan)

IMG_5916

So a week before the birthday event, kami #GBM sepakat untuk having our year end memakan, sambil bawaklah depa memain kat kidz paradize hah, or even for mini celebration. Depa 3 orang berkongsi birthdays, specially Myra and Zeeshan. Amad berbeza 4 hari than Myra tapi among all, Zeeshan tua setahun.

So kita dok ler kat Quill City Mall, Jalan Sultan Ismail – at the Kid’s Paradize.

IMG_5920

Our first time coming here.

mall baru, gym baru for kiddos

IMG_5926

Above 12years old percuma ler masuk, asal jangan lupa bawak socks. Untuk below 12 and till 6 bulan tu kena lah bayar – RM38. If weekdays bukan cuti sekolah lam RM25 jer lah.

Most of the gym centers lain pun harga lebih kurang jugak cuma yang untugnya sana lepas 2 tahun baru kena charge, but for this Kid’s Paradise dari 6 bulan, so agak lost sikit kat situ ler.

Anak 2 macam Zeeshan and Kakak kena bayar lah coz depa dalam umur lingkugan tu.

IMG_5964

The sizes tempat nih, tak betapa besar, tak macam di GE Mall (i love that place so much punya Kizsports & Gym) but pasalnya kita nak cuba makan dalam nih, yang lebih banyak varities dari di GE Mall, so takpelah. New place, new experience.

IMG_5986

itu bukan tanah yer. memang meant for bebudak main. babies jangan letak le dalam nih, depa tu semua nak masuk mulutnya kan, so kena guided ler

kita boleh main sama ngan the kiddos dalam tu gak….aku half tanam Zeeshan pastu dia dok nak balingkan ke maknya ala2 pasir bukan pasir nih. ada kat wall depa explain on tanah ni, lupa dah heh…dok borak manjang je gak lam nih

IMG_6020

wow all these balls kan, ada pernah dulu Abang umur 2,3 tahun dihadiahkan orang. Hem…nak mengutipnya bila dia main satu rumah, beratus bijik le gak dapat. Dah ke mana tah, aku dah bagi orang ler of cos pun.

IMG_6298

Jadi kita main ngan bebudak, kita pun sama jadi budak2 ikut Zeeshan…

IMG_6299

ada video dia balingnya aku ngan bebola tu, pasrah le kena tibai

IMG_6051

but dok dalam ni, ada sekali spek Transition aku terhilang hahahaa, dapat jugak kakak mengorek mencari dalam rimbunan bebola yang banyak nih

IMG_6065

kalau tak ramai orang, bolehlah korang buat pangai macam mak merah ni yeak

IMG_6092

so kita main kat sini dalam 2 jam sort of.

IMG_6110

toing toing melompat, pening aku. coz tak sama rhythm lompat ngan kakak.

IMG_6111

ada jugak time Zeeshan datang melompat sama, that s in the video ler

IMG_6121

Done our Maghrib at the same floor of Kidz Paradise, kita sambung makan kat The Fish Manhattan, bawahnya at Lower Ground Floor.

Hamboih Yanok….hover kat belakang tuh.

IMG_6307

We didnt bring any cake, but depan tu ada kedai roti kek bagai, so Rose beli this small cake just for them to blow blow jer. Memasing baru 2 and 3 years old kan…apa le tau sangat.

IMG_6313

So 3 birthdays for Zeeshan, Amad and Myra.

IMG_6138

We exchange gifts, hadiah birthday si Amad yang tahun lepas pun aku bawak sama sekali, so 2 tahun terus kau! Jumpa maknya sokmo lupa nak bawak hadiah. Amad had his birthday party mestilah kan few days before cuma aku tak dapat hadhir, clashed ngan event lain.

IMG_6321

Kesian bebudak ni dok blow blow the candles tak jugak padam heh. Candles ni memang aku bawak, coz nak sambut birthday Zeeshan today (his actual date). Bestnya candles ni tak boleh nak padam walau ko blow ler 100 kali pun hahahaha….so kesian le Amad yang sampai kena mabuk asap, Myra terpinga2 kenapa Abang Zeeshan blow tapi tak sudah2 mati apinya.

IMG_6146

13 orang all of us pun dah meriah kat sini. So insyallah tahulah aku nak buat kat mana tahun depan dah. The proper birthday party for anak2 aku, coz tahun ni memang kita tak boleh nak buat sangat ler, berlari2 kami hah ngan the TM’s house tuh.

 

IMG_6213

well the dinner kat sini kita amik the 4 main sets of platters. and hasilnya dapat the 2 sets of Tower drinks, aku ingatkan tower drinks tu kecik jer sekali kau macam nak buat kenduri the Fish Manhattan bagi! Complimentary tuh. Pastu dapat jugak 3 sets of desserts, pun another complimentary.

Waktu kita balik, coz I organized and did the booking here, dapat lagi the hadiah kecil dari restaurant. Wallah. Terima kasih The Fish Manhattan.

IMG_6277

Kita dapat amik 10-15min from the family and jaga anak moment to borak2 and catch up a little bit. Borak dalam group VS borak live ni lain sikit nikmatnya, some more kita tak jumpa selalu, busy and logistic issue memang the points lah.

IMG_6178

Ya Allah

Kau panjangkanlah umur kami supaya dapat melihat anak-anak kami menjadi anak soleh solehah dan taat pada suruhanmu, berbakti berbudi pada ibu bapa mereka.

Ya Allah

Kau lindungilah anak-anak kami dari segala malapetaka dan keburukan yang ada di duniawi ini.

Ya Allah

Kau tempatkanlah mereka di Syurga sebagaimana kami ibu bapa mereka ingin ditempatkan juga.

 

IMG_6193

Happy birthday to the mothers (technically for them coz they delivered the kids), but of cos menganjak umur lagi anak2 yang dilahirkan.

Zeeshan – 3 years old for 29th Dec 2011

Amad – 2 years old for 25th Dec 2012

Myra – 2 years of for 29th Dec 2012

Happy Birthday anak-anak.

Happy 3rd Birthday Zeeshan.

Comment: 13

Once a year catch up!

IMG_1152

Tempat ni dipilih kerna aku suka dengan senang parking (spoke too soon, bila this time ada construction pulak and so kena reverse, luckily ada orang keluar so dapat le spot parking). Aku rasa tempat ni senang makan, banyak restaurants, we used to had our event kat sini, I was one of the speakers for Purina event.

Lepas makan kita jalan around, that s where ada kereta mainan for kids to naik, yang control by parents or drive/ride sendiri. Memandangkan kami ada anak2 kecil 3 toddlers tuh, so the best place for me to think of.

IMG_1141

Tak yah tengok muka cengkung aku, ramai yang dok kata aku dah macam muka orang sakit, dok cengkung bonar. Rileks, I am ok, mungkin angle nih nampak macam terlampau cengkung kurus dah macam orang sakit. Takdor ler. I m ok and feel healthy. My dietary plan semua oraganized and advised by a doctor semua. So bukan kurus yang tak healthy, memang supervision by my doctor. Apa makan segala bagai, aku dapat nasihat rasmi. Cool kay?

The taik cicak bag, of Yanok!

It was a long table, all of us punya family members bagai makan nih, but no photos during the late lunch.

IMG_1157

Mak2 lagi pentingkan amik gambar dulu heh….the kids, handled by their dad

IMG_1163

selenga 2 orang nih!

IMG_1164

ok, di bawah lindungan lampu yang lebih terang sikit. Hok tadi tu golap heh….

IMG_1171

while kids, Zeeshan Myra and Amad…sama melenjan naik motor ler, kereta ler….

IMG_1180

anak aku jer main 3 kali, pastuh nak naik lagi, bapaknya dah malas nak ikut pusing. so jalan rounding jer lah.

IMG_1191

hok mak2, menggosip. Gambo ni just nice, ada satu gambar siap yanok ngan memuncung, ohai…kalau tayang sini. kahkah…kalau angle hujung sana, nampak pulak aku ngan rose punya memuncung gak kot.

IMG_1201

Kesian the bapaks, menggelap dalam gambar. RD, Afa and Bojeng

IMG_1211

these 3 kids, beza umur depa tak jauh.

Zeeshan is of cos a year older than Myra and Amad.

Amad pulak born 5 days before Myra, 25th Xmas day

Myra was born on the same birthdate of Zeeshan 29th Dec. Beza setahun.

IMG_1218

3 orang mak yang cuba nak depa bertiga berdiri to pose together, gagal!

IMG_1219

The 2nd time, Zeeshan can stand still but both Amad ngan Myra dah mula nak berlari. The 3rd time lagi ler, sama tak sempat, Amad dah lari duu, Myra belum lagi nak berjalan sangat, but coz Amad dah beat her, so dia yang paling payah ler nak posing. We tried duduk pose, letak tetiga atas kerusi. Amad paling melaju turun. Eii aku gigit gak ko ni mad.

Takper taun depan boleh lagi, dia dah 2 yrs ++ so dah behave sikit kot macam Zeeshan hahahahaa.

IMG_1222

 

IMG_1224

IMG_1227

IMG_1223

Finally ada Abang Kakak in the family frames.

A once a year lunch date with Rose and Yanok. Kalau dengan Rose aku sokmo jumpa, kalau dengan Yanok, yang hard to meet.  Venue ni kat AEON AU2 Setiawangsa.  Depa yang makan, aku tetengok cuit2. Takut nak makan hahahaha. blum abis program diet nih. Nak turun lagi ler. I m so addicted to drop more kilogs of my weight.

Kesian wor, setahun sekali baru dapat catch up. Kalau boleh memang nak sokmo, but memasing pun specially me masa adalah hazab kan, tapi aku dok ngelak meet up pun yer coz aku tak boleh nak makan, dok promised to do on April. tapi nak postpone lagi tuh, coz thot nak buat May, but unfair. So, see you girls, insyallah lagi 6 bulan, team up with Sid. Or ngan Rose sokmo jumpa, we stay close by.

##yapadah gambar2 ni, kalau tak mak pejam mata, bapaknya, tak pun kakak abang adik##

Comment: 13