Handbags story…

IMG_7472

not going to hide from you, i bought lots of handbags when sirman and i pi holiday Europe dulu, berbulan aku saving for getting my dream bags, banyak tuh. meanwhile ada jugak aku beli kat KL but itu aku dapat dengan harga yang reasonable, under staff price lah, ngah sale lah…etcs. Chanel is in my list of cos but aku tak boleh nak beli the Jumbo just yet coz Sirman dah berjegil mata bila i told him the price.

Just fyi, i dont use and ask my husband’s money to buy any of the bags, kira kalau 10bijik yang aku beli, 1-2 dari hadiah dia, tapi lain dari duit saya sendiri. Remember aku ada permanent job and bukannya melanguk takde kerja plak and plus aku ada side income which is from this blog too.

So wpun guna duit sendiri, of cos the husband has the right to advise  and control me. pada dia iskk Jumbo Flap tu melampo nau harganya…at that point of time lah.

IMG_7413

so for Chanel aku dah shortlistedkan to get either the Jumbo, GST or PST. but kebetulan sangat kat Paris boutique yang aku pergi tuh, GST tinggal 1 display and not black colour plak tuh, beige colour is not my taste, ada jumbo flap but macam masa tuh alahai, i can top up like 2,3  lagi designer handbags kalau beli 1 jumbo flap. so i settled with PST only.

IMG_7471

It was my first Chanel, with 31 Rue Cambon Paris, black caviar with gold hardware.

IMG_0780

sangat mencintainya, so far aku dah pakai for like 2,3 times, as usual, i keep changing my bags selang 2,3 hari. I havent got my jumbo yet, still trying so hard to find frens yang pi Paris belikan, anyone can help me? but i heard kat Heathrow airport lagi murah.

Once jumbo flap is in hand, since ramai yang dah beratur nakkan PST aku nih, i will let it go into Shop@RM. tak worth it beli di klcc coz beza harga ngan kat Paris/Heathrow boleh bayo flight tickets ke London hahahaha…argh sakit hati.

IMG01911-20100816-1350

Then skang wpun tak de lunch, tapi masih lagi turun ke butik untuk tengok2 jenguk apa yang ada kat market. Apa design yang baru masuk, thank god i work in KLCC. Fendi peek a boo pun in my wish list, but the price (depending on the leather) menggila mahal boleh dapat satu Chanel sebijik!  so never mind, pass for this. My one and only Fendi dah tarak in hand, it s a fabric classic design which aku dah let go to my reader.

IMG01910-20100816-1344

Tengok Anya Hindmarch, diorg masuk stock baru with most of the designs datang dengan RED! tapi oh oh noo, aku tak minat red nih. and aku tak minat betul design2 diorg kali nih.

IMG01909-20100816-1343

if you think the red top tuh is nice, not for me sebab aku rasa kalo aku letak kat shoulder dah macam tunang Jimmy Shanley bawak Gucci silvernya, ke main besauuuuuu!

IMG01908-20100816-1342

I almost buy this, nasib baiklah aku tak beliiiiiiii! coz masa tuh AH’s website dok buat sale kaw2, tapi yang holding me back coz it doesnt has discounts for red colour. so aku tak amik. tapi bila diorg dah bawak merah ni to Malaysia, omg, i dont like it at all.

Lagipun aku kena stop buying any red handbags, too many red already.

IMG01906-20100816-1341

Selain merah, AH pun bawak masuk kaler kelabu taik anjing, untuk korang yang pencinta bag2 godang, boleh lah nih…

IMG01903-20100816-1339

i like this design, specially the grey one. aku takdak kaler kelabu pung. kaler burgundy tu tak lawa sangat coz dia pakai silver hardware.

IMG01904-20100816-1340

but for black and grey, pakai gold hardware, cantik bangat! hoping year end ada winter sale kat Europe, then my gf can get for me, hoping jer lah, biasanya design gini laju je habis.

LV Alma PM

ini dah jadi bag idaman aku sejak setaun tapi tak jugak dapat2, coz asal hati nak amik merah. bila diri sedar yang merah dah terlampau banyak, so i wanna get the silver. pun macam in the wishlist sebab Vernis aku dah ada satu, cuma untuk Alma PM yang aku blum ada. Not worth to buy in KL mahupun London, best to buy in Paris. trust me, for Chanel ke LV baiklah beli kat Paris yang oi…

image

image

Brea PM and Rosewood dedua merah ni pun aku meleleh2 gak mahu, either one lah, masa aku beli Verona PM kat Paris, semua ni ada dalam booklet aku, tapi semua takdak stock termasuk Alma PM. gila tollah macam beli ikan kat pasar je diorg kalo masuk butik LV kat paris nun. tu pasal q panjang semedang. Out of 5 bags yang aku bagi kat SA LV, satu jer yang ada which is Verona PM. lain sume kaler lain lah tinggal, stock dah abih, ada size MM or GM jer..huh, i did my homework, but buat hwork pun tetap gak sedeyyy, ater i dont won the LV boutiques.

image

pastuh malang lagi bila aku dok hari2 lalu PRADA and saw this black Saffiano Lux O. bape kali lah aku masuk tried masuk sampai kali terakhir aku masuk dah sold out. oh hohoooooo! i dont like the colour but i like the design, macam Fendi Peek a boo. harganya in msia kalau compare ngan Peek a boo murah by 1k minus plus. but again kalau dapat beli kat Europe lagi lah murah kak oi!

of cos, sekali lagi dream bag ku. but aku tak minat kaler hitam nih.

image

dalam website Prada takdak small size, yang ada size large nih, tapi kaler yang aku minat similar to this, ada orange2 sket, namanya Bacca colour. setakat 2,3 bags pakai hand carry bolehlah, kalau semua aku tak boleh wor, must have the shoulder gak. aku banyak barang yang nak dibawak. skang ni Ramadhan kosong sket tangan bawak hbag jer, tapi kalau bukan bulan puasa, ngan bekal sarapannya, tumbler air lagik, ngan nak touch pass kat klcc tuh lagik. huk aloh. sakit jiwa jer kalao pegang hand carry handbag.

IMG21362

Viento 30

pastinya ini pun pojaan hati ku gak. Hari tu dah suka giler bila Eiling can buy for me in Paris but sekali trip dia tukar plak, aisay. I never have LOEWE, oh aku memang collect most of the brands. cuma satu brand yang aku rasa aku takkan beli, Burberry. tak tau lah napa, never like it. brand lain pun ada jugak but tak yah sebutlah just Burberry tu aku rasa kalau aku pakai macam emm…

macam apa ek…

IMG01921-20100817-1251

N the Seasonal Timeless Chanel, macam box sket bag nih, but besau gak isinya, the hw in silver boleh buat in 2 straps or 1 strap gak, comes in black, bluish and purplish colour. Aku dah jatuh cinta sangat ngan purplish tuh and the husband pun redha aku amik nih so that i can forget the jumbo flap hahahahaha. This one i can just buy in KLCC, but wpun ada depan mata, tetappppppppp gak aku tak nak bayo. Coz aku tau, nanti aku dapat gak jumbo flap tuh, so the seasonal can wait.

eh to those yang malas nak baca entry ni tapi tengok gambar jer, satu je bag aku yek, atas sekali, lain sume bukan aku punya kay!

This long entry on designer handbags are posted because….because…because…

You will read the climax in my new entry, soon to be posted :)

Comment: 31