Handbag

Super creative lady…

IMG22595

my mother’s day celebration was only at QB :)

i m not a demanding mother/wife, tarak hal. janji ko sumbat account bank aku tu sirman kasi lebat sudah. no hadiah pun tak par ahhahahhaha! ada udang yek wpun takde batu di sebalik hadiah. pening la korang nak memaham. haternyer thari sunday dok tanya mana nak makan, haisay dah tentulah sumer tpt makan dah full house. specially tempat2 yang aku suka makan. lgpun takde lah pulak aku  nak ngidam makan apa2, we got big project on sunday lorr.

depa sesedap makan mee goreng mamak lah…ayam goreng, aku settled ngan banana split jer. simple. that s my lunch and even dinner pun sirman belikan pizza for all of us. more for kids demand.

i m not lah keen sangat nak makan special bagai…as i said in my sunday’s entry on our MD’s celebration.

IMG22596

these few days memang aku sangat tiring bangat. kat place i work, i gotta a new ‘life’, facing a new environment and new culture yippiiiiiiiiiii! so happy!! honeybossy has retired, walau seribu kali dia mohon aku ikut dia, but sokay, i m happy to where i am right now. Seronok hati saya bila korang rasa kelajuan lam loading RM nih. ramaiiiiiiiiiii yang bising mokak2. so aku pasak telinga sirman barulah dia cabut mana yang perlu. i dont like all the maknek accessories tu sumer, aku lagi suker simple giler nya blog. lagu2 bagai lam blog aku pun tarak, aku pasang lagu kat blog pun time nak2 dekat raya sahaja. itupun max 3 weeks.

IMG22610

last week i saw a lady and her frens asking the plastic bag from the mamak. ok yelah hujan. but bukan nak cover kepala, masing2 pi buat cover handbags :) nak menempuh hujan and run to the cars.

Then another lady in the ladies pulak gigih kepit handbagnya di kaki coz kat para sinki tu basah sesangatttttttt!!!

bagai ayam dan angsa yang sangat protective menjaga anak2 kecil mereka…begitulah this lady menjaga handbag nya hek….The handbag is hers, and she s not selling that handbag, so x yah nak kata2 dia bagai. at least dia ada otak pakai akal untuk jaga leather handbag dia..walau dalam keadaan paling terdesak.

Semua orang ada cara memasing jaga barang…. :)

Comment: 17

Pre-loved LV Speedy for Ngappp!New Tod’s for viewing dulu yerr…

berry 250

New TOD’s Pashmy Bauletto Champagne Bag

ni korang nya view jer ek dulu, will put on sale in RM very soon :) mau?

speedy25_1

speedy25_2

Hi kak red,

Nak minta tolong kak red jualkan LV Speedy 25 saya nih as attached and still in good condition. Speedy tu saya beli Jan 2008 harga RM2450 at KLCC. Actually the bag was my first LV bag, pastu dah b’tambah koleksi terus dah xpkai speedy ni, so better let go and bole top up beli bag lain nanti..huhu…btw Jane letak harga RM1300 (nego).

Bag tu Jane rate 8/10 coz  takder stain/mark, just sign of use je coz color patina dah berubah dp cerah ke darker as boleh nampak dlm pic tu. comes with dustbag+box+paperbag. then bag tu dah ada base yg sales assistant LV KLCC tolong buatkan supaya bag tu nmpk sturdy.

Thanks Kak Red

Jane

No stain, air liur, air leleh, air susu anak, mark ke hapa no yilek yek. Kalau betul2 nak jer yek shoot your email via Contact Red, nanti aku divert ko to the seller/owner.

Comment: 14

Promo handbags at Shop@RM

IMG_0485

Selain dari kemas rumah memaku2 bagai arituh, aku rombak balik lemari handbags…all the boxes and not so used handbags, and SOLD bags semua aku letak di sini. oh i have 1 cabinet yang khas mainly for handbags sahaja. ada handbags yang dah berjual tapi buyers tak amik lagi, so aku simpan molek2 di sini. the not so branded sumer dah sold out. tinggal bag ala2 jer skang nih…

IMG_0486

Some people they put their handbags in the boxes, but susah pulak aku nak carik gagau2 handbags aku lam boxes some more nak letak mana pulak boxes tuh, letak atas almari aku pantang ada barang atas lemari, dalam almari mmglah logik. nak letak bawah katil Gegirl hish, kang anak2 buah aku buat toys pulak handbags makciknya.

But it was a big mistake for having a see through cabinet, for the handbags coz your husbands would know the number of handbags that you have. but i just have to use this see through cabinet coz if Sirman nak marah pun, he knows the deal. hahahahah….dia penah lah bebel, but aku buat dek jer.

and setiap satu bags tu penuh dengan papers untuk menggemukkan setiap bag, bagi dia berisi and nampak mampat. at least once a week kena bukak kasi air kan, bagi udara…aku pun ada the  cleaner and moisturizer for leather handbags, sponsored by my Cikgu Handbags - Kak Ann.

Dulu aku baringkan semua handbags nih, but selain susah nak pilih, rasa macam tak idup je bags tuh sumer, so la ni aku tegakkan, bagi diaorang bernyawa sket. n setiap satu handbags tu aku memang buat circulation of carrying it, 1 handbag for 1 week, max 5 days, kalo bag yang aku tak berapa in love, aku simpan terus and jual hahhahahaa…ada gak aku jual quietly kat frens, tapi memang tak letak lam RM pun.

For the top row is for the sale, but havent got the buyers yet. I did a promo if you take 2 pcs, you get the discount, check out the Shop@RM. I can consider 2 times payment.

for preloved handbags, the price had to drop down at least 35% but kalau pakai pun ada yang 3 jam, huh memang aku banyak rugi aaa jual harga murah giler. apa nak buat to get new handbags you must let go the one you dont love so much supaya kita akan dapat beli and spend to the latest version.

:)

Comment: 6

Anya Hindmarch to Tod’s…

IMG21723

cantik tak? too bulky for me but i like to show it to you cos mbe korang nih peminat tegar handbags. kalo aku lebih minat yang belah kanan sekali, coz the left dark brown is so not me. memanglah ada sling but still x sesuai, nak shoulder, rasanya bag lg beso dari badan acik merah.

IMG21724

this book is yours, i saw in ebay they are selling at RM35, so if you want at a price of RM25, please contact me.

IMG21725

the inside of the book, it s more for you to write notes, pi meeting, kira ada class lah gitu carry notebook of AH yeah.

IMG21851

the leather, mbe around RM3.5k ++ i m not sure lah pricenya

IMG21849

the nylon probably at RM2.5k and above kot…

aku ada PS job in AH and also in Tod’s but for Tod’s aku x nak masuk butiknya coz i saw my keligs berkeliaran kat luar Tod’s nih kang depa ingat aku ni orang kaya gilerrrrrrrrrrr lak nak membeli. padahal, i have to go and check on something for my reader.

so i only managed to snap photos from the outside, but ada banyak lagi gambo aku dapat snap, have forwarded to my particular reader. i think she wants to buy from London or ebay but she wants to see the real photo from my camera fon.

So if you know anyone yang nak jual or let go either new or preloved of Tod’s pls drop your comment or contact me personally, i can forward to the hunter of Tod’s.

btw 2,3 hari nih penuh betul aku buat PS job for MAC, Clinique, SK-II back to back. in fact today pun kena pi menadah muka lagi beli barang MAC for my readers. but lately ni ada soalan dok tanya camne nak mintak aku buatkan PS nih. aisay sonang je yang…

1. You place your order, tak kisah apa barang yang ko nak beli or nak akak merah checkkan, tapi barang tu kena ada jual kat klcc lah yek. luor than klcc aku tak kuasa lah yang oi.

2. let say barang yang ko nak beli tu is Essential Kit of SKII, harganya RM98. itu utk 20ml gitu lah, for 1 week nya supply, and for that i will charge RM110. cost of postal and S&H.

3. you bank in the amount to my account, i go and buy, the next day Sirman send to post laju.

4. Finish boliau, u get the items. tak yah kuor minyak, parking  mahupun peluh.

Hokey???

Comment: 8

Pre-Loved Designer Handbags for Grab!

ALL HANDBAGS SOLD, WILL REMOVE THIS ENTRY SOON AND GET READY FOR LOTS OF PRELOVED HANDBAGS FOR SALE!!



IMG21523

Gucci Medium Brown GG Fabric Hobo

SOLD

%IMG_0078

Shoulder bag

Marc by Marc Jacobs Dr Q Lil Riz – Violet

SOLD

IMG_0061

Furla Shopping Tote black

SOLD

hbags 005

Cole Haan Lacquered Red (delauney patent tote)

SOLD

Semua authentic hek…Memandangkan aku sudah banyak kali terkena dengan perangai mereka2 yang beria suh booking, tapi membayonya nan ado, and letih giler bila we have to keep on chasing payments for hundreds times but pun buat dek jer, so i ll just open this to anyone, you make the payment, it s yours!

Price is inclusive of postal, no COD term but if u are around Klang Valley, we will deliver it to you by hand. Please fill up the form if u really a serious buyer and this entry will be pushed to Shop@RM. thanks.


Order Form
  1. (required)
  2. (valid email required)
  3. (required)
  4. (required)
  5. (required)
 

cforms contact form by delicious:days

Comment: 8