Tod’s

Anniversary Gift’s collection!

homeh

homeh

punyalah lama cuti blog. blog bercuti! dalam sejarah sungguh.

2 entries jer ada, one tu pun coz of sponsored ads.

begitu punya bestlah cuti heh.

aku tak ke mana pun, bekerja jugak. tak cuti. ada le amik cuti 1-2 days jer for Pangkor trip pastu kerja. pun tak de makna nak update blog. coz no point. manusia sume sibuk holiday merata dunia dan local.

anway.

hello all. welcome back to my blog.

IMG_0859

satu pose dulu

walaupun gambar dalam entry ni pun dah midst December pung!

IMG_0882

satu pose lagi

IMG_0927

just the 4 of us

no maiddddddddddd to follow. super lega. kalau tak asyik ler nak mengekor jer.

IMG_0930

abang je takde, abang masa nih kat Langkawi nun, away for a week kan.

IMG_0945

so little girl jadi mom’s photographer…if need be jerlah.

IMG_0949

no no no

IMG_0957

no yes no yes

IMG_0961

no no no

IMG_0968

hah yang tu yes yes yes ye dik

bolehlah bungkus

IMG_0981

window shopping merataaaaa

IMG_0988

masih lagi ketiduran si kecik tu hah

dari sampai till le kita dah abis shopping!

IMG_1027

Celine Trapeze, one of the bags I bought from Paris

IMG_1036

thanks RD for the anniversary gift

pastu balik rumah alamak….should just save the bulks and add on to something else

hahahahah biasa ler

masa menyoping jam tu nak

bila dah beli mula ler double hearts

IMG_1051

amik set for family, kongsi2 makan

depa memang kemaruk steaks sungguh heh

IMG_1050

Zeeshan pun dah up…..tapi takde le nak bagi steaks kan. dia bedal fries jer

IMG_1060

Masa kitaorang sampai Pavillion nih, si Adi Putra pun sama baru sampai. BMW putih 2 doors yer. Bila kita balik pun, sama serentak ngan dia hah…macho hoi!

IMG_1066

lebih baik you amik anak you cepat sebelum dia pelangkupkan arch orang tuh

IMG_1075

welcome back to my blog.

me also selamat menulis blog kembali. tengok draft punya le banyakkkkkkkkkkkkkk entries nak kena buat, but takper takper. I pun dah lama tak menulis pepanjang dan dengan banyaknya. Lagipun not to worry, last weekend aku dah pulun siapkan semuanya untuk 1- 2 weeks entries lagik. Almost jugak nak siapkan for the 3rd week punya entries some more.

Tetapi tetapi

ada satu cerita yang sangat hot spicy.

Aku ngah timbang kati nak upkan ke tidak. Very the dramatic gila. Masalahnya nak memanjangkan tulis tu yang hoi tak betapa rajin pun.

So a teasernya….

you have to wait up :)

Comment: 8

Tod’s KLCC 30% – 50% off!

 

IMG-20120618-00449

Bandar Kuala Lumpur-20120618-00450

Bandar Kuala Lumpur-20120618-00451

IMG-20120619-00453IMG-20120619-00454Bandar Kuala Lumpur-20120619-00455

Bandar Kuala Lumpur-20120619-00460Bandar Kuala Lumpur-20120619-00456Bandar Kuala Lumpur-20120619-00459Bandar Kuala Lumpur-20120619-00461

den boli loafers orange tu hah…

dibeli kerna remuk rendam merajuk pada sang suami yang terlampau busyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

dulu ler, aritu aritu….

Comment: 18

TOD’S Sacca Hobo Gommini

 

IMG00822-20110616-1353

Tod’s first day sale, pun aku dah pergi tayang muka….

ko tengok yang tengah tu. sekali pandang macam pink. 2 kali pandang macam merah.

image

as i said, kalau dah berkenan, amik je pegang terus, jangan ko berangan nak letak balik pulak….

IMG01067-20110616-1353

Kak Red, are you from Redmummy.com?

yeap :)

SA amoi Tod’s yang baca RM gak kot …..

IMG01063-20110616-1350

i like this one……

gambar perasan tak blur? macam bukan dari bb or camera ai.

oh ai punya Mejar GBM ada sama masa nih, she belanja ai kat Chakri youuuu!

IMG01070-20110616-1355

Merahkan nih?

Pinklah Kak Red

Merahlah

Pinklah kakkkkkkkkk

IMG01069-20110616-1355

oklah oklah…

bungkus satu!

Mulberry Mila akak lawalah

Nanti akak dah bosan, akak jual kay :)

IMG_5188

lepas letak kat sofa merah, oh yelah, she is shocking pink!

She is Sacca Hobo Gommini.

Cukup time, i ll jariahkan di Shop@RM :)

Comment: 19

Nasha Aziz yang emm …one kind?

IMG01436-20100730-2012

Rose GBM and I were at TOD’s KLCC last Friday nite. Aku nak amik something from here, so sementara tunggu SA dok pi carik, aku dok legar2 amik gambar bags and Rose pulak dok kat sofa dalam TOD’s tu lah. like few min later masuk Nasha Aziz n boifren dia. rasanya mamat tu tunang dia yang chinese tu lah.

She looks so gorgeous, carrying handbag yang gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaa besar. kalau GST Chanel tu korang bayangkan lebar kali 5 bags GST ha besau gitulah bag dia. so dia masuk2 and terus duduk belakang Rose. i was standing in front of Rose. being polite and aku tau mesti ramai readers ku pencinta Nasha Aziz, i asked her permission if i can snap her photo. very nice and sweet ye soalan saya mintak izin. witnessed was Rose.

But aku macam terkejut bila dia menjerit2 ala2 merapu

Nak tangkap gambar? ha tu pergi tanya managerrrrrrrr!

Manager, boleh ke dia nak tangkap gambar i?  Kalau nak tangkap gambar jugak pergi pergilah tanya Manager i tuh!

the way dia cakap very the menjerit2 ok, bukan jenis cakap sopan. satu butik TOD’s tu boleh dengar, sib baiklah customers dalam tu hanya aku ngan dia jer plus Rose and balak dia lah. BF yang dia claimed manager tu buat tak tau jerr ngan kitorg. so ok aku memang malu giler kay. Dengan menjerit2nya sambil2 tuh dia membebel.

Then aku tak tau lah aku panas hati ke or termalu or terkejut, terus cakap ‘bukan manager you tu tunang you ke?’

hah, sambil2 menonyoh gloss ke bibir dia, dia membebel….

apehal lak tunang, daripada tunang baik kawin jer terus. (ada banyak lagi dia membebel but aku tak dengar)

IMG01435-20100730-2011

and she kept on mumbling sorang2, Rose dengarlah apa dia cakap coz dia belakang Rose jer but aku dah macam terkesima terkejut plus menyampah giler and malu nauzubillah, ini ker pompuan yang very the super diva yang terkenal dengan sopan santun dengan famousnya tapi melayan manusia cam aku ni ngan cara hina. sungguh sampai masa dia cakap tuh mengomel sorang2, menjerit2 merapu, Rose punya bulu roma pun naik.

In the same time SA aku bawak things that i want and we just left like that but aku memang marah benci ngan perbuatan dia tuh. Sampai balik rumah pun aku ngan Rose tertanya sendiri adakah benar itu attitude dia yang sebenarnya or dia memang ngah datang bulan and gila or memang jenis perempuan biadab or memang dia punya mulut jenis yang very the tak menjaga hati orang.

Kitaorg keluar dari TOD’s sampai sudah dok macam OMG and Rose was saying, silap besarlah dia Kak Red buat akak macam nih, i m sure u will blog bout this, YES I AM!! I know some of you are her fans, her relatives or her frens, just tell her what she did was wrong! For me, skang nih, aku tak suka dia dah….the beauty without the attitude. or is she crazy? sigh…that s sounds too much pulak, but sungguh hilang hormat aku kat dia.

Unless lepas kitorg blah tu dia rasa guilty what not pun tu belakang citer lah kan, coz masa kitorg blah dia tak perasan but if nak buat follow up aku boleh je tanya SA TOD’s tuh apa yang dia buat gila lagi while in the boutique…eii! aku pung ado gak manager tapi tak pernah lagi orang nak bergambo ngan aku nak suh pi tanya MANAGER, and oh yes, ai lupa, ai bukan celebrity macam dia. but nak amik gambar ngan Siti dulu pun senang kodok jer…well too bad Nasha Aziz.

From Rose GBM’s note, ada dalam comment nih if u baca, since she s with me too masa kejadian Nasha Aziz weng weng:

I adalah bukti nyata okeh…biasanya apa perangai orang pun I selalunya fikir positif dulu, tapi seriously masa dia membebel tu bulu roma I naik sbb tak sangka mulut dia melaser kak red.

Dua benda kak red tanya;
1. Nasha can i snap your photo (dlm nada slow dan kepala terlentok sikit,kira cam manja lah tu agaknya…muahuahua) bukannya kami main ambik jer gambar dia cam paparazzi okeh)

2. Itu manager u ker?bukan tunang u? (slow jugak ok)

Dia punya jawab lepas tu yg paling menyakitkan hati…well…I pun pernah jumpa dia before tis dan takder pulak pengalaman mcm tu, tp kali ni…seriously mcm kami dijadikan mangsa mood tak baik dia.

Comment: 145

A present to RM…from RM…using RM :)

IMG00561-20100626-1910

last weekend aku pi dating nite with Sirman, aku dah beli 2 pairs of tickets, utk tengok 2 show. one is Knight & Day, satu lagi pulak is Sex & The City 2. we reached KLCC so late, sampai2 je bila ulur tickets, katanya kena amik refund coz citer  Knight & Day dibatalkan coz ada technical problem dalam panggung kita tuh. aisay..

punya mencanak2 kitorg kelambatan, ngan kuor rumah ngan guests, boleh pulak tak jadik. so we jalan2, i’ve been aiming for 1 red handbags from Tod’s. It s red colour. I have no issue with other colour, kalau sale pun aku tak kisah. but this is Red. and the red is soooooooooo nice!

IMG00557-20100626-1909

well, i know i just got back from the Europe trip, but last saturday was also the last day of the big discounts, ada additional 10% from the 30% yang Tod’s offering. of cos aku nak! masa aku kat Europe memang takdak kaler merah nih, it depends on which country diorg hantar for the red colour. Since i m going to turn 35 (alasan budak2 sungguh!), kenyit2 mata, gosok2…. and pujuk2, i asked his permission to buy the red Tod’s.

No, he s not buying for me. sebabnya dia dah beli untuk aku macammmmmm2 masa kat Europe. So i m buying for myself. it s red! wpun beli utk diri sendiri, pakai pun duit sendiri, still aku kena tell him lor, kalau tidak berjegil2 matanya kang...(if you have seen the protected entry, u know what i meant, kan korang kan kan kan yang sapa2 dah tengok tuh)

IMG00564-20100626-1934

It’s finally mine….! thank you Redmummy muahahahhhaha….

IMG00566-20100626-1939

n aku anto dia ke Aseana untuk dinner, before watching the Sex & The City 2. mak x makan ok, dah kenyang dapat red tod’s. anw, best movie. hopefully, aku boleh tengok 2 lagi cerita yang masih pending, saya mengejar masa. muahhaha… ni kalau dah kejar masa nih adalah maknanya kan kan kan. aku kejar masa before tayangan ditutuplah. banyak citer aku dah missed, so kena kejar lah…

n some more July will be a new life for Sirman too, donno pasnih kalau dia ada masa nak ikut aku pi event or not, donno dia ada masa nak ikut aku merendek sana sini or not. donno donno…. so tu yang nak buat everything cecepat.

IMG00562-20100626-1913

one of my dream bag tuh kat sini lah… the red!

aku kerja siang malam, siang makan gaji, malam blogging, most of my weekends pun pi cover event, n i deserve to get and to buy anything that i want. as long as, tak melampau, and masih dalam kawalan. tu pasal kena bilang kat laki aku bila nak beli, coz i need his consent, wpun duit sendiri, but he has the right to control my financial jugak. cuma kalau laki tak membebel, anak2lah yang membebel…

abang ke gegirl ke dah mula pasak kat telinga…mummy beli handbags lagi???!!

tu yang kalo ngan anak2, ni yang lotih, maknya kalah sket. oklah i m retiring from buying this kind of collection, for a while :) but this one special case, a present from RM, to RM, using my own RM. muahahhaha, aku takkan rasa guilty beli nih, it s Red Red Red!! anw selama aku beli macam2 jenis handbags kat KLCC, never shown in blog, but yang nih mmg sengaja share coz merahnya menyalaaaaaaa bangatt!

Comment: 20