Q Bistro

QB QB QB!

IMG_8324

ni gambar sekeping aku nih dapat dari sister in law aku, dia pakai apps 360 kot bukan main lagi flawless skin aku hahahaa

IMG_8298

IMG_8344

IMG_9499

IMG_9504

IMG_9507

IMG_9513

IMG_9522

bukan sahaja Sushi yang aku galidkan (sushi jbt hutang lama dah, dah nak puasa dah oi!) and also aku gilakan jugak dim sum! kat rumah aku tu kadang2 deduluuuuuuuu (pls read dedulu ye, masa zaman fatty matty)  kalau rajin aku pi beli gak lah, ada satu restaurant chinese muslim. sodap dimsumnya. Kalau makan situ mesti ingat mak coz permulaan aku makan situ pun ngan mak ajah gak. Malam makan ni pun, sama kongsi ngan mak bondaku.

IMG_9524

aku makan satu, satu lagi mak, satu lagi tetiba dah hilang dari piring nih…

IMG_8307

IMG_8386

untuk penyedap hati kalian

aku makan jugak maggi soup!

mak dok cucuk, depa sume dok galak, makan je lah makan je lahhh

tengok, aku datang QB tak heran nak kejar roti canai mahupun teh tarik, aku dok sibuk cari maggi soup first sedangkan dulu akulah bintang teh tarik dan roti canai.

So dik ibu akak sekalian, if you keep saying you tak boleh berenti makan nasi, please take me lah as contoh, i can stop makan nasi kan? i pun boleh jugak berenti teh tarik dan jugak roti canai. It s all on  your mind :)

IMG_8400

nikmatnya maggi soup nih, lamo tak dapat heh….

sampai hirup2 heh kuah soup tuh.

IMG_8407

pastu orang belakang ngumpat

tersedak terus!

anw, banyakkan lagi minum air suam, i hanya minum air suam je yang kepayang, ada bebaru ni aku saja try balik minum manis, but pun berjaga-jaga gak.  my morning green tea till now masih lagi tiada gula.

IMG_8419

depa rampas ipon hacik, terus selfie!

IMG_8431

rampasan kembali!

IMG_8442

dan selfie separuh team….

IMG_8446

lelaki2 tua galah satu section

tak sesudah ngan citer bola, at this time world cup belum start lagi tapi pastuh dalam group, ayooo aku bangun je pagi penuh cite update bola. hishhh!

IMG_8457

Epi, my bro the bakal pengantin, belanja untuk this nite

malam tu sessi kenalan lagi ngan bakal pengantin perempuan, bakal ipar baru ai lah, but untuk itu aku tak nak lah posting gambar bakal pengantin :) . tak manis dong.

Biar tunggu hari sejarahnya, insyallah.

IMG_8497

abang yang sekian lama tak jumpa si adik, rindu rindu, dok mintak adik layan abang but adiknya tak heran kakakakaka

IMG_8500

aku nak le amik gambar ngan 3 anak aku, but yg kecik tu ngah menyombong sket

IMG_8506

so amik yang ngan 2 orang ni jer dulu coz kakak memang 2 weeks ni bantai bersakan ngan cousinsnya, abang that nite jer start balik rumah but kakak tak, dia sambung bercutian lagi rumah makcik pakciknya

IMG_8512

Aiman my nephew, telah sambung belajar kembali.  Belajar memolek yek Man, jangan jadi blogger tau :)

IMG_8515

ya hampun, ada je kepala belakang tu tak bagi chance langsung kat acik ko nak posing ngan anak2nya

IMG_8523

Kak Ngah amik job check the bills

ngan mamak ni ko kena check hoi

kalau tidak….

IMG_8525

Tu dia bill malam tu Pokde kasi settled, nasib baik kita check, ada 2 benda yang kita tak amik depa overcharge

IMG_8529

Ditutupkan entry ni dengan Spain 1 Holland 5 hahahhahaha!

Wpun dah bape hari pun kan, kena gak tembak sket those yang dok berlagak kata Spain menang. Wakakaka… laki aku pernah based kat Netherlands nun, recently punya trip pun dia transit jap kat Amsterdam, so memang menyokong kuat ler kat Oranje :)

Comment: 8

#NAPBAS Night!

IMG_7724

They kidnapped me for a makan2, untuk mak yong yang soon to be bersalin. Dari tempat kelas yang depa recommend, penyudahnya ke QBistro sahaja coz aku memang tak nak berjalan jauh. Dahlah nanti ngan hujan + traffic jam wpun depa fetched and hantar aku balik, still sitting in the car ke main lama, bukan kondisi yang bagus for me. Makan kat QB pun sedap…thanks to the girls, belanja mak yong yek…

Amy, ngah pregnant gak tuh.

Mimie insyallah ada rezeki ko pun beranak pinak no 2 pulak

Of cos Maya…pun didoakan akan bertambah no 2 gak.

Hari ni, hari NAPBAS. mampukah aku datang dengan perjalanan yang jauh, jalan 2,3 tapak pun dah menangis, hahahaha….we ll see. Jumpa kalian di sana, insyallah. Moga2 baby bertahan untuk tidak keluar hari ni yek…siapa yang ke NAPBAS hari ini? Kena support team bloggers Malaysia yang tercalon, specially to Beautifulnara, memintak tahun nih sangkut gaklah kemenangan for him.

Tapi kalau aku tak tahan, badan tak kuat, memang aku cabut awal kot..kot ler. isk kena bawak bantal spare nih kalo gini, biar tak sakit badan bila duduk. i wont be mingle and walking aroundlah, tak mampu la akakkkkkkk…..

Comment: 23

The monthly meeting kat mano laik kalo not QB!

IMG_1468

remember us?  RM and GBM…

we met many timessssssss but i told them not to blog bout it. Not that i dont want ppl to know our meeting but aku ada project ngan depa so aku tak nak kang orang tau macam2 plak bila ada kuor entry. u donno, if RM ni ‘not worth to you’ apatah lagi adik2 aku ni sumer. depa pun dapat tempias. isk isk…sian depa.

IMG_1464

lagipun 1 of our girls dah back for good from johor….yanokkkkkkkkkkkkkk!!! finally dia ingat dah password blog nya, kalo hidakkkkkkkkkk

we love the latest topic, Dila punya ayat wuii berdengung telinga. she looks so quiet tapi kalau dia kuor amukan merah, akupun kena dok diam  :) and  she s getting married yeyyyyyyyyyyy!

IMG_1454

Ayuthesun yang sedang bahagiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! opss. tumpang lalu, bercahaya muka kan?

Sid just came back from doing her umrah, the missbuzy girl!

rose yang very the mata keput….ko napa, kan dah tak cun muka cepet masuk RM.

IMG_1461

joined by Sirman yang sapa suh datang… kan dah kena bayo our makan minum! tq sirman :)

alah duit mu duit ku jua, kalau sirman x bayo, aku pun leh bayo. ingat aku takdak duit hapa? ciss jangan ko! dulu aku penah tunjukkan my current account for an hour, melompat orang marah. dulu lahhhhhhhhhhhhhhhh, itu saje aku test sapa suka sapa tak suka. bukan nak berlagak, tapi memang nak berlagakkkkkkkkkkkk! huhuuhuu katanya jangan hipokritkan.

tunjuk tu lagi molek dari tunjuk gambo laki bini pangai tak semenggah, sungguh tak senonoh jaja lam blog. ni aku tak tau lah sapa, budak2 ni lah citer. turn off betul. kot ye pun tak hypocrite, jgn la sampai part tuttttttttttt laki ko pi tayang kat blog, jangan menyesal if ada pompuan yang berkenan ngan tutttttttttttt laki mung. betul ko! aku sendiri terblur jap, Sirman yang dengo pun macam ‘you Red, you jangan nak buat gitu’

eh hello…. aku nak letak gambo kiss hidung pipi laki bini pun segan, nak citer our love story pun malas, inikan plak nak letak gambo macam tu. anw thanks GBM for informing me, so that saya beringat.  jangan pulak ko tanya aku sapa nya blog tuh coz aku tak menyebuk kat blog camtuh, n aku tak kenal sapa pun dia tho dia ada blogkan pasal aku (mengikut dr maklumat2 terperinci yang telah selamat disavekan oleh my kronis ehhehehehe) …aku baca blog orang pun once a week if ada link back kat dashboard RM nih.

(Sirman x cabut pun part nih :) )

IMG_1466

gambo ni special coz they asked me to act like Fazura the actress yang menang di court coz kisah heel tajamnya with the defendan. Fazura was plaintif kan dulu?  hehhehe cayalah korang aku saje nak buat pangai gitu. i m actually showing my cheap CnK shoes, yang wpun murah tapi sangatttttttttttttttt worth it coz dah 2 tahun pun serving me so well. tapi ada satu lagi kasut tu yang hok hitam, heelnya ok cuma texture dia dah terlanggar ngan escalator, so aisay… nak pakai pun macam kang orang nampak. if nak pakai pun kena ngan suor panjang hitam, so x obvious sangat.

The 5 are my GBM girls…tho i seldom blog bout them, but emails memasing je flooding beratus sehari, jumpa dah tentulah… :)

Today i will meet lots of people too, see you there!! See where? go check out Nuffnang’s site yang oi….

Comment: 13

Super creative lady…

IMG22595

my mother’s day celebration was only at QB :)

i m not a demanding mother/wife, tarak hal. janji ko sumbat account bank aku tu sirman kasi lebat sudah. no hadiah pun tak par ahhahahhaha! ada udang yek wpun takde batu di sebalik hadiah. pening la korang nak memaham. haternyer thari sunday dok tanya mana nak makan, haisay dah tentulah sumer tpt makan dah full house. specially tempat2 yang aku suka makan. lgpun takde lah pulak aku  nak ngidam makan apa2, we got big project on sunday lorr.

depa sesedap makan mee goreng mamak lah…ayam goreng, aku settled ngan banana split jer. simple. that s my lunch and even dinner pun sirman belikan pizza for all of us. more for kids demand.

i m not lah keen sangat nak makan special bagai…as i said in my sunday’s entry on our MD’s celebration.

IMG22596

these few days memang aku sangat tiring bangat. kat place i work, i gotta a new ‘life’, facing a new environment and new culture yippiiiiiiiiiii! so happy!! honeybossy has retired, walau seribu kali dia mohon aku ikut dia, but sokay, i m happy to where i am right now. Seronok hati saya bila korang rasa kelajuan lam loading RM nih. ramaiiiiiiiiiii yang bising mokak2. so aku pasak telinga sirman barulah dia cabut mana yang perlu. i dont like all the maknek accessories tu sumer, aku lagi suker simple giler nya blog. lagu2 bagai lam blog aku pun tarak, aku pasang lagu kat blog pun time nak2 dekat raya sahaja. itupun max 3 weeks.

IMG22610

last week i saw a lady and her frens asking the plastic bag from the mamak. ok yelah hujan. but bukan nak cover kepala, masing2 pi buat cover handbags :) nak menempuh hujan and run to the cars.

Then another lady in the ladies pulak gigih kepit handbagnya di kaki coz kat para sinki tu basah sesangatttttttt!!!

bagai ayam dan angsa yang sangat protective menjaga anak2 kecil mereka…begitulah this lady menjaga handbag nya hek….The handbag is hers, and she s not selling that handbag, so x yah nak kata2 dia bagai. at least dia ada otak pakai akal untuk jaga leather handbag dia..walau dalam keadaan paling terdesak.

Semua orang ada cara memasing jaga barang…. :)

Comment: 17

Malam QBistro…

IMG21185

kuey tiaw melayu Cik Puan Meletup

IMG21186

kuey tiaw mamak Encik Tuan Perkasa

IMG21189

nasi goreng kampung, the best and delicious in town!

serious sedap….aku yang diet nasi pun kalo part nasi goreng kampung ni mmg terliur gak lah. but sirman makan kali ni memang tak lawa aku at all, sesedor sambil2 borak abih licin sepinggan nasi gorengnya itu.

IMG21192

fish n chips…for the kids, tapi sumpah banyak beso macam utk adult

ni anak Cik Puan dan Encik Tuan yang makan

Sirman n i x bawak anak2 masa meeting nih…

IMG21190

dan ini saya punya sendiri, soup tomyam putih, seafood.

so anw, the food kat atas nih sumer dari QBistro, i ve done lots of entries bout QB, asalnya dulu dengan Hajris, followed by Sri Melati now famous wt QB lah kan. tu sume under 1 roof, satu management. banyak lagi kedai depa kat daerah BSP ni, ado kedai majalah, daily market, car wash shop, memang banyaklah diorg beranak pinak kat sini.

in fact my Project Alpha shooting outdoor dulu yang season 1 pun aku buat shot kat QB gak…dengonya QB ada bukak branch baru nun kat Alor Star Sg Petani (Boss QB suh aku betulkan coz salah fakta, yelah boss) , those readers saya di sana bolehlah try yek.

surprisingly i ve lost 3kgs, tapi tang mana hilangnya tak tau lah. dek Spanx kah, dek diet jugakkah. tak cengkung pun pipi mak merah. apa2 dulu muka pipi kena naik cengkung dulu kalo badan aku ni lah yek. nasi ada gak aku telan waktu ahad lepas coz my body was so weak dek penangan monthly flag, so i really hv to eat rice.

anw, still long time to go for the weight yang aku idamkan, some more soon nak buat photo shoot pengantin, mana nak kusoroklah lomak2 berirama nih….

Comment: 12