Personal Shopper

PS job from Paris…

kalau aku boleh pergi Paris tu tetiap bulan, tak yah lah aku pakai service korang langsung!

wui ko kak red, satu ayat je dah bagi tanda seruan tau. ko memang garangkan.

ye lah aku memang garang. straight forward jer aku nih. agak2 nak menapis pun yer jugak coz tak nak ada salah pahamlah, tak nak ada yang sontap2 pun yo gak. like redmummy belongs to you jer… you you you yang you tu lah! skang bukan masa untuk mendayu, ehehehhe…kena bangun dik!

ok ok back to business lah…

hari tuh aku dah promote Diva Darling kan, she s based in UK tau.

image

nih ada sorang lagik, leh buat PS job for all of you. Direct from Paris. The seller is back to KL on midst December and last order is end of November.

Sebarang soalan dan quoation on the designer handbags, Ipad or shoes or anythinglah yang korang nak beli from Paris, do discuss with the seller yer. make sure soalan korang tuh:

1. ada nama brand, model name, ref code

2. colour, and size

3. seeloknya ada gambar, lagi afdal

4. bagi jugak the Euro price, if ko tahu.

5. APA SAHAJA BRAND, you name it, the seller can get it for you.

tapi jangan risau, trusted idak seller nih? ai tell u, sangatttttttttttttttttttttttttttttttttlah trusted. Korang pun kenal dia ehheehhe….

eh eh ko ke kak red yang buat PS job nih?

hahahahaha jangan banyak tanyalah, pi jer order handbags maknek apa korang nak kat dia yek. Tapi pegang janji saya, the seller sangat bisa dipercayai. Short cut for entry nih nanti Sirman letak kat side bar yerk.Aku pomot2 je lam nih tau, ko jangan tanya aku tau. Tanya the seller.

Last order and payment to masuk, is by end of Nov, so please contact the seller, email at: iluvmybags@gmail.com to get your quotation.

Comment: 17

Anya Hindmarch to Tod’s…

IMG21723

cantik tak? too bulky for me but i like to show it to you cos mbe korang nih peminat tegar handbags. kalo aku lebih minat yang belah kanan sekali, coz the left dark brown is so not me. memanglah ada sling but still x sesuai, nak shoulder, rasanya bag lg beso dari badan acik merah.

IMG21724

this book is yours, i saw in ebay they are selling at RM35, so if you want at a price of RM25, please contact me.

IMG21725

the inside of the book, it s more for you to write notes, pi meeting, kira ada class lah gitu carry notebook of AH yeah.

IMG21851

the leather, mbe around RM3.5k ++ i m not sure lah pricenya

IMG21849

the nylon probably at RM2.5k and above kot…

aku ada PS job in AH and also in Tod’s but for Tod’s aku x nak masuk butiknya coz i saw my keligs berkeliaran kat luar Tod’s nih kang depa ingat aku ni orang kaya gilerrrrrrrrrrr lak nak membeli. padahal, i have to go and check on something for my reader.

so i only managed to snap photos from the outside, but ada banyak lagi gambo aku dapat snap, have forwarded to my particular reader. i think she wants to buy from London or ebay but she wants to see the real photo from my camera fon.

So if you know anyone yang nak jual or let go either new or preloved of Tod’s pls drop your comment or contact me personally, i can forward to the hunter of Tod’s.

btw 2,3 hari nih penuh betul aku buat PS job for MAC, Clinique, SK-II back to back. in fact today pun kena pi menadah muka lagi beli barang MAC for my readers. but lately ni ada soalan dok tanya camne nak mintak aku buatkan PS nih. aisay sonang je yang…

1. You place your order, tak kisah apa barang yang ko nak beli or nak akak merah checkkan, tapi barang tu kena ada jual kat klcc lah yek. luor than klcc aku tak kuasa lah yang oi.

2. let say barang yang ko nak beli tu is Essential Kit of SKII, harganya RM98. itu utk 20ml gitu lah, for 1 week nya supply, and for that i will charge RM110. cost of postal and S&H.

3. you bank in the amount to my account, i go and buy, the next day Sirman send to post laju.

4. Finish boliau, u get the items. tak yah kuor minyak, parking  mahupun peluh.

Hokey???

Comment: 8

SKII – my PS job…

hbags 016

Essential kit nih harganya RM98 for my reader, one of my PS jobs. ada cleanser, lotion and essence water. For a trial pack, ok lah ni but this can only last for a week. nanti kalo the buyer rasa sesuaiiii gegiler maut ngan muka dia, mesti dia roger2 aku suh beli hok beso gak. it s ready for postal, that s done by sirman lah.

the price is RM98 but i charged round up for RM110. logiklah tuh…

98 dah harga barang ko

pos laju sekotak tu lam 5.60.  bungkus, minyak, service si sirman nak pi beratur ke Pos Laju lagik hah…service aku pi beli beratur kat Isetan SKII kira free jer. tak kaya pun buat keje PS nih, but a helping to those yang susah nak dapat barang2 di hometown memasing. but orang yang order senang hati lah, tak yah nak memerah keringat korang pi beratur n parking segala bagai. tup2 dah sampai depan pintu  umah ko. ha gitu yek.

hbags 014

i suka keje PS, tapi bukanlah hari ni ko bagi job tuh, ari tuh gak aku leh buat yek, aku pun pigi turun bila ada time jer. namanya pun PS ni my hobby. So to the buyer of SKII, moga wajahmu seindah jelita dipandang suami :) . Sirman dah pi post kan nih on Sabtu pagi tadik, selepas ku pasak2  pasni nak beli apa dik? akak suker jerrrrrrrrrrrrrr. meh meh sapa2 mau suh saya be the PS, do Contact Red.

Comment: 22

Lovely side job – a Personal Shopper for readers again…

IMG21243

so there u go part of my PS job…campak sume lu lam bonet keter. last weekend sume dah settled siap, owners and buyers of the Gucci and Anya Hindmarch dah bertukar tangan. 2 begs lagi tu plak penuh wedding gown for me to wear. Seronok gak pi beli, amik barang2 orang pastu catwalk macam Pretty Woman gitu kan…

now i know the feeling…

thanks to the readers and buyers yang suka bagi saya kerja job gini. u know my taste, i know your taste too :)

IMG21246

the AH’s boutique bagi aku 2 pcs of AH’s books, nice nice nice.

IMG21249

takleh tunjuk lah ek korang….barang orang wooo!

IMG21232

My fren, a lenglengleng loi (haahhh sapa follow twitter aku tau lah sapa lengloi nih) dok usha this GST Chanel…so saya turun lagi Chanel and check it out…anto gambo nih to her, dia dah tried tapi nak gak lagi aku check gitu gini bla bla bla bla…eh macam2 lah yek amoi tu. but i suker jer….n best pulok aku nya junior pun staff kat Chanel. hohoooooooooo!

IMG21229

GST comes in silver and gold chains – RM8920 in malaysia, if u buy in Paris and London lagi cheaper…

Miu Miu Sacca Con Pattina (RM5880)

This Miu Miu is RM5880 pun murah kat Paris London gak…

i have 2 buyers for the Chanel and Miu Miu nih, tunggu depa ngah buat kutu duit beli handbags baru aku leh pi jadi PS balik. but sebelum pi beli tu nak kena try sana sini, they have tried it oso, but kadang2 by demand kan diorg ala2 rindu nak tengok gambar handbags depa so aku rajin je menonong masuk. some more butik Miu Miu ni very terang benderang best giler dok dalam tuh….lampu dia memang very the outstanding, deco dalam tu pun cantik.

IMG_5044

sedondon wt Audrey’s purse. ha bf dia Tim Nuffnang belikan dari London for her birthday. Tim tuh asal aku cite pasal designer handbags jer bebulu je dia dengo but for his special gf’s bday so sweet kan dapat gak Aud ngan purse nih. i remember when we were doing all Project Alpha’s shooting and event, Aud always carry the white Miu Miu, quite big hbag for her size. that was the first time aku kenal and tau bout Miu Miu.

while im doing this entry, si Sirman dok nyebok….Miu Miu ni dari mana bunyik macam Anita Mui jer..China mali ke? You asyik buat entry Miu Miu jer, pepelik betullah handbag pompuan nih!

eii sirman nih…Miu Miu is from Italy, a sister to Prada ye cik abang…jauh sedara ngan Anita Mui tuh!

tapi aku dah nerai purse Aud tuh, tak sesuai ngan acik lah, aku lebih suke jenis zipper round purse. Ha mak nak jual Coach purse mak, sapa mau? hahahaha….wah laju je korang hek!

Comment: 17

RM’s side job – Personal Shopper for designer handbags…

IMG21205

saya bergerak lagi ke Anya Hindmarch KLCC, another project Personal Shopper….rasanya kali memang Cik Puan Seri sorang satu tu dah nak sangat nak membeli handbag dari sini. kerja aku cuba dptkan gambaran jelas yang dia nak…susah ok, she s not staying in KL so aku kena refer dari gambar yang dia cakapkan tuh, n model name bagai….

IMG21206

mak pun berangan menerai sama….pilihan yang cocok buat Cik Puan Seri…wish i could have 1 but takpelah, kita belikan untuk orang pun dah besar pahala (oh dan dan jiwang lara, sonok ek depa nih, beli designer handbags pun main order-order PS je skang nih). sampai staff AH and most of the designer boutiques kat KLCC ni dah kenal aku lah. tapi tu lah, keje aku belikan untuk orang je lah, but puas hati sangat.

coz orang yang bei tu sangat suka bila bag2 depa sampai ke tangan.

AH

Cik Puan Seri berkenankan yang ini, cantik bangat!  inilah jugak kerja aku sehari 2 untuk sesuap nasi. ehceh….mak amik tips ke, actually camne harga yang kedai caj, cam tu je lah aku caj kat orang. duit postal pun depa sediakan jugak. ai x geti lah nak extra2 charge nih, so biasanya kalau keje job PS nih, pas esok lusa aku agak2 kepayahan dan dalam kesusahan, aku carik ler orang2 yang aku penah abdikan diri. wahhh gitu. manalah tau, aku nak pi tempat diorg nih ke, tetiba akakkkkkkkkkk, sebabkan akak belikan saya Anya Hindmarch hari tu kan, nah saya bagi akak dok 3 malam di London.

perkh….agak2 tak ingat, london poinya.

eh ni aku buat job PS designer handbags for serious buyer only yek. kalau takat nak suh check harga bagai, aku bagi je number kedai, ko sendiri boleh check hek.

IMG21207

oh satu lagi PS job aku, minggu lepas ialah mengambil Gucci. payment dah buat awal2…so job saya tolong collect Gucci Kak Embun di Perlis. jauh Kak Embun duduk….she s coming down to KL hujung minggu nih, so nanti aku deliverkanlah Gucci Kak Embun di tangannya. seronok tengok orang bermewah kan. but seriously i love this side job, a Personal Shopper job aku yang asalnya hanya membelikan makeup MAC SASA korang, berkembang pesat.

waaa….sapa lagik nak suh aku buat side job PS nih. syok siotttttttt. sebelum owner tu try aku dah leh try dulu. tp try 10 saat lah. try bawak jalan merata kang abih aku kena pangkas plak ngan depa.

So AH tu nanti mbe next week aku kena collect and deliverkan…kembanglah Cik Puan Seri yek, gambo bagnya kuor kat RM. Gucci Kak Embun pun merata plak kat sini, kalau awak nak kuor RM gak, meh meh….

Comment: 16