Diva Darling

Diva Darling is in KL!

IMG_5823

saya ada tetamu istimewa datang dari jauh, nun dari UK…

datang mahu menjamah rendang ayam makcik yang famous top top itu. so kami hanya buat nasi impit and sambal udang. Rendang daging and sambal kacang dibikin makcik…

punyalah teringin sangat nak makan rendang daging yang dok tetiap tahun kuor kat RM kan…hah ko, balik Malaysia, terus dicarik rumah mak merah…

Diva Darling is in KL for a long holiday, bulan depan dah balik UK semula…

IMG_5825

kami dapat juga kiriman the famous Cappucino from Amsterdam too! TQ to Sirman’s bro! nak post ke Malaysia mahal nau, so dia postkan through ke Diva Darling. wah syokkkkkkkkkkk! apa lagik, malam2 tonggang Cappucino yang sedap ini lah weiiiiiiii!

hangpa tau, first time aku rasa nih, terus jadi pojaan. serius lazat. masa bawak balik dari Amsterdam dulu luggage dah mampat, tapi kita buang kotak2nya and adalah lam 5,6 kotak muat lam luggage. Tapi bila stock dah habis, oh sedih. mestilah nak lagiiiiiiiiiiiiii!

stock up untuk 2,3 bulan cukup kot nih :)

IMG_5834

Lip palette from Dior….cantik2nya kaler nyaaaaaaaaaaaaa!!

pandai DD pilih, casing merah, kotak merah :)

IMG_5844

lastly the Long Champ make up case.  biasalah bila dah borak2 tetiap hari, naik flooding email tuh dibuatnya, doklah citer pasal hbagssssssssssss ajer. make up case nih kecik jer, just nice untuk letak2 daily make up set. cukuplah ye dok.

yang penting sumer merahhhhhhhhhhhhhh!

Thanks Diva Darling, for the ole-ole. Dah sementara ada kat KL nih…jomlah ronggeng KLCC…

hah nanti korang jangan lupa tengok site DD yek, she is of course never stop taking orders from RM’s readers. ramai kay readers senyap readers tak senyap ai jadi customers dia.

Biasanya yang beriklan lam RM, relationship kami bukan setakat advertiser and the client sahaja, tapi kami jadi kawan. So nak letak iklan? beresssssssssssssss!!

Comment: 20

Dream for the bags or the Italy…

IMG01130-20100716-1316

It s my dream bag, but macam tak lah berapa dream pun. coz i want the Argilla colour, yet they dont have it in KLCC. To get the Argilla’s colour, have to buy from oversea, so this going to be my dream bag till donno when. i have 2 classic of Miu Miu already, tak tau lah tapi aku memang suka brand nih. sume brands lain pun aku suker, i have most of the brands oredy, but it s like so addicted when u have 1, u need another 1.

The price for small Nappa Charm is RM4460 and big size is RM5900. it s a lot of money but if we buy kat obersi, u are saving like 1-2k (depending kadang2 sale sampai 30% off macam aku dapat kat Harrods London). I found one in US is selling at a sale price, for small size cost for RM3522, tak termasuk shipping to Malaysia.

Dream for Nappa Charm in Argilla…

image

image

image

image

image

these are some of the bags yang Diva Darling beli from her PS job while she s in Italy….sigh! sapa le yang kirim belikan nih….ada banyak gambar lagi tapi dia sempat bagi aku nih jer tengok….

image

Thank you Diva Darling for the PS job for RM’s readers…(tu yang sleeveless biru tuh is Diva Darling). She comes back to Malaysia at least once or twice a year, dok menetap kat UK and if you want anything from UK, just give her a buzz, she will help to get it for you.

Diva Darling is now having a break in Italy, hari2 dok text aku for the latest bags over there ….muahahahhaa, ye aku akan sampai Italy tu gak, one day yek…bilo tu nantilah, surpriseeeeeeee!!

ngehh :) kira duit tabung dulu…

Comment: 18

PS job from Diva Darling…

IMG01008-20100712-1351

the dress is from Diva Darling. fyi, the owner of Diva Darling is  a very frenly lady, her name is Carol and I never mention to you that Carol is actually lives and based in UK and ada partner in KL yang help to do the delivery postal for all items in KL yang korang orderkan tuh.

so anw, the good news is, Carol dah started to do a serious PS job for u to get anything from Europe baik kasut baju, dress, handbag, anything. nak nak pulak she s going for a holiday in Italy. hah lagi hebat, sana lagik murah tuh… lagipun dia kena buat PS job nih coz demand banyak nau, dah alang2 dok kerja menetap kat sana, takkanlah nak pejam mata je shopping for readers and buyers/customers around the world.

IMG_7411

IMG_7450

IMG_7440

IMG_7423

IMG_8199

gambar hanya hiasan untuk membayangkan Diva Darling’s job as a PS for RM’s readers

Some of the sites, tapi kalau korang ada sites lain pun, can forward the link to Diva Darling.

Selvatore Ferragamo

Valentino

Gianfranco Ferre

Fendi

Furla

Gianni Versace

MaxMara

Gucci

Prada

Other designers are for shoes, clothing will  be Giorgio Armani, Dolce & Gabbana, Laura Biagotti, Gente, Renato Balestra, Sorelle Fontana. Adik mana yang arituh nak beli Clarks, katanya nak size besar kan, nah, u can engage Carol  from Diva Darling to get you the Clarks shoes. kat UK memang murah ko Clarks, aku beli 5 pasang kooo utk Sirman and kids masa kat London.

so if you wanna get something mungkin mahal di sini sesangat and nak pergi Europe belanja ke sana pun satu keje gak.  mbe boleh mintak Carol from Diva Darling to assist you.  . Apa aku nak kirim yek, nak pergi lagi memang takdaklah kan  and bila taunnya plak…

Comment: 12

Bunyik berryku yang bising bila nak amik gambo…

IMG00027-20100604-1341

kak, baju ko ni macam ala2 from Diva Darling jer

oh yes dah tentu…

see saya dah boleh kenal baju baru akak sure Diva Darling punyalah

eh tak semualah, ada yang dari collection akak sendiri

IMG00028-20100604-1341

percubaan menggunakan camera dari berry baru yang annoying bunyiknya, x boleh nak padam langsunglah pulak….dah google, kena dload software apa tah untuk ilangkan bunyik kelecing kelecingnya tuh. Susahlah aku nak carik makan as blogger pasnih kalau dia asik berbunyik jer. kalau takat flash tu aku leh set kan, takde flash bagai, but ini ada bunyik hish

kuatlah pulak tuh.

dahlah kuat dia punya lambat nak detect ngan gambar yang kita amik tuh, ada 1-3 seconds gak tuh. hishh, lambat wei lambat…mau kena maki kena halau dek SA kalau keje nak snap gambar jer. anw nak amik gambar kat kedai mahal2 buta lagi senang dari amik kat kedai murah. SA kedai mahal easy going jer, takde maknanya nak kedekut ngan kita kalau kita nak amik gambar bagai…

oklah, trying to get use ngan berry aku nih yang terpaksa ditukar baru atas arahan. ai x kisah jer pakai curve buruk lama tu dulu, 3 taun dah serving aku, but you know….seminggu kalau aku tak tweetkan ‘apesal lah ko asik hang!’ a memang tak sah. tak termasuk dengan dia makan sms. sampaai sms yang blom read pun dia auto delete. tu pasal aku pun dapat gelaran sombong coz tak nak jwb sms orang, yet berry lama aku tu yang dah biol. so memang kena tukar sangatlah kan, yang lama harus dibaling worr…

eh Sirman nak jual berry curve dia, pakcik tu  nak amik bold kot. sapa mau? tak tau berapa harga, korang agak2 lah…aku belikan curve tu 2 yrs ago, dia tak pakai langsung for data sebab ada ipod, track ball pun ketat seketatnyaaa….so sapa mau?

Comment: 12

Pink top yang very the Diva…

berry 166

The name of Red Diva was given by my reader, that s not bcoz aku ni diva macam Tok Ti ke Azwan Ali bagai, but the diva is meant for my red colour. i m the queen of red. ko paham tak? ha bila tak paham tanya, ni pastu ngeng pi buat statement sendiri ‘diva giler RM tuh’ ko kenapa??

The top pose if for  pink top, holding mushroom goreng di tangan kiri. ehhehehee….

asal jumpa cermin gitu kan, senang sket. nak amik gambo in public segan, member aku ngah sibuk shopping plak.

berry 147

ya ini mushroom gorengnya…i was so super kenyang, pagi had nasi lemak  so aku makan ni je lah but macam kesal je beli makan pun x sampai 5 bijik. bungkus bawak balik lor…. so ini pink top versi makan cendawan goreng!

berry 156

dan sekali lagi veri pink top tangan kanan plak yek cendawan goreng tuh….

ni aku nak tunjuk baju pink ker cendawan goreng…hishh…. tak kisahlah janji in style, wpun bawak makanan berbungkus..

berry 158

hah yang ni ok sket lah kot…ada macho cikit. Pink shoes from Eclipse, umur dia ada 4,5 tahun worrrrrrrrr, mj hbag, skirt from spore, pink tube from forgot, and pink top from Diva Darling….

Istimewanya baju ni boleh pakai pi kejer, obviously! and pi menjalan2 or hujung minggu gak.  actually kalau tak pakau tube pun boleh gak coz tak jarang, ada lining but aku suker nak pakai gitu kan….

more to come from Diva Darling. see, aku bukan x pakai kaler lain, pink boleh, white boleh, nak tengok acik in green? momantai, ado ado stock tuh, or in silver and yellow? sure one…soon soon :)

hitam lagi melambak-lambakkkkkkkkkkkkkk….

Comment: 22