Diva Darling

The delivery month!

image

Baby Sleeping Bag

image

Footmuff from Stokke

ni mainly for travelling but boleh je untuk tidur kat atas katil sama maknya, kira pengganti tilamnyalah

image

some of Avent baby stuff

Ada banyak lagi, but you can check out at Diva Darling’s site, semua ni among the first baby stuff yang i bought direct from UK, much cheaperrrrrrrrrrrrrrrrrrrr than kat Msia weih. Dah lama pun beli nih, gambar pun aku tak pernah amik, songlap dari DD’s site terus. The 2nd batch is coming soon, anytime sampai. Memang anak kali ni hui banyak gak belanja coz dedulu pakai ala2 jer, tapi kali nih, coz Alhamdulillah banyak sponsored posts for Red Baby kan, so i invest kat lain pulaklah.

Like Mamy Poko memang dah booked me since i got pregnant lagi, tak yah pikir tang diapers, ada lagi sponsors2 lain, tapi tunggu official announcement, but yang penting, biarlah babyku sihat walafiat. Walaupun, luka hati ni..menangis jer siang malam :( .

Tapi ada jugak some of the offers given from personal site aku terpaksa turn down coz tak nak ‘terkena’, aku memang fussy gila skang tengok sapa yang nak work with RM’s team. Those yang aku tak jawab lagi dengan offer2 yang korang emailskan, maaf, dah few days/weeks ni aku tak jawab emails at all. Bukan ajer mental aku down, tapi physical pun down sangat. Aku jalan pun seret badan ni hah, turun naik katil pun berpikir panjang, siksa yang oi.

N skang ni aku dok beli online jer, tak gunakan flag Redmummy.com pun, beli tanpa orang tau pun lagi senang hati, ada yang nak bagi gift tapi suh aku review, yapadah, u wanna hadiahkan, enaf said but kalo nak suh promote, itu kenalah masuk package review/advertorialskan. So tu pasal aku memilih, tak semua sponsors yang aku accept. Beli sendiri lagi tak sakit hati, kang ‘terkena’ lagik.

Nanti bila the 2nd batch sampai, i ll share it with you yek, for the time being, check out Diva Darling’s site if you nak beli the diapers bags, ada 2 bijik tuh, gambar pun ada kat site DD yek, ai tak kuasa nak upload sume kat sini.

Congrats! You’re 36 weeks pregnant!
Y0ur baby is now around 18½ inches long and nearly 6 pounds—just about as big as a breadbox
with a mere 28 days to go (give or take), you’re almost at the end. Finish your final prep by stocking up on diapers, washing onesies and making sure the nursery is good to go. Then, even if baby comes early, you’re ready. Of course, every new parent feels wildly unprepared regardless of how operational the nursery is, but at least you won’t be diaperless!

Comment: 23

Birthday treats for ualz, ai x dak pung…

IMG-20111018-00004

jangan pegang wei, pig skin lining tuh!

dah 2,3 hari aku tengok je high heels ni dari jauh. last2 ok kita masuk, tengok jer ler….macam halahai, 6 inci tuh. takper takper…dah kembali ramping sok, aku sarung semula kasut2 berinci2 kat umah nun. Ada 5,6 pasang beli sepanjang preggy tak pernahhhhhhhhhhhhhhh berpakai so buat masa ni, lap air liur dulu.

btw cam aku twit, kot ada le yg tak tau, Vincci korang dah buka kembali di Concourse KLCC, sebelah2 ngan Bodyshop tuh. Charles & Keith pun be opening soon kat sebelah2 ngan Vincci gak….

IMG_7350

n this is for my girlfren, a belated birthday pressie, terpaksa tunggu dia balik from UK mar…

aku pun takdak Tissot tau …. bertuahlah kamu teman

For RedDaddy’s birthday, seperti taun2 lepas, kuhantar bunga ke kantornya, kali ni aku bijak, florist, no bouquet, u anto bunga yang dalam vase yek, so nanti dia bawak balik leh letak kat my dining table.

ahhahaha bijakkan? coz tetiap taun dia akan bawak gak balik bunga dari opis ke rumah, so might as well aku 2 in 1 kan. Hadiah for him ada but this time, but ai tak yah cananglah, biarlah yang terdekat je mengetahui :) . of cos best is, the red baby is on the way, insyallah.

Takdak gambar bunga merah menyala tuh, pi tengok kat twitter RD sendiri.

Comment: 16

RM’s Pregnancy – WEEK 24

The measurement is now at around 30cm (11.81 inches) and your baby is now weighing approximately 600g (1.32 pounds). Your uterus should be about 5.1cm above your belly button by now, which is almost 24cm above your pubic symphysis.

Your baby is starting to fill out and it’s face and body are starting to look more like that of an infant at birth with each passing day, even if it only weighs a little over a pound and is still tiny.

It is believed that this may be due to the hormonal changes that your body is going through as your body is changing and adapting with your pregnancy, which in turn causes the blood vessels in your nasal passageways to swell and bleed more.

***************************

hoh ni minggu lepas punya pregnancy update ler, jap 23weeks, satu lagi site cakap 24weeks, aku ikut je memana. Doctor punya measurement kat baby pun sama bih kurang jer. Haku membesar bagai dipam2….nak2 lagi raya kan. nah korang pun dah tengok gambar latest Volkswagen gitu wpun gambar raya blom up up yet but this is more latest.

IMG_4618

Bulan lepas nak pakai maternity dress ni macam loose lagi pinggangnya, tapi ni first time pakai dah rasa mengetat. ni memang maternity dress, tapi tak stretchable which was also ditolongbelikan oleh Diva Darling gak.

Yang paling rajin pegang perut aku nak merasa tendangan baby is Gegirl, suka betul dia bila adiknya menyepak. Abang pulak among the last yang merasa tendangan tuh selepas Gegirl and bapaknya, so muka dia teruja excited sungguh bila dia pun merasa pegang gerakan baby.

Apa lagi ke aku nak bagitau, the baby insyallah is a boy, kami masih lagi belum buat apa2 preparation pun to sambut. biarlah tunggu dah 7,8 months gitu. Cuma skang haiyahhh

aku stress betullah ngan perangai maid kat umah nih sampai kalau boleh aku satu hari memang tak nak bercakap ngan dia coz kalau tidak ada je yang buat aku leh naik angin. So apa sahaja yang dia buat aku angin, selagi boleh diam, aku diamkan jer. RD ler kena amik take over bebelkan dia but dia pun dah naik bosan,  ke main menjawab dah skang, blum sebulan lg nih!

Comment: 30

Hijau lagi lagi lagi….

IMG00936-20110811-1324

korang punya pasal…nak carik cermin, celah baju tidur la senza tu aku amik gambar…..jarang turun mall bila ramadhan nih. ni pun masuk coz kawan nak memborong….

redup je kaler baju ni kan, hijau gak tapi more lembut. aku amik this colour and also in pink. soft sedap jer….kawan aku cakap bila dia tengok aku pakai kaler nih, lelembut gini dia rasa macam nak tidur je kat atas perut aku tu hahahaha….

seperti biasa, ini Diva Darling yang shippedkan. ini juga adalah batch terakhir untuk maternity dress, the last batch tu sampai bout 6 pcs. syoknya some of the dresses tuh memang masih boleh lagi disarung wpun selepas delivered.

nak pakai raya apa hek, baju sponsors for buka puasa/raya event tu ada ler, tapi baju raya nak pakai di hari raya nih, nan adooooooo! aku pi hantar berelai2 kat tailor mertua aku, sekali aku memboyot hahahaha, now kena carik baju ala2 kaftan yang leh muat badan nih….

ei…first time mengandung waktu raya.

leh makan rendang tanpa jemu dan catuan. hahahahahaah!

Comment: 25

Combinaton of red and green..

 

IMG_6182

 

Maternity Frill Front Dress with Short Sleeves in green colour, for attending one of my ads events sebelum Ramadhan hari tuh.

i should take the bigger size, my mistake taking the UK8 size, cant wear it for the next trimester, sondat nanti!! but of cos this can be worn after beranak, huh kena tarik napasssssss le jawabnya. Thanks Diva Darling for getting the dress for me.

Btw aku dah tau kenapa muka aku mengecil meruncing….wpun perut makin menajam. it s all because of you you you! i like :)

Comment: 24