Avent

One year stock up!

 

photo

Skang ngah kemaruk beli belian barang baby. baik toys, apa sajalah yang untuk anak2 terutamanya our latest edition si RB tu kan. Seronoklah ada baby la ni. hehehehe. kadang2 aku tengok kat cctv, kakak sampai tertidur2 atas katil ngan adik bongsunya, dia dok tepuk2 menidurkan adiknya, ngan dia sekali ke mimpi. abang pulak dok terlompat2 main belon bola ngan adiknya gak.

Oh budak tu dah sejak hebat berjalan nih, main bola sesaja dalam rumah ngan abangnya! biarlah rumah kecil berlaga bontot, we are happy there.

photo

all of these baby stuff dalam entry ni, i mintak Diva Darling uruskan, she s back for good, but just  for a while. Since she s pregnant, so dia tak boleh balik after this anymore. Oh yeah, my hotty dolly Diva Darling is on her 2nd trimester already, balik sini sekejap jer for CNY and pastuh balik semula UK. Baby akan dilahirkan di UK, dah hidup kerjanya di sana kan.

So thanks to DD and her husband for helping me bringing the stuff back home. Bayangkanlah botol susu Avents ni jer 16 ketul aka 4 kotak aku borong! yelah dah DD tak balik for at least a year, kot ler kan, so kenalah aku tapau untuk setahun punya stock up.

Botol memang setiap 6 bulan aku akan get rid all of it. Then berganti baru. sebijik botol Avent tu kat Kolumpo omanghai mahal kau! beli sekali rap gini kat UK sedap sket membayonya, sedap tak sedap pun kena ler bayau jugak, but much more cheaper a bit than KL.

photo

melampau gila sudu mak ko kan! nak dapatkan the right sudu for Rb susahlah. walaupun dia kata for 12months, for 18months but bila nak masuk mulutnya aku rasa macam alahai cinonitnya sudu ni. budak tu dok sabar je ler apesal ler sket benau quantity makanannya kat sudu nih! but ni bukanlah aku bukak sekali rap, batch by batch ikut months lah. katanya for 1 year kan.

mengada shampoo cap pun ada. nanti mandi pakai shampoo cuci rambut tu takde le kena matanya. heh over kau RB, mewah ngan bembukan, skang macam2 ada….zaman abang kakak ko tak berapa ada sume nih.

photo (8)

ni pun setahun gak! mangkuk2 makanan dia, kasi colourful bagi dia happy je makan dan makan. kalau tak pun pakai tupperware pun ok, pun colourful gak, but ni ada yang berpusing2 ler, leh toing2 pun ada, yang macam casing snakcs tak bagi tumpah bila dia masukkan lam bekas tu pun ado.

aku kadang2 nak berlawan ngan RB nih, aku letakkan jer jugak dalam pinggan orang tua, sebab dia sibuk sangat nak makan apa yang kita makan, so aku transferkan food dia dalam bekas pinggan makan aku, ha sodok suap. Jadi dia macam eh ni macam rasa makanan aku tapi napa lain, eh bukan eh sama eh makan je lah!

photo

baiklah itu jer untuk the shopping spree of Dec 2012 yang dimulakan untuk 2013.  so for baby stuff buat masa ni dahlah kot ye, namanya pun untuk setahun.  Sok sok kita pergi shopping kain baju kasut ko pulak yek! Dia mana ada baju pass over, semua kena beli baru for him nih, but apa yang dia tak pakai dah kita lelantingkan.

For breastfeeding takde changes, masih lagi pump pump pump! ada gak my fren tanya kenapa tak berenti lagi pumping, napa nak kena exclusively breastfeeding till 2 years. haigh…kalaulah kalian tau the zat khasiat dan nikmat susu itu untuk anak2 kalian, u surely nakkan susu tu berpanjangan. I am ok jer, i m happy to fully breastfeed. Busy camne pun, aku akan carik slot untuk pump, at least twice a day. Direct feeding is of cos lah wajib gak bila RB bersama2 ibunya. So dunia aku sejak ada RB i kalau tak pasal baby, baby baby. dan 2 anak yang sedang meningkat naik.

maknya skang bukan kemaruk beli handbags dah

maknya menggila ngan barang2 baby semata. sejak setahun nih, sejak ada RB lah, aku bag macam dah kuranglah. kalau dulu setiap bulan, ada kalanya sampai 2,3 bijik. Paling melampau 2 Chanel Jumbo sekali rap beli masa pregnant, during my birthday month, ko kira ler dah bape puluh ribu hinggit tuh.

but now……as we grow older. ehceh blah lah.

rasa macam oh bags tu dah macam tak kisah, kalau dapat ok, kalau tak dapat pun belum ler meroyan lagi, cam dulu melampau2.  2013 takde sebijik bag lagi yet.

But something is coming…..on the 19th :)

Comment: 27

Avent Product from Princess Victoria Stylo!

IMG_7726

Some of you have heard bout yang i kena chong cheng bagai, but i m not happy to blog bout it. Tutup je lah kes tuh, aku pun dah nak pergi beranak lagipun bukan aku tak boleh nak beli barang anak aku sendiri. Kerna itulah ada banyak jugak offer yang datang nak sponsor tu aku tak berapa nak keen to do, except yang logik dek akal or through Nuffnang. So nemai, let s not go there. Those yang nak working with RM for the baby’s stuff, boleh Contact Red yek, we will try to consider it.

Nah, after almost 2 weeks of waiting, sekotak parcel besau dari US sampai jugak. i mintak tolong Princess Victoria to assist me in ordering all these stuff.

Tell you, i jimat beribuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu beli direct dari US! even dari UK pun murah gak but nih pun berbaloiiiiiinya jimat kau! Thank you PV for helping me!

IMG_7731

Food and Drink warmer nih kat KL RM230 tapi direct dari US memang jimat banyak. of coslah i m not gonna tell you the whole bucks yang aku bayar kat PV, korang kena pi mintak quotation kat dia sendirilah if nak mintak dia belikan yek yek :)

IMG_7730

Sterilizer nih pun penjimatan! padahal dulu masa beranakkan si abang gegirl, takde le pakai Avent sangat pun except botolnya jer tupun ada 1,2 batang jer. but dok ngapalah, ada rezeki lebih lagipun pasnih leh jual murah balik kat korang yang for sure memang tadah je tangan tunggu aku lantingkan ye dok.IMG_7727

Breast pump! ramai yang suh amik Medela but tell you the truth aku dulu pakai brand lain, i blogged kan gak pasal tuh, but i rasa since dah alang2 order most of Avent products, baiklah terus order jer nih. Ini set kat KL yang twin letrik nih harganya RM1,899 kau! singgit je lagi to RM1,900 mak datuk, tapi bijaklah pilihanku untuk beli dari US. Semua barang yang aku bayar atas nih, termasuk ada 3 set bottle baby, kalau plus shipping pun still lagi murah dari seketul RM1,900 tuh. Memang affordable sangat, cuma hassle kena tunggu lama jer, oklah 1-2 weeks tunggu kan.

Eh laki aku tak nak tanya ke bape total aku bayau sumer nih? haa RD?

Yang paling penting, u work with the reliable team seperti Princess Victoria Stylo!

Syukur sangat barang2 ni sempat sampai sebelum aku deliver, that s the point pun. Moga2 doa kalian semua dapat memudahkan lagi kelahiran Red Baby, dan moga kami berdua sihat selamat hendaknya.

Good news is PV is having a give away a COACH handbag, check out the simple TnC:

1) SEND ( EMAIL / PM ) US YOUR BEST PHOTO WITH BAGS , WRISTLETS, SUNGLASSES ETC BOUGHT FROM PRINCESS VICTORIA STYLO ONLINE STORE
2) COMPLETE THIS SLOGAN “WE LOVE PRINCESS VICTORIA STYLO BECAUSE ……( NOT MORE THAN 30 WORDS)
3) GET ALL YOUR FRIENDS TO LIKE OUR FACEBOOK PAGE AND YOUR PICTURE , BECAUSE THE 3 MOST “LIKED” PICTURES WILL WIN THESE COOL PRIZES !
4) CLOSING DATE : 31ST DECEMBER 2011
5) WE SHALL ANNOUNCE THE WINNER ON 1.1.2012

LIKE the Princess Victoria Stylo’s Facebook!

Pastuh, that s not the end, since tengah bed-rest nih, makanya, aku pi click2 lagi beli online. Tunggu 8 bijik barang tu sampai yey…..

Comment: 27

The delivery month!

image

Baby Sleeping Bag

image

Footmuff from Stokke

ni mainly for travelling but boleh je untuk tidur kat atas katil sama maknya, kira pengganti tilamnyalah

image

some of Avent baby stuff

Ada banyak lagi, but you can check out at Diva Darling’s site, semua ni among the first baby stuff yang i bought direct from UK, much cheaperrrrrrrrrrrrrrrrrrrr than kat Msia weih. Dah lama pun beli nih, gambar pun aku tak pernah amik, songlap dari DD’s site terus. The 2nd batch is coming soon, anytime sampai. Memang anak kali ni hui banyak gak belanja coz dedulu pakai ala2 jer, tapi kali nih, coz Alhamdulillah banyak sponsored posts for Red Baby kan, so i invest kat lain pulaklah.

Like Mamy Poko memang dah booked me since i got pregnant lagi, tak yah pikir tang diapers, ada lagi sponsors2 lain, tapi tunggu official announcement, but yang penting, biarlah babyku sihat walafiat. Walaupun, luka hati ni..menangis jer siang malam :( .

Tapi ada jugak some of the offers given from personal site aku terpaksa turn down coz tak nak ‘terkena’, aku memang fussy gila skang tengok sapa yang nak work with RM’s team. Those yang aku tak jawab lagi dengan offer2 yang korang emailskan, maaf, dah few days/weeks ni aku tak jawab emails at all. Bukan ajer mental aku down, tapi physical pun down sangat. Aku jalan pun seret badan ni hah, turun naik katil pun berpikir panjang, siksa yang oi.

N skang ni aku dok beli online jer, tak gunakan flag Redmummy.com pun, beli tanpa orang tau pun lagi senang hati, ada yang nak bagi gift tapi suh aku review, yapadah, u wanna hadiahkan, enaf said but kalo nak suh promote, itu kenalah masuk package review/advertorialskan. So tu pasal aku memilih, tak semua sponsors yang aku accept. Beli sendiri lagi tak sakit hati, kang ‘terkena’ lagik.

Nanti bila the 2nd batch sampai, i ll share it with you yek, for the time being, check out Diva Darling’s site if you nak beli the diapers bags, ada 2 bijik tuh, gambar pun ada kat site DD yek, ai tak kuasa nak upload sume kat sini.

Congrats! You’re 36 weeks pregnant!
Y0ur baby is now around 18½ inches long and nearly 6 pounds—just about as big as a breadbox
with a mere 28 days to go (give or take), you’re almost at the end. Finish your final prep by stocking up on diapers, washing onesies and making sure the nursery is good to go. Then, even if baby comes early, you’re ready. Of course, every new parent feels wildly unprepared regardless of how operational the nursery is, but at least you won’t be diaperless!

Comment: 23