One year stock up!

 

photo

Skang ngah kemaruk beli belian barang baby. baik toys, apa sajalah yang untuk anak2 terutamanya our latest edition si RB tu kan. Seronoklah ada baby la ni. hehehehe. kadang2 aku tengok kat cctv, kakak sampai tertidur2 atas katil ngan adik bongsunya, dia dok tepuk2 menidurkan adiknya, ngan dia sekali ke mimpi. abang pulak dok terlompat2 main belon bola ngan adiknya gak.

Oh budak tu dah sejak hebat berjalan nih, main bola sesaja dalam rumah ngan abangnya! biarlah rumah kecil berlaga bontot, we are happy there.

photo

all of these baby stuff dalam entry ni, i mintak Diva Darling uruskan, she s back for good, but just  for a while. Since she s pregnant, so dia tak boleh balik after this anymore. Oh yeah, my hotty dolly Diva Darling is on her 2nd trimester already, balik sini sekejap jer for CNY and pastuh balik semula UK. Baby akan dilahirkan di UK, dah hidup kerjanya di sana kan.

So thanks to DD and her husband for helping me bringing the stuff back home. Bayangkanlah botol susu Avents ni jer 16 ketul aka 4 kotak aku borong! yelah dah DD tak balik for at least a year, kot ler kan, so kenalah aku tapau untuk setahun punya stock up.

Botol memang setiap 6 bulan aku akan get rid all of it. Then berganti baru. sebijik botol Avent tu kat Kolumpo omanghai mahal kau! beli sekali rap gini kat UK sedap sket membayonya, sedap tak sedap pun kena ler bayau jugak, but much more cheaper a bit than KL.

photo

melampau gila sudu mak ko kan! nak dapatkan the right sudu for Rb susahlah. walaupun dia kata for 12months, for 18months but bila nak masuk mulutnya aku rasa macam alahai cinonitnya sudu ni. budak tu dok sabar je ler apesal ler sket benau quantity makanannya kat sudu nih! but ni bukanlah aku bukak sekali rap, batch by batch ikut months lah. katanya for 1 year kan.

mengada shampoo cap pun ada. nanti mandi pakai shampoo cuci rambut tu takde le kena matanya. heh over kau RB, mewah ngan bembukan, skang macam2 ada….zaman abang kakak ko tak berapa ada sume nih.

photo (8)

ni pun setahun gak! mangkuk2 makanan dia, kasi colourful bagi dia happy je makan dan makan. kalau tak pun pakai tupperware pun ok, pun colourful gak, but ni ada yang berpusing2 ler, leh toing2 pun ada, yang macam casing snakcs tak bagi tumpah bila dia masukkan lam bekas tu pun ado.

aku kadang2 nak berlawan ngan RB nih, aku letakkan jer jugak dalam pinggan orang tua, sebab dia sibuk sangat nak makan apa yang kita makan, so aku transferkan food dia dalam bekas pinggan makan aku, ha sodok suap. Jadi dia macam eh ni macam rasa makanan aku tapi napa lain, eh bukan eh sama eh makan je lah!

photo

baiklah itu jer untuk the shopping spree of Dec 2012 yang dimulakan untuk 2013.  so for baby stuff buat masa ni dahlah kot ye, namanya pun untuk setahun.  Sok sok kita pergi shopping kain baju kasut ko pulak yek! Dia mana ada baju pass over, semua kena beli baru for him nih, but apa yang dia tak pakai dah kita lelantingkan.

For breastfeeding takde changes, masih lagi pump pump pump! ada gak my fren tanya kenapa tak berenti lagi pumping, napa nak kena exclusively breastfeeding till 2 years. haigh…kalaulah kalian tau the zat khasiat dan nikmat susu itu untuk anak2 kalian, u surely nakkan susu tu berpanjangan. I am ok jer, i m happy to fully breastfeed. Busy camne pun, aku akan carik slot untuk pump, at least twice a day. Direct feeding is of cos lah wajib gak bila RB bersama2 ibunya. So dunia aku sejak ada RB i kalau tak pasal baby, baby baby. dan 2 anak yang sedang meningkat naik.

maknya skang bukan kemaruk beli handbags dah

maknya menggila ngan barang2 baby semata. sejak setahun nih, sejak ada RB lah, aku bag macam dah kuranglah. kalau dulu setiap bulan, ada kalanya sampai 2,3 bijik. Paling melampau 2 Chanel Jumbo sekali rap beli masa pregnant, during my birthday month, ko kira ler dah bape puluh ribu hinggit tuh.

but now……as we grow older. ehceh blah lah.

rasa macam oh bags tu dah macam tak kisah, kalau dapat ok, kalau tak dapat pun belum ler meroyan lagi, cam dulu melampau2.  2013 takde sebijik bag lagi yet.

But something is coming…..on the 19th :)

Comment: 27