Specs

Riak takbur sket…

IMG_2714IMG_2786

It s ok if Raya dah habis coz itulah gunanya ada blog, for record and reference purposes gak nanti.  The red outfit nih from the Wawa Zainal

IMG_2891

IMG_2892

ini paling istimewa, coz ada satu lagi akak dah showed here gak, kaler purple. In green pulak. They do have other colours but I sempat beli 2 colours ni jer, Lubna at Zalora

 

IMG_3059

one of the datings with the husband. As usual once a week he datang KLCC for lunch and dia terus pi kerja…

IMG_2828

Son won the best male dress for his Prefect’s Annual Dinner thingy…of cos the tops tu sume sponsored by bapaknya lah, or ngan kata lain, dia pakai baju bapaknya hiks….

IMG_3438

The first time I pergi massage kat Wisma Central and feel like to go again (but my buddy tak willing nak bayar lelebih so nantilah, next time)

In red dress sirip coz the tepinya kiri kanan tu macam sirip ikan coz ai pakai cardigan, it cant be seen

IMG_3548

Red theme for Zeeshan’s sport’s day

for the first time, tak cukup anak, both older kids sorang kat hostel sorang lagi ada course at school

IMG_3373

pun luncheon dating with the husband waktu dia datang KLCC

IMG_3379

this is not a dress, this is a top but depan labuh macam as you can see, the back is pendek till waist, so i pakai ngan black pant

IMG_3463

closure, dating at Ani Utara (hahaha ai datang for bayarkan jer coz pastuh kami pindah beralih ke Satay Station pulak).

My sweet Carol Diva Darling, before she balik to Aberdeen.  Riak takbur my new glasses (there are 3 pcs coz my power dah decreased but thing is I ada 2 jenis rabun,jauh and dekat, yang dekat makin naik powernya pulak)

Comment: 5

Levi’s glasses…

gambar banyaks yey

orang tu pakai ipong5S baru dia

kehkehkeh…..jaga ke main molek

pastuh kalau Zeeshan pengang ipong tu bukan  main dia perati betul, takut btol anaknya cecampak hpong baru tuh. Ipong aku memang dah lama buat balingan si RB pung…so bapaknya takut je hp baru dia jadi mangsa yang sama.

kehkehkeh….

tengok gambar pun tau apa aku buat kat kedai nih kan….

jadi tengok le lu.

IMG_7698 IMG_7700IMG_7703IMG_7704IMG_7705 IMG_7707IMG_7708

celebrities bersepahlah pakai rayban gini, aku pakai toksei ler

but aku ada gak yang fashion gini but in orange colour, hok aviator ni tak berapa sesuai ngan muka aku, coz ada yg unisex size nya beso. so for me kena try kat muka baru amik yang kecil.

  IMG_7713IMG_7715IMG_7717IMG_7718

 

tu iklan jer saje ngada nerai. sambung balik try speak glasses baru heh….

 

IMG_7719

 

dan ok aku shortlistedkan about 4pcs lah tengok mana yang sedap dan sesuai dengan muka…

 

IMG_7723IMG_7725IMG_7726IMG_7727

dalam top 4 atas nih, ada ler satu yang aku sebat. Brand is not an issue, janji jangan cap ayam sangatlah. yang penting dia sesuai  ngan muka and jugak the colour frame too, i have red black brown dan apa tah lagi kat rumah tuh. So this one, kali ni I amik Levi’s brand, itu yang secocok dengan muka. Dengan multicoated dan apa ke lagik, sejam setengah dah siap.

Terus duduk dalam kereta. Gunanya for my outing or driving usage anda lens menjadi masalah di perjalanan. Kena stand by. My lasik issue tak settle lagi, itu Nuffnang uruskan.

Ini pun pi buat spek dok pujuk laki aku sama pih, malas nak bawak batallion pun.

dan rambut2 aku kat atas nun basah2 kan?

kan?….

IMG_7730   Sebelahnya je pun ada Michael. kasi blow dry

bertabah je lah laki aku temankan. sejak balik dari Paris belum lagi pi Fri nite dating. ai is banyak so many hal lah weih.

IMG_7736IMG_7741IMG_7743

Keluar saloon tak sampai 5min kekal gini bukan main lagi ko punya beralun. Sampai rumah, tak lama pastuh lurus balik hahahaha, jadi ler buat blow dry je pung…

Btw, i love my new kedai spek tuh. Not speaking about the price (obviously masih lagi boleh rundingbicara, boleh negotiate sket kurang), tapi service yang Soh berikan is the best. Tu pasal i datang balik coz dah pernah buat spek mata ngan dia and rasa seronok sangat dengan budi bahasa Soh. You guys should try, just next to my gym centre di BSP tuh.

Aku punya contact lens pun dah engaged dia supplykan, yang kedai lama tuh, over 10yearskot jadi customer, tapi haiyoh…..payah kira heh. So kita cari yang lebih mesra customer.

Comment: 3

New Rayban rabak…

IMG_2030.jpg

baju ni S size, ko percaya?

nyesal tak amik XS size. kalau S size pun dah beso! udahlah aku amik sampai 3 coloursnya, 3 lai. well ai kan kalau dah suka gitu ler. tapi padah sebab tak try, nak tukar balik harga2 sumer aku dah cabutkan. dok ngaper ler….ayat penyedap hati lagi. nak cover besar tu bisa beres dipakai sama jacket.

IMG_2051

back light la kakak!

mak sibuk try spek ni spek tuh

IMG_2062

aku pun tak tau apa yang aku carik, yang penting aku nak benda tu senang baling. RB dok bila aku pakai spek kat rumah tuh kat luar tu dia asyik mencabutkan jer heh…so yang stock ada pun dah naik kusam. thinking that my lasik belum lagi bila tah nak buatnya – Nuffnang??? bilo kita nak go for a new date heh? so aku kena beli ler satu buat back up jugak

IMG_2080

sampai makan rambut hah!

 

Apr 14, 2013 | New Rayban for anak senang baling kisahnya by redmummydotcom on Keek.com

Apr 14, 2013 | Spek mato siappp by redmummydotcom on Keek.com

That was our girls day out, aku pi buat blow dry and kakak potong rambut langsung carik spek, berdua jer kita kuor. Pastuh siap semua patah balik amik the boys at home, layan minum petang di QB and langsung ke playground. nak bagi RB seronok coz he s down with fever, bagi dia hype sket kat luar rumah, memang ubat tu  jalan…..tapi malamnya demam balik. but alhamdulillah dia dah sihat sekarang nih.

New spek yang kita amik boleh tengok di 2 Keeks di atas. hahahahaha skang takde rajin nak ngamik gambar bangat, rajin dok keek jer. Enjoy yek :)

 

image

Kakak, congratulations for the Number 2 position in your Sekolah Agama’s exam! Weekend ni kita pergi beli hadiah seperti yang mokpok dah janjikan.

 

Comment: 11

Bukan masalah mata…

IMG_7678

serasa aku ada yang komplen mengatakan napa aku pakai spek mata lately nih. most of my entries memang tak lekang ngan spek mata. specially sejak 2 bulan nih betul tak?? hahahaha…

pergi Thailand pakai spek

pergi Bali pakai spek

pi keje pakai spek

pi event pakai spek

nak amik gambar je baru cabut spek tuh

ada komen yang aku jawab, aku bukan sesuka pakai spek, knowing me, aku memang tak suka pakai spek. me tak suka ada menda sangkut2 kat hidung ni hah. rimassssssssss….

but what to do lor, dah namanya kena pantang dari pakai contact lens.

IMG_7682

so orang ingat, mesti sebab sakit mata…

idok ler..me tak sakit mata, but i have sakit lain yang salah satunya aku dipantangkan dari pakai lens, or menyumbat apa2 di badan kecuali ubat. hah gitu paham dok. nak main cucuk2 ke susuk2  pun kena pantang lagik. muahahahaha….!

sampai spek hilang lepas diving kat Bali pun, sanggup gak malam tu carik kedai buat spek baru. I m on long medical leave, very longgggggggggggg leave. ada yang suspect aku miscarriage lah, astaga. But me tak tunjuklah napa sebab sakitnya ke hapa, tak yah nak sharing menda yang kita tak suka nak share.

Antaranya jugak, doctor suh aku stop diet ke hapa, makan kasi balun jer, ubat tuh pun memang asik buat aku melantak and menaikkan berat badan. Digalakkan. takde choice. Lepas nih baru boleh start diet ke hapa nak kempiskan pipi yang dah gelembung..and lemak2 yang menternak.

Whatever it is, i m recovering, final check up ngan doctor is coming soon pun, n insyallah, dah molek2 nanti bolehlah sarung balik contact lens.  btw tot of doing the sunglasses with power, sakit mata aku silau matahari bila driving pakai spek nih. 10 years ago aku ada le jugak sunglasses yang siap berpower, tapi kedai haprak ni sunglasses dia sume godang2 size XL. pastuh tak leh gak buat taruk power yang ada curve. banyak hallah. It s a new shop…promo with 50% but boringlah.

So i didnt do any new sunglasses yang berpower, tahan jelah ngan panas beliang bila driving tuh…

Comment: 25

Nak Rayban!!!

IMG03150-20101020-1329

hitam2 gitu

IMG03153-20101020-1330

ala2 light brown…

IMG03157-20101020-1331

kalau ikat rambut camne lak gomannya kan…

kooooooooo! aku dok tengok CSI harituh kejap, eii dah bape minggu tak dpt tengok pepuaslah. maklumlah menang Astro kat Midvalley dulu belom pasang2 lagik kat umah hahaha, biasalah management issue umah aku ni banyak songeh! so takleh nak record2 CSI wpun astro to repeat banyak kali pun tetap gak aku missed. banyak hal banyak event ler weii….

so so kan, ada satu episode tuh, lawa ler pulak siot dia pakai Rayban’s, dah aku terkenang2. memang tekad balik dari trip nak pi carik satu. tapi yang jual kat klcc nih, versi unisex and very the godang besau. tak suit tol ngan muka aku tau….mungkinkah kerana rambut kembang maggi mee hailam aku nih?

hemm ni yang aku nak cantas je rambut ni kang.

lagipun korang memang menyampah bonar ngan rambut mee goreng aku kan?

Ini rayban tak leh kirim kat Paris lah sebab nak kena try bebtul. so kena jugaklah pi cuba lagi kat outlet lain pulak.

Comment: 27