Red Mamak…

hari ni redmummy nak ajar cara2 nak botakkan rambut yer…

160220084921.jpg

memula pi kedai rambut mamak, let the kids kepoh2 kecoh wt their jakunnes…

160220084923.jpg

first step amik belah kiri dulu ye, kasi cukur pelan2 sama itu pisau tajam..

160220084926.jpg

lepas tu, kasi tengah jugak cukurrr

160220084932.jpg160220084929.jpg

lepas kiri tengah kanan sudah bikin, atas jugak ye..

dah macam Mr T from The A Team la pulak…. hiks (zaman muda2 aku dulu, citer ni mmg hebat tahap gaban, so orang2 yang bukan zaman aku mesti x tau la sapa dia ni…)

160220084933.jpg

lama le pulak bapak eh nak siap, ada buku kartun jepun kot dr gobok buku mamak ni, pantang abang la kalo x baca. eh dia bukan baca, dia layan gambar, janji kartunnnnnnnnnnn kan..

160220084934.jpg

mak nya bosan, ha ni keje maknye yer…red sikat..hiks. 50sen jer uols.

160220084935.jpg

close up sikat yang mamak tu dah pakai…

160220084937.jpg

ha cepat lah siap… eh kain balut sirman tu pun kaler mak merah kan… kan kan. class la ko mamak.

 

let s go babeh, 10 inggit sila bayar.

 

dah cun, dah leh kuor tv… :P

 

 

Comment: 2