Sirman

Bratislava

.
.

photo777

Exactly, WTF is Bratislava!!??

Si RD ni ntah ke mana-mana dia pergi, sampai ke Bratislava pulak dah. Dia cakap naik train dalam 3 jam dari Budapest ke Bratislava ni.

So this is Bratislava, capital of Slovakia! Layannnn…

photo 1

photo 5

 

photo 2

 

photo 3

 

photo 4

 

photo 1

photo 4

photo 3

photo 2

photo 1

photo 4

photo 3

photo 2

photo 5

photo 1

photo 3

photo 2

photo 4

photo 5

photo 1

photo 4

photo 2

photo 5

photo 1

photo 4

photo 3

photo 2

photo 5

photo 1

photo 4

photo 3

photo 5

photo 1

photo 4

photo 3

photo 5

photo 1

photo 3

photo 5

photo 222

photo 21

photo 1

photo 4

photo 3

photo 23

photo 5

 photo 1

photo 24

photo

 

 

 

Comment: 6

Wonderful Vienna

Pastu sempat la pulak dia merayap ke Vienna, Austria, siap overnight dua malam lagi.

Ha layan la korang :)

 

photo 5

 

photo 2

 

photo 3

 

photo 4

 

photo 1

 

photo 3

photo 2

photo 1

photo 1

photo 4

photo 3

photo 2

photo 5

photo 1

photo 4

photo 3

photo 2

photo 5

photo 1

photo 4

photo 1

photo 3

photo 2

photo 4

photo 3

  photo 5

photo 5

photo 5

photo 5

photo4

photo1

photo 11

photo 21

photo 31

photo 41

photo 22

photo 52

photo 13

photo 23

photo 43

photo 33

photo 53

photo 14

photo 24

photo 34

photo 44

photo 16

photo 26

photo 36

photo 46

 

 

Comment: 6

Prada to Clinic….

IMG_2628

ada tak aku bilang yang aku ada lagi voucher shopping kat Prada Malaysia? ada allocation RM500, a gift from my ‘someone’.  So the expiry date is a year, and by July is ngam2 a year for me to utilise kalau tidak expire lah dah burn voucher tuh. Aku dok ulang alik ulang alik, menyampah betul beli sini, harga bukan main mencekik. Kalau voucher tu boleh pakai kat Europe, dah aku suh laki aku settlekan.

Can you see the sling clutch bag hitam tuh?

Nice one, ada merah and black blue and pink.

IMG_2635

almost paying but macam belah bagi. Nantilah. Mungkin aku tunggu till the last day of the voucher ;)

IMG_2643

Malam sebelumnya abang was not well. Demam sikit. Tapi dia bilang boleh lagi pergi sekolah, di pagi hari sebelum aku pergi kerja. But petangnya, dia tepon dengan suara sayu mendayu, mohon dijemput dari sekolah. Demam sangat. So aku pun berlarian lari ke sekolah, kali ke dua tiga aku ke sekolahnya, biasa urusan sekolah apaknya yang settledkan.

Nak cari kelas anak pun menggagau. Nasib baik rupanya ada jiran lama rumah aku, staff of the school! dia ler attended aku hahahaha….

Cikgu boleh tanya, betul ke ini Maknya?

Menyamar mengaku Kakak kang!!!

Hantar terus Abang ke klinik, ubat berjela Doctor bagi. Ada masa sikit, aku lari pi jemput kakak dari sekolah agama pulak. Lari pulak pi rumah Mak Ajah, coz nak beli ampaian. Pi dengan Mak, mak pandai bargained.

IMG_2649

Tu dia kan, 2 kotak ampaian, one for the big one lagi untuk bilik kain baju. Bersungguh ngangkut semuanya ngan Kakak, bapak beratlah haiiii! Takde kuasa tenaga lelaki kat rumah kan, bapaknya kat Europe. Abang pulak demam. But abang sangat boleh diharap, he s very manly, aku pi petrol pump, dia lah yang tolong sumbatkan pump tuh, dah boleh diharap gaklah. Bapaknya yang ajar. Anak sulong bujang kan…

Aku masuk kereta, dia yang bukakkan pintu, aku jalan bagai dia lah pegangkan tangan, but kalau ada masa2nya tak boleh dia nak pegang, kot ada makwe2 nampak. Tu dah almaklum sejak zaman dulu.

eh last week kan ada 2 entries Budapest and Vienna, tu bukan akak  yang pergi sayang oi. Tu RD, laki akak. Korang tengok gambar je ke tak tengok captions LOL.

Akak tak pergi ler dik, pala akak sakit ngan jetlag Europe tuh. kalau pi 2,3 minggu sedap gak, ni pi fly, landed, soping dah balik hahhaha. Biarlah laki is there. I will fly somewhere else, yang tak payah pening dek jetlag.

Nihon kara mata renraku shimasu!

Comment: 9

Beautiful Budapest

Ni pulak one of the weekends RD merayap ke Budapest.

Cantik gak Budapest ni

 

photo 5

 

photo 2

 

photo 3

 

photo 4

 

photo 1

 

photo 5

photo 2

photo 3

photo 4

photo 1

photo 2

photo 3

 photo 4

photo 3

photo 2

photo 5

 

photo 5

photo 2

   photo 1

photo 1

photo 4

photo 2

photo 5

photo 1

photo 4

photo 3

photo 2

photo 5

photo 1

photo 4

photo 3

photo 2

photo 5

photo 5

photo 1

photo 4

photo 4

photo 1

photo 3

Comment: 6

Székesfehérvár, Hungary

RD sekarang kan away on job assignment kat Hungary nun. Pastu kena singgah Munich gak nanti tu. Sebulan gak la dia away ni, macam last year dia away ke Poland.

So apa kata kita layan gambar-gambar yang dia WA kat aku :)

Oh by the way dia kat town Székesfehérvár (read: susahnakeja) dalam 1 jam dari Budapest.

photo 1

Ooo ni kat Amsterdam masa dia transit.

photo 3

photo 2

photo 5

                 photo 3

  photo 1

photo 2

photo 4

photo 1

photo 5

photo 3

photo 4

photo 2

photo 1

photo 5

photo 2

photo 3

photo 5

photo 1

photo 4

Pasni aku tepek gambar dia pi Budapest dan Vienna pulak ek :)

Berjalan jer pakcik tu!

Comment: 5