Sirman

The movies The Ayam The shopping…

 

IMG_6276

parents chat with Abang

abang kan di Kelantan, but by now dah balik ler.

So part of his projects di Kelantan ialah belajar tangkap ayam, dapat mandi sungai, cuba tangkap belut but failed hahahahaa….dan segala jenis kehidupan kampung dia belajar. mungkin tak dapat banyak but i hope to send him again to Kelantan lagi coz banyak dia boleh learn.

Kelantan, once again coz my sister kahwin dengan Kelantanese, so my adik ipar ler. Jadi kalau nana balik cuti sana, my dad Abah suka ikut sama kira bercuti and tu yang aku nak anak2 aku belajar cara life hidup kampung.

so nah, his challenge is to tangkap ayam.

 

IMG_6286

dang! got one

hahahaha but tak acik.

RD cakap ni bukan abang yang tangkap, macam abang pegangkan jer, abang did tolong kejar but masih lagi gagal menangkap secara solo. Takpe bang, next trip abang mungkin dah boleh tangkap ayam, and you may get a laptop as you wish for.

oh ada tangkapannya actually, video dan entry akan datang, insyallah.

IMG_6295

Di KL, ada satu hari laki aku datang KLCC, so kita movie date. Cerita si Tom Cruise tu lah, Edge of Tomorrow. Patah hati akak tengok cerita tu, boring hoi! At one time akak tertidur2 sama dik.

Pasal ko je Tom aku datang tengok ko tau, kalau tau jalan cerita gini, mimpi bangun mimpi bangun jer keje dalam mimpi tuh hahahaha

Singgah at SF coz laki aku potong belt yang aku belikan sebelum tuh…

IMG_6301

Sushi ni aku makan 2 hari berturut2! Dalam movie, RD belikan nih, the next day makan ngan gang2.

The same flavours, coz aku gilakan sangat hoh. Now aku kena makan carbs back, doctor suruh, hahahahah coz my body dah fit back, dah boleh amik carbs and tapi aku masih tak nak le amik nasi macam makan ngan lauk tuh, takde langsung pun aku makan gitu, kira sushi is part carbs aku lah jugak.

As long as my weight ideal tak naik walaupun sekilog lagi, dah ok.

IMG_6362

Mom’s day out pulak, ngan just my one and only daughter. Pun tengok movie. Cerita X-Men. itu jer cerita yang aku nak tengok, located at Leisure Mall. Habis kerja terus amik kakak. Tickets no hal, semua beli online :) .

The next day pulak, Kakak, Maid and Mia (anak Rose GBM) pulak tengok wayang, just the 3 of them. Depa tengok Maleficent.

Ada yang tanya bestnya maid kak red boleh tengok2 wayang, that s not the first time, dah banyak kali pun, i treat my maid just like my family, cuma tu lah, ada maid yang dedulu hoh, memang rasa nak bagi makan cuka jer, sakit hati betul. Dululah…alhamdulillah sekarang ni ok wpun yang skang ni ada jugak hiccups, specially mulut maknenek dia hahahaha, but we still love her.

IMG_6365

Kakak my one and only daugther

IMG_6324

earlier, aku pergi shopping kain baju maid aku…

Sehari sebelum tu aku dah belikan online for her baju raya and baju jalan2 jugak. Total damage for her, for this month is RM700. for kain baju jer tuh. Tetiap bulan dia memang akan dapat baju baru, ada jugak baju lama aku yang bebesau dia boleh pakai gak. pakaian dalam dia pun semua aku yang tanggung mar….everything on her semua on me. Gaji bersih dia tak pernah seposen pun berusik.

Suka betul dia bila dapat kain baju baru….dia dah ada berpasang2 baju kurung melayu coz budaya kita, pergi wedding kena ada baju kurung jugak.

Balik tengok movie dengan kakak and Mia malam tu, dari jauh dah jerit, Ibuuuuuuuuuuu bestnya cerita tu ibu, makasih ibu hantar jemput tengok wayang.

 

IMG_6314

hahahah besar kan baju nih? when i was fat one. Baju ni la yang bersarung di badanku.

IMG_6305

 

dude: nak bagi harsh comments pergi belajar tukar sket IP as many as you boleh? kalau pakai nama memacam, but using same IP, shame on you dude? Apa le susah hati betul ko ngan Kak Red nih, pi scan sket hati tuh, so hitam tau.

as i mentioned dalam IG, takkan lah akak nak buang or simpan saja, bukan murah2 alang pun (mungkin pada ko murah) but for me yang jenis beli baju almost setiap minggu, ada kalanya setiap hari (offline and online), adalah sayang untuk biar begitu sahaja, one of the baju baru jugak, so kita pakai le jugak but of cos kena tuck in. Doc Jasmine agak pantang kalau tiap kali aku datang jumpa dia ngan baju bebesau yang lama, she s not happy with my appearance ngan baju loose besau gedabak, keeps on asking me to get a new one with my new figure. Ye lah doc, memang le menyopping.

Speaking of pants pulak, none of the pants lama can fit in, terlampau loose and wpun pakai belt akan nampak the bigger part specially on peha ngan bumps, so semua tu pun aku dah simpan, mungkin akan lantingan jugak.  My pants semuanya sekarang S size, baju also goes to XS and S size. imagine it was quite a drastic transformation from L size to XS/S size

Remember aku ada pergi Jakarta arituh and i bought lots of caftan and kebaya, huwaa….besar! Gi mana mau nya dong! Sayangnya nak jual kat orang, bukan senang nak dapat kat KL nih. but takper, simpan lu, mungkin akan dihadiahkan pada teman dan kalian :)

Comment: 12

Father’s Day gift in return to …

IMG_5914

sedihnya muka

memang nak mintak penampar ke?

sedih tak tau nak makan apa hahahhaa

coz aku ni ada masalah nak makan coz aku dah dalam stage, malasnya nak makan takut gemuk balik hahahaha but of coz as a human kita kena ler makan.

IMG_5946

Lebam kat tangan aku tu, over a week balik dari Japan pun belum baik gak. Aku kena masa kat Japan, but aku lupa sikit aku langgar apa, or maybe waktu bergurau senda ngan anak2 Nani Shukri main2 ngan Haidhar or entahlah, accident could happen. Lebam kaw2 tuh, dah macam kena tumbuk sangat.

IMG_5997

SF ada sale, skang pun masih ada, one month, but hari first day tu aku pergi coz just tengok2 jer….

IMG_6008

I thot to get something for my laki, for Father’s Day gift. Or hadiah sesuka, kembalinya pulang dari perantauan (perkh ayattttttttttt!!!)

maklum ler bini dapat Chanel, SF and LV and maknek segala dari Europe tuh kahkahkah

IMG_6017

maybe a wallet too….

laki aku dah bertahun tak tukar Gucci walletnya tuh, aku dah bertukar memacam wallets pun dia setia jer ngan satu tu jer….lelaki is always being laki, majority laki macam tu lah.

IMG_6019

ada in red, laki aku cakap please dont get me the red one! hahahahha

segan dia nak pakai wallet merah

IMG_6020

this one looks nice to me….

IMG_6021

dalamnya kuning menyala, kalau ada merah lagi afdal kot kan?

IMG_6030

 

shortlisted tiga, but the 2 kanan tu aku tendang tepi, amik the left one is better

IMG_6036

So i settled with a belt and a wallet

IMG_6062

Nicely wrap in a box.

IMG_6064

bila di tengok balik, rerupanya dedua wallet and belt lebih kurang coraknya

IMG_6068

the black of belt, office wear lah.

IMG_6044

RD – the damaged from my pocket money, only for you suami

IMG_6004

The pokai isteri.

Thanks RD for getting me the LV, SF, Chanel and so many things from your Europe trip. But remember…

July is coming.

To be exact July 11th.

:) :) :)

Comment: 11

Marvelous Munich!

Sementara nak kuor Japan story, akak nak kuorkan dulu gambar-gambar dari Munich. Laki akak kan kat Munich pulak sekarang.

So basically he was at Szekesfehervar, Budapest, Vienna, Bratislava and now sekarang kat Munich.

Yaa ampun semua tempat handbags aku!!!

photo 1

 

photo 4

 

photo 3

 

photo 2

 

photo 5

photo 5

photo 1

photo 4

photo 3

photo 2

photo 1

photo 4

photo 3

photo 2

photo 5

photo 1

photo 4

photo 3

photo 2

photo 5

photo 1

photo 4

photo 3

photo 2

photo 5

photo 1

photo 4

photo 3

photo 2

photo 5

photo 1

photo 3

photo 2

photo 4

photo 5

photo 1

photo 4

photo 3

photo 2

photo 5

photo 1

photo 2

photo 4

photo 3

 

By the way, this is his 2nd time in Munich, 1st time dulu pergi ngan akak & RB dulu, ingat? Kalo tak ingat terjah sini :)

Comment: 4

Bratislava

.
.

photo777

Exactly, WTF is Bratislava!!??

Si RD ni ntah ke mana-mana dia pergi, sampai ke Bratislava pulak dah. Dia cakap naik train dalam 3 jam dari Budapest ke Bratislava ni.

So this is Bratislava, capital of Slovakia! Layannnn…

photo 1

photo 5

 

photo 2

 

photo 3

 

photo 4

 

photo 1

photo 4

photo 3

photo 2

photo 1

photo 4

photo 3

photo 2

photo 5

photo 1

photo 3

photo 2

photo 4

photo 5

photo 1

photo 4

photo 2

photo 5

photo 1

photo 4

photo 3

photo 2

photo 5

photo 1

photo 4

photo 3

photo 5

photo 1

photo 4

photo 3

photo 5

photo 1

photo 3

photo 5

photo 222

photo 21

photo 1

photo 4

photo 3

photo 23

photo 5

 photo 1

photo 24

photo

 

 

 

Comment: 6

Wonderful Vienna

Pastu sempat la pulak dia merayap ke Vienna, Austria, siap overnight dua malam lagi.

Ha layan la korang :)

 

photo 5

 

photo 2

 

photo 3

 

photo 4

 

photo 1

 

photo 3

photo 2

photo 1

photo 1

photo 4

photo 3

photo 2

photo 5

photo 1

photo 4

photo 3

photo 2

photo 5

photo 1

photo 4

photo 1

photo 3

photo 2

photo 4

photo 3

  photo 5

photo 5

photo 5

photo 5

photo4

photo1

photo 11

photo 21

photo 31

photo 41

photo 22

photo 52

photo 13

photo 23

photo 43

photo 33

photo 53

photo 14

photo 24

photo 34

photo 44

photo 16

photo 26

photo 36

photo 46

 

 

Comment: 6