KLCC

Family outing…ketuk mak.

IMG_3846

korang kan, sampai hati. habis dah kasut bling2 merah yang aku promote aritu. Bukan takat merah, yang biru aku carik tu nan ado, habis boliau!! Luluh harapan ai….now dah rasa menyesal ler awat tak amik hok biru arituh…

IMG_3849

ko gapo dik, ko dok situ dendiam, masa ko untuk keluar dari stroller belum  time yet yeah…abang kakak takde, eh ada tapi kitorg dump depa kat dalam TGV Cinema, maid pun sama depa, so depa bertiga le menonton wayang.

IMG_3856

sementara tunggu depa melayan movie, kami bertiga pulak berjalan kulu kilir, laki aku beli seluar dia lam Isetan tuh, pastuh aku pi redeemed barang aku lam L’occitane tuh…

IMG_3864

brilliant boy dok sibuk nak tekan lift, pandai ler dia tekan2 tuh, rumah atas langit, maunya tak cepat pandainya takat lift je pun, kacang betul.

IMG_3879

dan akhirnya bebas dalam dunia toys hah…itu dia duduk atas soft toy kereta yer!

IMG_3880

pastu dia kan boy, mana dia berkenan ngan bear2 bagai nih, bersungguh dia mencabut bear yang duduk melekat kat kereta merah tuh…tak payah aku ajar, brain cells dia dah boleh reading to do it

IMG_3881

dan yah…berjaya ko dik!

IMG_3882

sini ler dunia toddler cam nih, dok riuh ngan kereta sesajarrrr

IMG_3891

penat dah mak kau…

IMG_3895

copeklah dik….pilih dah blom tuh

IMG_3901

semua yang dia nak, dia pegang pastu dia nampak yang lain dia berkenan, dia tak boleh nak kaut dia letak tepi, or dia suh aku pegangkan…

IMG_3903

kooooooooooonya bapak!

IMG_3917

gila kau, Zeeshan takut betul ngan bapaknya masa nih, he s like confused, badan macam bapak aku tapi muka napa scary

IMG_3920

dah jadi ironman plak bapak ko!!

lama sangat dia dok tenung bapaknya bila apak pakai gitu, takut dia nak dekat, dia tenung jer. bapaknya bukak mask baru dia meluru laju peluk. hah tu brain cells dia kata apa tuh….

IMG_3929

bapak kasi settled anak punya diapers…lama dah tak datang nursing room Isetan nih…

IMG_3934

oh he got lorry, satu lagi kereta. memang hobby dia sangat ler, aku rasa kat rumah tuh tak termasuk yang dah baling patah riuk or bagi orang, ada lam over 30 bijik kereta dia wuiii

IMG_3941

to kill off time, sket je lagi masa untuk abang kakak keluar dari cinema, exit keluar tu dekat ngan starbucks hah

IMG_3951

dan ikut sukahati dia nak pindah tempat, dok sesungguh le main lori langgar kereta ngan apaknya

IMG_3962

maknya posing lambatnya anak2 nak keluar heh…oh flat shoes aku pakai tu, beli duluuuuuuuuuuuuuuuuu di Milan hah baru first time pakai. gold gold sedapnya pakai, tak payah pakai resepi tips gigit di belakang kasut yer..

IMG_3967

tu dia anak2 dah keluar, kakak complete set baju seluar kasut dari HK dia bedal belasah…

IMG_3975

dan masanya tiba untuk adik duduk dalam stroller, diapun dah penat heh…

IMG_3987

pastu rupanya air suam botol dia minum tu tak tutup ketat habis kebasahan baju budak tuh, kuasa le aku nak masuk bilik ayo, buat je ler kat kerusi nih, KLCC tu kampung aku pung!

IMG_3993

taraaaaaaaaaaaaa adik dah bertukar baju seluar!

IMG_3998

alah adik tak pandang camera mar…kakak ni sket lagi nak meninggi gak nih..baguslah memasing pakat tinggi amik gene bapak korang

IMG_4034

hah yang aritu punya entry birthday laki aku, yang makcik makcik ok suruh dia try2 tumpang baju nih, dia ngah sibuk pakai baju tak berapa winter nih pun…dok pepilih colour apa yang nak diamik, avoiding red colour ler semestinya…

 

IMG_4041

baru nak posing laki bini, abang datang menyelit, terus ditolak si bapak hahahaha

IMG_4048

shopping di Uniqlo aritu aku belanja semua orang, so ke main kepit bapak ko kat mak ko kan, an appreciation hug yek RD!

IMG_4053

mementang mak depa bayau, abang ngan bapaknya dok ngamik ngamik ngamik…..abang pun menyelit sama letak baju yang dia berkenan, alah baju tidur pun, kain sedap wor.

IMG_4059

bape sen dik?

apehal korang takde kaler merah, hahahaha aku tak sesudah ngan merah issuenya, dah tu bila nak buat membership cards untuk customers dik?

IMG_4069

 nak balik pun kena banyak stop over…transit merata dek kerna si kecil tuh

IMG_4085

naik ni patutnya sorang tapi yang 2 orang tu sama sibuk naik, nak enjoy kereta tu bergerak2, penutup aku suruh abang bangun, dia tu bukan kekecik alang

IMG_4091

yang nak carik winter jackets yang tak berapa winter sangatlah, kalau above 17 degrees lah, if below than that aku tak advise ler jacket nih, mau ke tulang sum sum korang kan. Harganya nih RM79.90 ada memacam colours yang macam dalam gambar hah…merah ada pulak ko kan!

Turqoise shirt laki aku dari Disneyland gak, belasah pakai!

Sampai Poland, leather jacket pun tak boleh tampung kesejukan, apatah lagi yang jacket kain lembut nih. Gelakkan dia….kahkahkah….

Comment: 7

One last minute shopping for Sons!

IMG-20120812-00081

last min shopping? kembali ke klcc seminggu seblum aidilfitri, wpun aku dah belasah kain baju anak2 aku kat German for their raya but untuk seluar abang memang tak bolehlah beli gitu jer, kena dia ada baru boleh beli coz he s growing up so fast. umurnya belum 11 tahun tapi dah berat 38.5kg, badan kurus tapi melonjong kekdahnya.

tu berat maknya masa anak dara tuh!

tapi shopping ni, patut untuk abang jer, but ngan RB punya sekali pun aku amikkan jugak. eii geram betol baju2 cute bangat. For kakak memang takde dah, dia punya koleksi baju dari H&M yang aku sebat kat Aschaffenburg pun dah buat laki aku geleng pala. Paling senang skang beli kasut selipar diorg. kalau Abang mesti bigger size than size aku coz last year dia sama size ngan kaki aku, yang kakak pulak a bit smaller than kaki mak nya. hiksss

DSC_2805

masa habis shopping kat sini aku stress gila coz aku tetiba teringa duit aku yang aku letak kat mana tah. somewhere but i cant remember where. betul2 ributlah dok ingatkan kat mana. bukan sket tuh, boleh tahan banyaklah jugak, nak bayar macam2 tuh. shopping tak tenang, makan kemudiannya buka puasa di IB pun serabut je pala. Tapi alhamdulillah, jumpa gak finally duit tuh.

si kecil mintak simpati kakaknya dukung dia. tapi semua tak nak dukung dia coz once ko dah dukung dia, dia dah sedap tak nak dok situ. aku akan biarkan dia dok situ sampai dia menangis baru aku amik. few days lepas dia tak berapa sihat, kena rashes so bawak pi clinic tak jalan, aku bawak pi PCourt baru ok ler sket. Pastu kawan2 aku yang tua2 bangka pun cakap ada anak2 depa pun kena rashes macam RB kena, in fact yang tetua pun ada kena jugak. lerhai…musim kena rashes ke skang nih?

DSC_2800

RB is turning 8 months very soon.

Excitedly ngah sibuk nak merangkak, yang paling parah macam baby2 lain jugak, pantang aku hilang lepa dari mata dia, ya hampunnnnnnnnnnnn nak bertenggek jer! Kadang2 tu nampak bapak dia bolehlah dia nak jugak kat RD tapi most of the time aku lari pi dapur mandi kejap letak suh dia main pun dia dah huwekkkkkkkkkk nak melekat sesama. Nak main tu pun nak beriba atas aku heh. waaa ni dah macam pesen abang kakak ko jugak nih. Ke semua baby samaaaaaaaa….

Tapi part pergi kerja dia belum meraung lagi. So aku leh pergi kerja ngan aman. Macam Abang kakaknya dulu hah, siaplah, nak pergi kerja kena lari curi2 coz kalau dia tau kita dah siap and nak tinggalkan dia, memang tragedi macam kena cubit jer menangis.

Now Abang and Kakaknya dok pujuk2 cakap si adik mintak dia bila dah boleh sebut2 panggil nama, dipanggil nama Abang Kakaknya dulu. hahahah so aku cakap kalau nak adik korang panggil korang dulu, silalah selalu berinteraksi sama si kecil nih. Sesilap dia panggil mak / apak ko dulu.

Salam Syawal :) hati2 berkenderaan pulang or berjalan merata di raya ini.

Comment: 15

Look bigger and slimmer?

IMG00327-20110420-1328

size M pun aku leh nampak macam besau! baju ni dia ala2 kembang2 bawah hish, apa ke toksei tol teman tengok. Suka ke korang? merah tu dah cantik, tapi hok dia punya size tu tak match lah, S size kecik nau, M jadi baju pinjam

IMG00329-20110420-1329

yang nih pulak sama jer, M jadi godang, S jadi ketat benau. Pakai Spanx baru sedap…

anw i tak beli pun ketiga2 baju nih. oh baju ke tiga kaler kelabu, sarung tak sempat button terus bukak. punyalah ahahhaha main capai amik capai amik.

IMG_0478

baju ni lawo kan kan kan? eh cardigan namanya. percaya tak dah beli lebih sebulan baru la ni pakai. from the brand yang aku hamukkan SAnya arituh.

coz aku ni memang biol gak, kadang2 dah beli bukan nak terus pakai, simpan2 sket for special occasion ngokngeknyottt….then baru teringat. Black inner tu bought from Zara, i got 3 pcs, selai 100 ko, padahal pakai kat dalam jer. gila tol. tak rasa wasting coz bendanya kita pakai, cuma sebab pakai di dalam kan. sleeveless tuh. Shoes masih lagi dengan Eclipse. wah lama Eclipse tak kuor RM :)

hah, ladies department di Isetan dah temporarily pindah ke 2nd and 3rd floor of Isetan yek coz depa dok buat renovation di Concourse Floor. Pening aku bila diaorg dah pindah atas, coz brand yang kita biasa tengok jadi lain and kenalah pandai carik mana dok diamnya…

oh mak tak beli apa2 pung….

dok tukar2 baju tak kenan hapa yet…ni ha ngah sakan nak pakai from ThePopLook pulak, n good news is ada jugak lanting2 from ThePopLook gak for my readers. Check out my page soon :) .

Comment: 22

Stalker!

IMG00233-20110207-1404

IMG00226-20110207-1350

Thanks for the photos ‘Mr Stalker’

udahlah ngekor ke mana RM pergi, amik gambar cecurik dari jauh, pakai zoom nih kot. kalau dekat aku dah bau. siap baik hati tolong emailkan lagik!

kelas kan stalker zaman skang, menyenangkan blogging life ai!

Lain kali amik ngan gambo kasut and muka ai sekali kay…. :)

Comment: 47

Nak mata ala-ala Tok Ti…

berry 269

gila aa gambo nampak kurus sungguh!! that s bcoz of my Marie France Bodyline!!!

berry 285

cantik siot mata adik nih. mata tiruan. i donno her name but she s so frenly coz she said i m so frenly to her. ahhahahaha i bought something from her lor, mestilah dedua frenly. but aku suker giler ngan kaler mata dia, harga is XX tengah promotion kat XX and nama kaler mata contact lens dia tu adalah XX.

oh kita x leh share sangat yang oi informasi lam nih

kang semua dapat promo free, aku dahlah ngah tunggu optical company engage aku buat Lasik nih. aku lastikkan gak korang kalo aku dok promo2 kat mana but aku yang kedaung. aku x leh yang main promote kang NN tu jeling jer,but serious cantik mata budak tuh.

i like it but kalo amik kaler nih aku mesti amik ngan power gak laaa. kalo dak camno nak nampak cuma aku kurang suker pakai kaler2 ni coz dia macam beso bonar ring lens tuh and prob bila aku pakai hok kaler2 nih biasanya blur jer view aku dibuatnya. memang aku takkan pakai for daily usage, for event or photography bolehlah…

guess what the colour yang adik manis ni pakai, pun antara kaler yang Tok Ti pakai. ha camne aku tau..eh adalah, awat takkan sumer nak report kat sini huhuuuuuuuuuuu…..

ok ini entry mata, vavavavaa….ENT nya entry 2 minggu ni complete kawkaw.

Comment: 35