One last minute shopping for Sons!

IMG-20120812-00081

last min shopping? kembali ke klcc seminggu seblum aidilfitri, wpun aku dah belasah kain baju anak2 aku kat German for their raya but untuk seluar abang memang tak bolehlah beli gitu jer, kena dia ada baru boleh beli coz he s growing up so fast. umurnya belum 11 tahun tapi dah berat 38.5kg, badan kurus tapi melonjong kekdahnya.

tu berat maknya masa anak dara tuh!

tapi shopping ni, patut untuk abang jer, but ngan RB punya sekali pun aku amikkan jugak. eii geram betol baju2 cute bangat. For kakak memang takde dah, dia punya koleksi baju dari H&M yang aku sebat kat Aschaffenburg pun dah buat laki aku geleng pala. Paling senang skang beli kasut selipar diorg. kalau Abang mesti bigger size than size aku coz last year dia sama size ngan kaki aku, yang kakak pulak a bit smaller than kaki mak nya. hiksss

DSC_2805

masa habis shopping kat sini aku stress gila coz aku tetiba teringa duit aku yang aku letak kat mana tah. somewhere but i cant remember where. betul2 ributlah dok ingatkan kat mana. bukan sket tuh, boleh tahan banyaklah jugak, nak bayar macam2 tuh. shopping tak tenang, makan kemudiannya buka puasa di IB pun serabut je pala. Tapi alhamdulillah, jumpa gak finally duit tuh.

si kecil mintak simpati kakaknya dukung dia. tapi semua tak nak dukung dia coz once ko dah dukung dia, dia dah sedap tak nak dok situ. aku akan biarkan dia dok situ sampai dia menangis baru aku amik. few days lepas dia tak berapa sihat, kena rashes so bawak pi clinic tak jalan, aku bawak pi PCourt baru ok ler sket. Pastu kawan2 aku yang tua2 bangka pun cakap ada anak2 depa pun kena rashes macam RB kena, in fact yang tetua pun ada kena jugak. lerhai…musim kena rashes ke skang nih?

DSC_2800

RB is turning 8 months very soon.

Excitedly ngah sibuk nak merangkak, yang paling parah macam baby2 lain jugak, pantang aku hilang lepa dari mata dia, ya hampunnnnnnnnnnnn nak bertenggek jer! Kadang2 tu nampak bapak dia bolehlah dia nak jugak kat RD tapi most of the time aku lari pi dapur mandi kejap letak suh dia main pun dia dah huwekkkkkkkkkk nak melekat sesama. Nak main tu pun nak beriba atas aku heh. waaa ni dah macam pesen abang kakak ko jugak nih. Ke semua baby samaaaaaaaa….

Tapi part pergi kerja dia belum meraung lagi. So aku leh pergi kerja ngan aman. Macam Abang kakaknya dulu hah, siaplah, nak pergi kerja kena lari curi2 coz kalau dia tau kita dah siap and nak tinggalkan dia, memang tragedi macam kena cubit jer menangis.

Now Abang and Kakaknya dok pujuk2 cakap si adik mintak dia bila dah boleh sebut2 panggil nama, dipanggil nama Abang Kakaknya dulu. hahahah so aku cakap kalau nak adik korang panggil korang dulu, silalah selalu berinteraksi sama si kecil nih. Sesilap dia panggil mak / apak ko dulu.

Salam Syawal :) hati2 berkenderaan pulang or berjalan merata di raya ini.

Comment: 15