Mercedes A-Class A Must Have Too!

48hours sponsored post

Mercedes A-Class

Semua orang ada success story dan acomplishment sendiri. Sama jugak la macam aku. Kalau dalam dunia blogging I can say that I’m really proud of myself, started from zero till now alhamdulillah still bertahan dan boleh dikatakan success dan aku rasa pencapaian yang paling utama pula ialah aku berjaya generate a decent income dan dapat pelbagai sponsorship hanya dari blog ni :)

To tell the truth, it’s not as easy as you think ya, kerja kuat worr and never ever give up!

Mercedes A-Class

Aku rasa kita masing-masing ada istilah tersendiri in term of to describe your success. For me honestly, dulu rasa macam bawak kancil, tapi dengan all those achievements yang aku capai, rasa macam pecut bawak Mercedes-Benz :)

Mercedes A-Class

Bercakap pasal Mercedes-Benz ni, you all rasa sesuai tak A-Class ni dengan aku? I’ve been anxiously waiting untuk Mercedes A-Class ni dilancarkan kat Malaysia. So when its time come, tanpa buang masa aku terus cargas pergi tengok sendiri kereta idaman kalbuku ini.

Mercedes A-Class

Tengoklah betapa sleek dan sexynya design dia, berkarisma sungguh, macammanalah aku tak jatuh cinta. Sayangnya this is Mountain Grey. Kalaulah depa show off its Jupiter Red, confirm there and there aku bayar booking fee :)

Mercedes A-Class

A-Class ni kira a supermini car but for me it comfort enough to be my small family car. Konsep design luarannya yang dinamik dan ditambah pula dengan design dalaman yang exceptionally berkualiti tinggi memang sangat bertepatan terutama untuk the younger people juga. Quite sporty with its own unique style and characteristics, I must say.

Mercedes A-Class

This A-Class is five-seater dan the rear seats provide comfy room for three passengers. Jangan korang ingat nampak macam kecik jer, maklumlah its hatchback design kan, tapi it’s actually quite spacious kat seat belakang tu. Dan yang bagusnya, the rear seat backrests feature a 60:40 split dan ianya boleh dilipat individually. You all kena pi test drive sendiri kalau tidak, tak tahu how it really feel. Once korang dah tengok dan test drive sendiri then korang tau how this become my dream car :)

Mercedes A-Class

The front sport seats dia dilengkapi oleh ARTICO/fabric and trim elements in black diamond patern. Kedua-dua seats depan ini boleh diadjust electrically oleh fungsi memori. Dan sterengnya pula disaluti oleh nappa leather yang secara tak langsung menaikkan lagi imej sporty dan kualiti interiornya.

Nappa leather dah macam bunyik leather handbags aku wuiii!

Mercedes A-Class

Untuk entertainment systemnya pula A-Class dihiburkan oleh Audio 20 CD changer dan conveniently controlled from multifunction steering wheel dan juga center console. Mempunyai all these great features seperti 14.7cm  TFT colour display, RDS/dual tuner, 6-disc CD changer, Bluetooth dan speed-sensitive volume control. Of cos connection untuk iPhone pun ada juga :)

Honestly speaking aku bukanlah arif pasal kuasa-kuasa engine kereta ni. Yang aku tau start the engine then drive jer hiks. But untuk pengetahuan korang semua, A 200 BlueEFFICIENCY  dikuasakan oleh 1.6L turbocharged engine dan didatangi dengan 7G-DCT dual-clutch automatik transmission with seven-speed gear yang memberikan comfort, sportiness dan economy.

Manakala  A 250 Sport pula, pecutan enginenya dikuasakan oleh 2.0L turbocharged engine dan sama 7G-DCT dual-clutch automatik transmission with seven-speed gear with preselectable programmes. Dengarnya boleh pecut ke 100km/h dalam masa 6.6saat sahaja sebelum ke top speednya iaitu 240km/h. Pehhhh lajuuuuu tuu.

Mercedes A-Class

Secara keseluruhannya, A-Class baru ini adalah bintang baru dalam kelas kereta compact dan secara tak langsung pelancaran ini sekaligus menyambut ulangtahun Mercedes-Benz Malaysia yang ke 10 tahun. Tak seperti kereta lain yang satu class dengannya, A-Class baru ni semestinya merangkumi segala aspek terutamanya dari segi ketangkasan, keselamatan, keselesaan dan gaya digital masa kini.

Mercedes A-Class

Harga bermula dari RM198,888 dan Mercedes-Benz Malaysia menawarkan pinjaman yang menarik iaitu bermula dari RM78 sehari. Betul, benar so true!! RM78 jer per dayyyyyyy! Untuk 60 months tenure dan almost 40k downpayment dan monthly installment sebanyak RM2,333 nah, korang sudah boleh bawak balik A-Class ni!

Tadi kat atas aku tanya sesuai tak A-Class ni dengan aku? Kalau korang cakap sesuai, aku nak pi book ni, eh kalau korang cakap tak sesuai pun it still tetap idaman hatiku :)

Since now I’m cruising like Merz, so will this A-Class be my first ever Mercedes-Benz?

Khidmat pesanan masyarakat Mercedes A-Class is brought by Redmummy.com

Comment: 13