Penglihatan lebih jelas dengan Transitions® Signature™ Lens!

.

IMG_4559

Masih ada lagi yang kurang jelas tentang apa sebenarnya Transitions® Signature™ Lens ni?

Meh let me recap apa yang akak telah terangkan sebelum ini tentang apa sebenarnya Transitions® Signature™ Lens ni, apa kelebihan dia, teknologi apa digunapakai dan sebagainya.

Menggunakan bahasa yang mudah difahami, Transitions® Signature™ Lens akan bertukar tintnya bila berada under direct sunlight, akan jadi gelap lensnya megikut kadar tahap UV yang ada dan kalau indoor, akan menjadi terang. So basically the tint of the lens mengikut penyesuaian keadaan kita berada, either indoor or outdoor. Suprisingly kadar pertukarannya tint yang begitu cepat amat mengkagumkan!

IMG_9813

Dari segi teknologinya pula, menggunakan new patented photochromic dye formulation, Chromea7™ dan ini menjadikan Transitions® Signature™ Lens lebih reaktif kepada kepada cahaya tidak langsung seperti cahaya yang dipantulkan dari bangunan, tingkap, jalan raya dan lain-lain permukaan. FYI, photochromic lenses are lenses that darken upon exposure to UV light (sunlight), and return to clear when indoors.

Ini menjadikan ia lebih responsive tak kira di mana kedudukan kita. Lens yang kita pakai akan menjadi reactive to UV light, jadi dia akan jadi mid tint jika di tempat yang partially sunny, cloudy, rainy even under shades but as long as ada UV. Then bila takde UV at all contohnya indoors, terus ia bertukar menjadi crystal clear :)

Bukan sahaja lebih reaktif kepada kepada cahaya tidak langsung, dengan Chromea7™ of cos menjadikan ia juga more reactive lebih-lebih lagi kepada UV light, sudah semestinya la kan dan lebih responsive dalam keadaan hot climates seperti di Malaysia yang panas berdenting ni.

IMG_2130.jpg

Tidak kira pukul berapa, bergantung kepada tahap UV yang diterima, tintnya will just turns to the right shade. Ini amat penting kerana kita mahukan penglihatan kita mendapat suasana dan cahaya yang sebenarnya bukan kelam seperti kita memakai sunglasses dan juga sebab ia menjadikan penglihatan kita lebih selesa dan setiap benda dapat kita lihat its true and vividness color dan detailsnya tanpa any kelam. You got my point?

Disamping itu Transitions® Signature™ Lens juga akan memprotect vision kita dan membantu kita melihat dengan lebih jelas dan nyata. Its fast fade back speed dan fully clear untuk keadaaan  outdoors membolehkan kita dapat melihat clearly untuk outdoors view. Tapi penglihatan outdoors  seakan satu keistimewaan kerana silau matahari selalunya menjadikan ia sukar untuk kita melihat dengan jelas sesuatu keadaan yang terperinci atau keindahannya sebab terpaksa kecilkan mata kita ataupun terpaksa memakai sunglasses. Masalah untuk sunglasses pula, bila kita masuk indoor je kena tukar. Tapi dengan Transitions® Signature™ Lens, tak payah kita nak susah-susah tukar glasses, sebab bila berada di indoor, Transitions® Lenses akan tukar balik macam cermin mata biasa dengan lens yang jelas.

IMG_4747

Akak percaya dengan teknologi yang digunakan oleh Transitions® Signature™ ni sebab ia telah diuji with Transitions Optical’s Measurement methodology Life360™. Diuji lebih dari 200 real life conditions, 1000+ scenarios di merata dunia dan masih terus diuji lagi dan lagi. Tak kira samada scenarios mengadap direct cahaya matahari atau facing away from the sun. So kita mendapat hasil yang terbaik dari semua ujikaji yang telah dijalankan.

But personally for me what I like most with my Transitions® Signature™ Lens ialah ianya membantu akak melihat dengan lebih jelas serta it enhance the way I see my surrounding, I can see the richness or vividness of colours and their details especially when I’m outdoors tanpa risau terik panas matahari menerjah mata. Sekaligus menyenangkan akak buat apa sahaja pergerakan for my day to day activities, tak kira keadaan apa dan di mana sahaja!

Not to mention that  Transitions® Signature™ Lens sesuai untuk semua lapisan masyarakat tak kira umur, tua ataupun muda. Juga sesuai untuk semua keadaan, indoor atapun outdoor, office ataupun site work, travelling, studying, reading dan apa sahaja yang korang lakukan!

Transitions® Signature™ Lens bukan sahaja to protect and to correct our vision, but at the same time to enhance the way we see the world! Try it yourself and you’ll see what you’ve missed!

Khidmat pesanan masyarakat Transitions Optical is brought by Redmummy.com

Comment: 5