The reds…The Hobbit!

Merundum tak korang kat opis, those yang kerja ler. Merata orang cuti kan. Kita jer kerja. Aku adalah no hal one. I got to do lots of stuff, banyak benda yang macam tak boleh buat waktu ramai orang, dah boleh buat, clear kan tu ini, kemaskan segala. Can work peacefully.

Then lagi satu aku dah 2,3 bulan le gak tak turun makan bawah, pastuh memang tak langsung menyoping. If i were sakit jiwa sikit datang, baru turun. but ada satu bulan tu, sekali 2 jer aku turun. Kes ada barang anak2 dah almost habis yang which masa tunggu Kumon class depa weekly sokmo i did tu, takde or lupa nak beli di Tesco. Jadi terpaksa gak turun.

So macam aku cakap le bila datang biol ngeng sakit jiwa merana aku pun turun ler, kasi hilang stress sket. Dah lamaaaaaa sangat tak beli baju. Tapi kenangkan baju banyak dah masuk dalam kotak for moving, i have a little bit of space (gila ler, sampai sudah le tak habis baju nih), so aku beli le, they have SALE everywhere. Year end kan.

IMG_4874

 

Merah ni design dia cantik, lama betul nampaknya aku tak datang sini sampai baju ni jatuh to SALES item. Ada in black, i nak amik jugak, but sampai entry ni aku buat pun aku masih lagi tak turun2 mall KLCC tuh.  Malas ler nak turun, member aku pun macam dah pasrah tengok aku yang malas nak makan kat bawah tuh. Bila tak makan, takde le point nak membeli belah jalan2 sana sini.

Family aku nak datang this week during lunch break masa tu nanti ko nampak hakak turun ler hakhakhak.

Eh ai ada pergi Jusco Maluri 2 hari last week, coz nak kena beli undergarments anak2 dan bibik. Hah tu keluar terus KLCC kau. Yelah baju dalam / spender anak2 baya2 depa murah di sana. Tak perlu ler berjenama for them, amalan aku belikan yang sedang2 sahaja for anak2 aku, tapi beli banyak ler, so macam 10 helai for all sets. Idok le selai dua. Aku nak pi Jusco tu pun bercinta.

Thanks to 2 orang adik RHB yang tegur akak di Jusco yek :)

 

IMG_4881

Baju ni belum berpakai yet, maybe dimangsakan this week. Kalau dia jual in kuning ke hijau mungkin aku takkan beli but for that day aku beli semua in reds.

IMG_4885

i dah pakai ni, mungkin entry yang aku pakai baju nih keluar this week.

IMG_4814

on a different day pulak, weeks ago, i pergi berduaan tengok The Hobbit with Abang, Under Nuffnang/Churp Churp. A premier show, dapat tix 2 ketul jer so bawak Abanglah, some more kakak dok lepak umah nenek ngan her cousins. But 3 days later, Abang pergi lagi tengok dengan bapaknya, kakak and my bro’s family too. Aku tengok sekali tu je lah, bestlah tengok ngan IMAX TGV tuh. kali kedua aku tengok via IMAX, dulu pun tengok Hobbit gak.

IMG_4827

Mummy, tolong amik gambar abang kat sini, nak hantar kat the cousins and frens abang.

Gelaplah bang

takpe mom, janji The Hobbit tu nampak.

Balik kita berduaan malam tu, aku terikut jalan Fed Highway pulak dari Damansara, podahcit btol, udahlah midnite. Tapi moleknya dia tau mana Menara TM, mana bangunan RTM, apa itu gerbang Selangor Darul Ehsan, Fed Highway panjang tuh, dan macam2 lagi, kisah kenapa kereta dok right lane, left or middle lanes, semua aku ajarkan. Facts. Kalau tak asyik ler bercerita pasal dia punya main ice skate je kan (he went again with his sis and the cousins, bawak by my bro a day before).  So as he grows, kena cerita benda2 serius jugaklah. Termasuklah aku kena kisahkan balik kenapa orang yang langgar kereta aku tu dulu.

Boleh tahan penat ler jugak nak bercerita, benda yang kita tak pandang dah tak heran coz ketuaan kita tapi bebudak, it s a new thing for them. Dan ko nak menjawab seribu satu soalan depa, non stop. The kids no matter how old depa pun, tetap akan carik the parents as their wiki/red pages :) .

Apapun, the cuti2 year end buat malas nak update blog sangat, aku tak ke mana so takde alasan tak update cuma i tengok the hits menjunam coz ramai bercuti jadi macam hahaha lagi le malas.  Tapi kalau tak diupdatekan lagi ler makin delay.

My point is, bukan takde benda nak update, jugak bukan malas. but I tengok orang cuti, so I pun saja auto schedule kan ikut alang2 mood. No matter what pun those yang bercuti will still come back and read, i have my own regular readers gak kekdahnya.

Blog ni pun ada mobile theme, masalahnya ramai came back to me tak puas baca via mobile or via hp cecanggih memahal tuh, nak jugak baca dari lappy/pc. Sukati hangpa ler.

Aku sendiri pun tak puas baca dari ipong aku unless nak cepat cari something dari machine tangan tuh.

See you soon, i have bunch of stories.

Comment: 7