Jacob’s Mum’s Little Secrets Book is out now!

48hours sponsored post

IMG_6226

Membaca isi kandungan buku Jacob’s Mum’s Little Secrets Book ni macam rasa mendengar cerita dari mak ataupun nenek aku plak pasal all the petua ibu-ibu :)

Yang bagusnya some of the petua ataupun the little secrets tu memang dah aku amalkan dari aku mula-mula jadi ibu dulu. The rest tu kira macam petua baru jugaklah pada aku. Rasa untung dapat belajar pasal petua-petua baru dari buku ni, especially ilmu-ilmu pasal family, parenting dan anak-anak. Memang seronok dapat baca petua-petua orang lain yang memang agak unik dan menarik even berguna. Maybe boleh cuba salah satu, or maybe dua tiga empat lima petua ni masa-masa akan datang :)

MumLittleSecret

Macam petua atas ni kira baru la untuk aku, tak pernah dengar la pulak. Korang kan tau aku ni kan ada sinus, so memang pantang kalo ada habuk. Once kena habuk memang mejawablah bersin tak ingat. Kalu all the way dapat berstin tak per la kan, tapi dure korang pun pernah kena bersin tak jadi. Sakit jiwa jer rasanya kannn.

So atas tu petua dia macammana nak kasik fully executedkan bersin tak jadi tu. Definately will share this with my kids, diorang pun sama dengan aku, allergic dengan habuk-habuk ni.

MumLittleSecret2

Aku rasa bukan sahaja kepercayaan orang Cina, tapi kita orang Melayu pun sama jugak percaya cara ni dapat melebatkan rambut baby  :)

photo

A must have book for all the mothers, tapi kena cepat sebab buku ni very limited edition so ada 20,000 naskhah jer. So apa yang perlu korang buat untuk dapatkan buku ini ialah – hanya beli mana-mana produk Jacob’s yang bernilai RM15 ke atas dan poskan resit pembelian tadi bersama-sama dengan redemption form bermula dari 1 September sehingga 30 September 2013 ni. The redemption form is available in-stores dan juga online dari Jacob’s FB Page.

photo-RM

Petua-petua dalam buku ni amat berguna untuk turun temurun!

Kesimpulannya, aku memang sangat-sangat recommend lah buku ni. Perfect untuk bacaan ringan bila nak tidurkan anak-anak ataupun bila ada free time sambil mengunyah biskut Jacob’s  :)

Khidmat pesanan masyarakat Jacob’s is brought by Redmummy.com

Comment: 6