53 tahunnya Merdeka!

image

image from bang google

Selamat kita rakyat Malaysia for the 53 years of anniversary Merdekanya Malaysia. Semoga tiada kekacauan, musibah dan hidup kita sebagai rakyat Malaysia aman tenteram hendaknya. Coz apa yang kita bikin skang, adalah untuk generasi anak2 kita jugak….

Dulu masa aku sekolah rendah SKJP(1), sempat aku ikut berarak kat Dataran Merdeka. jadi wajib students masa tuh untuk ikut sama kol 5 pagi dah kena ada kat sekolah, rehearsal naik bas Tong Fong kalo tak silap, kementerian and sekolah engaged to send us to Dataran. Naik legam2 badan dibuatnya dok rehearsal bawah matahari, balik umah letih kokdiang sungguh. Tahun ni merdeka di bulan Ramadhan…

Personally, aku masih lagi belum merdeka, banyak lagi project RM yang belum tertunas….

Salam Merdeka Malaysia.

Twitters: pls use the hashtag #iheartmalaysia di hari kebangsaan kita nanti yek :) thanks.

Actually semua entry paling best di RM kena hold coz cuti merdeka, nanti kita sambung lagi yek…

Comment: 17