Flying Fox in Chiang Mai…

IMG_3033

aku kalau dengo nak buat flying fox lah, bungy jump, lelompat, apa saja yang physical memang aku laju jerrr…. ok siap nak pi terbang!

IMG_3025

sampai2 jer staff diorg dah tunggu, ada 3 orang akan jaga kitorg berlapan nih…

IMG_3040

aku tak ingatlah napa si siam nih tapi aku ingat dia kata dia ni adik badik muka ala2 Jackie Chan sket. so kita panggil jer dia Jackie yek. dia the leader for the flying fox experience kita…was told the flying fox nih yang terbesar di Chiangmai or is it di Thailand? wa pocitauu

IMG_3043

dah siap2 pakai gaya ginik, terus kita kena jalan…takkan main terus terbang ler pulak..

IMG_3051

merentasi sungai and jambatan yang ke main beroleng-oleng….

IMG_3046

very the cahaya keimanan…

IMG_3054

sambil tuh akan jumpa jugak ngan anak2 gajah, makpak gajah yang dok melepak…dah dalam hutan, sah-sahlah umah tangga dia kan…

IMG_3055

the 7 of us

IMG_3058

anak gajah yang supe rmanjaaaaaaa

IMG_6813

dia pun nak masuk lam RM jugak….

IMG_3067

pastuh semua orang dah ke depan. aku sorang2 ke belakang ketinggalan jauh. mak pancit you. lama gila tak naik bukit buat jungle trekking nih,. serious jauhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh! sztu belantara punya feeling menaik bukit ok, ngan air botol sampai ngam2 abih.

tapi ada sorang guard dia akan setia tunggu aku and sirman, coz sirman pun dah tarik2 badan aku suh finish up the line. guard tu takkan biarkan ko sorang2 dia takutlah kang apa2, hah masak dia menjawab kang…

IMG_3063

tup tup ada lah pulak bapak gajah ni ngah ‘berkeras’ isk isk isk….mana ke betinanya aku tak nampak pung…. korang nampak tak dia punya asset tuh?

IMG_3064

hah nampak idak??

IMG_6821

the complete 8 of us with Jackie Chan…banyak lorat gak dia nih, ke main melawak manjang!

IMG_3072

ok jom jom kita nak gerak dah terbang….ada 26 platforms nak kena redah skang nih….

IMG_6823

tapi sedihnya, ramai betul orang buat air botol mineral campak begitu sahaja di situ. aku bawak botol air tupperware ai šŸ™‚

IMG_3079

aaa terbang…

IMG_3080IMG_3081IMG_3085IMG_3087IMG_3089

IMG_3090IMG_3091IMG_3102IMG_3105IMG_3107IMG_3109IMG_3111

IMG_3175IMG_3177IMG_3179IMG_3184

IMG_3195

IMG_3225

IMG_3238

IMG_3248

IMG_3265

IMG_3211

mementang dia coach, ke main tunggang terbalik ko buat ek…

IMG_6847

IMG_3103

IMG_3136

IMG_6867

IMG_6850

IMG_6873

IMG_3259

IMG_3268

ujung2 dah malas nak letak caption ahhahaha…

so we had so muchhhhhhhhhh fun here. ada 26 platforms ke 24 platforms gitu kita kena buat masa flying fox nih…paling jauh jaraknya 450meters. lam kat 2 jam lah jugak nak ngabihkan for 8 of us buat finishing nih…

Package flying fox ni, plus transport + orchid farm + waterfall visit lam RM150 per person. if im not mistaken lor…

mau lagi citer siam?

ke nak terus lompat ke citer Bali?

eii naik pusing pala aku tengok gambar yang nak diupload nih…

Comment: 14