Bersama Mak Merah – Suami Cemburu

BMM ialah masalah readers dan dikongsi di sini, nama pemilik yang menghantar BMM adalah dirahsiakan.

Salam BMM,

Diruangan ini saya mohon pandangan….. saya seorg bergelar isteri mempunyai 4 org cahya mata…. saya surirmh spnh masa.menguruskan anak2. seblm ni penah bkeja kat dua buat syarikat penerbangan….sblm ini saya merupakan seorng yg yakindiri, ceria dan berfikiran positif..saya mempunyai suami yg penyang n amt btggjwb.tpi masalah nyer, hubby saya telalu cemburu terhadap mana3 lelaki yg berbual dng saya waima, org yg saya x kenal atau pun pembantu kdai runcit di kdai yg biasa saya beli brg dpur skali pun….’kecemburuan’ nyer ini yg buatkan saya dah tahap fobia dah skang ni.

saya kini menjadi terlalu berhati2 dan kurang yakin pd diri..saya seprti rg yg lugu krn amat menjaga hati n perasaan suami saya…dia amat cemburu andai kata ade lelaki lain bercakap dng saya, hingga skang saya sentiasa dlm keadaan berjaga2 supaya dia tdk marah2kan saya andai kata saya bercakap dgn lelaki lain.kemarahan nyer mejadi2 sejak akhir2 ini.Sebagi isteri saya hanya berdiam diri andai kata dia marah2 krn tdkmahu kemarahan nyer berpanjangan.

saya amat buntu dng keadaan ini.krn ini membataskan aktivi saya seharian.diwaktu ini, saya ingin membuat pernigaan kecil2an utk membantu mcari jeki… bila keadaan ini bertrusan saya menjdi buntu…sudah tentu setiap pekrjaan yg saya lakukan, saya akan berinteraksi dgn customer lelaki atau perempuan.

tlglah BMM atau rakan2 yg lain utk membri pandangan buat permsalahan ini… terima kash atas pandangan kalian…

Syerry

Comment: 38