Bukan spending, but investments!

IMG_9315

kat sini makan kena 30hinggit ko!

sap sap soi je kena ketuk, entah tak tau lah ramai yg kat twit dok bilang kalau cuti sekolah ke memang manjang je naik harga mencekik di Langkawi. nih kat Chenang yang kita makan nih. main boh je carik gerai makan ada nasi campur. Sebab hari pertama udah ikut cakap anak2 dok kat beach, maknya hari ke dua kita dok bertangga kat Kuah town le pulak yek.

tekak mak ko pulak nak mencekik shopping!

IMG_9326

Tau Langkawi Saga?

opposite dengan Haji Ismail yang besau nun. memang ada yg cakap hari Jumaat sume kedai tutup…tapi actually after 3pm, kedai pun bukak. Just nice sampai Langkawi Saga, memang dibukak. cantiklah. Best about Langkawi Saga, the choc are cheaper than Haji Ismail Group. bezanya by 1 ringgit jugak tapi tak semua coklah lah, a few types jer.

n aku suka dalam nih coz ada towels tangan. tau dok towels tangan untuk kita lap lepas makan tuh. yang gantung kat bilik air tuh. Last year aku beli sampai 15-20pcs! selai tuh baru 2.30 koooo!

masuk2 Langkawi Saga, aku carik tuh dulu tapi ada tinggal 3 pcs sahaja! no more stockkkkkkkkk!!

IMG_9328

memandangkan kecewa dengan towels tangan yang tinggal 3 lai jer, so aku beli towel mandi bebudak, sorang 2 lai. abang hangin je sume towel biru yg dia nak ada bunga. dapatlah yg 100% cotton with no bunga2 sangat for him. towel tangan depa bawak pi sekolah pun, 3 sets gak aku borong, untuk umah mak aku pun aku beli sama jugak.

huh ini Langkawi Saga a must shop to buy.

n dalam  nih jugak aku bawak dari KL plastic coklat Bounty si Maya. ada lama aku jumpa dia, dah siap2 bagi plastik tuh coz she s one of the frens yang tau aku nak ke Langkawi. Ha, ko boleh, bwk plastik tunjuk kat staff L/Saga…terus dia pointed.

IMG_9332

no kuali belanga from Langkawi Saga…kita beli coklat kat sini je makan RM600! tell u the truth, untuk umah aku tak sampai pun 100 hahahaha! lain lagi 500 tuh untuk family members, kawan2 lagik. ngehhh…..katanya beli utk sekampung kan. ater acik tak laki aku geleng pala tengok.

Masa ni Haji Ismail Group tutup, ingatkan btullah tutup abih on Friday, tetiba baru nak masuk kereta…aku nampak orang ramai2 pusu kat entrance si Semail…wah koooooo! depa bukak kedaiii!

IMG_9339

apa lagik, suh budak2 kuor keter, jom jom kita pi kedai hijau tu pulak.

abang yang ….ala, nak shopping lagi apa mummy?

tu yang ngan laki aku pun kutinggalkan kat belakang, lambat nau isi barang lam bonet, bawak dulu anak2 sama pi ke Semail :)

IMG_9344

wajib to buy the satay ikan! ni Diva Darling dah ordered awal2 lor dari UK.

IMG_9351

ada coklat merata2

IMG_9354

ni nak compare prices kat sirman hahahah

IMG_9357

sirman and kids dok setempat, aku yg move around coz dalam nih sempit nau, manusia ke main ramai

IMG_9362

bebudak GBMs nak black choc, apa lagi twitpic lah mana satu yg depa mau!

IMG_9366

jap yek korang…dok dendiam kat sini hahahaha main le ipad ke psp korang tuh

IMG_9370

ok first round checked! only for choc…sumbat sumer dalam bonet keter…

IMG_9372

then kembali masuk semula nak carik barang berat plak. ini kain batik…ada kisah. ada ustazah Gegirl tanya masa hari terakhir nak cuti sekolah arituh, dialognya ginilah:

Sapa yang pergi holiday nanti cuti sekolah? Pergi mana?

so gegirl jawab...Saya ustazah, saya pi Langkawi

ooo boleh tak Ustazah nak kirim kain batik?

dia bagi 10inggit trough Gegirl

Allah, tak sampai hati aku nak amik, tapi tak sampai hati jugak aku nak pulangkan semula duitnya.

so aku beli 2 lai kain batik and bagi kat Ustazahnya sebagai hadiah. dah dia kirimkan. 2 lai lagik utk mak and mak mertua aku gak. aku amik yang dah siap jahit, senang nanti terus pakai je lah.

IMG_9375

setiap kali aku move around dalam tuh, anak2 akan turut dok setempat sambil jaga bakul2 mak nya

IMG_9378

Periuk belanga memang aku nak carik…2 yrs ago dah beli set pinggan Corelle, tahun nih kena beli periuk belanga lah pulak

IMG_9380

kuali merata! aku amik kuali yang paling besau, terbaik punya! suka sakan, hah amik bila nak balik gagau camne nak pack up barang

IMG_9384

Tefal set sudip and pencedok pun aku amik gak, for my house, for my mom and my mil wajib ada dapat. for my ipar duai pun ada jugak dpt, also to my close frens. Periuk besau Tefal tu pun aku sebat jugak! so yang lama boleh buat pakai rebus2 air akar kayu sirih den winkkk :)

IMG_9393

pastuh pi kat Visions set, ni memang aku dah aim nak bawak jugak balik. so i took 1 set with 3 pcs of periuk type tuh….

IMG_9400

n utk korang punya view jer…aku tak amik Corelle set nih…sebab dah melambak Corelle set ado kat umah nun

IMG_1003

pastuh abih shopping, abih buat investments, kitorg lari dok dalam kereta, sebabnya hujan lebatttttttttt hohooooo! baru rasa perut lapau nak mintak dimakan lagik setelah berejam kat dalam Haji Ismail Group. Itu yang cerita di Semail, blom lagik citer di Idaman Suri.

kusiap ajar Sirman, eh you kalau ada job kat Langkawi, you beli nih tau, you beli macam tu, you amik set nih, amik hok tuh gak.

bulu hangin je dia….

Set sudu garpu ke hapa sume aku borong gak, orang ingat aku beli utk tekak aku jer, but aku ada 2 family members, ada 2 mak, so tiap kali aku rasa nak beli nih for me, aku nak gak beli utk mak2 aku gak. pastuh aku ramai kawan2, pun aku rasa nak jugak beli for them. hah tu pasalnya pangai aku yang asik ingat nak beli utk orang jer.

cuma tu lah, ada 1 set nih aku terkilan betul tak dpt nak beli utk mertua aku, sirman lah punya pasal nih coz dia tak sanggup nak ngangkut. Kan dah bilang, kita sampai ‘shipkan’ 2 bags asing, dek bukan kerna excess baggage but kerna takut sumenya pecah berderai naik flight!

tu yang korang nampak masa lam twitter aku bilang Pasnih pi Langkawi tak boleh fly lah…

haaa….but mak suka. suka bangatttttttt!! kuali lama aku tuh dah 11 tahun usianya, telinga tangkai sebelah dia pun dah tercabut! kuali tu bagus sangat tapi takde tangkai tu susah tol nak masak, kena pakai sebelah jer….

ceh alasan! not like aku pi Langkawi tetiap bulan, lagipun benda ni sume investments tau. spending utk rumah sendiri. Padanlah napsu nak beli hbags takde, dok mengerat duit boli kat barang dapur jer. best perr :)

Comment: 50