Oh Idaman Suri!

So mark your itinerary, shopping places yang wajib kena pergi antaranya Haji Ismail, Langkawi Saga and Idaman Suri! this is an entry about the famous Idaman Suri.

aku tau apa yang aku nak carik sangat dalam nih, the buffet set!

last 2 years, aku dah beli 1 set, tiap kali buat makan2 memang pakai tuh jer. wpun buat makan2 tuh setahun 2,3 kali jer, but membantu sangat. but i still need more more and moreeeeeeeeee!

 

IMG_1139

huh murah tapi berat batu betul! hahahhaha, cantik emas emas gitu

IMG_1141

memang sangat rambang mata kalau tengok dalam nih, yg tu nak yang nih nak. but of cos aku tak amik pun. for me coffee set yang ada kat umah tu dah lebih than cukup, masa kawin pun dapat melambak2 siap aku sedekah jariah kat orang yang baru kahwin gak.

IMG_1140

aaa ni kalau  nak bagi hadiah kat orang, cantik je dah masuk dalam bekas bulat

IMG_1142

one of these sets aku ada beli, untuk pakai letak kuih raya seii!

IMG_1143

it comes together ngan dulang gak…

IMG_1144

dulang tu ko nak amik yang berkotak panjang or membulat…

IMG_1147

rahsianya kalao bekas kaca cenggini, elok carik cover dia yang berat. so takde lah lemau kot kuih. tak yah bebesau letaknya, sesikit udah, pastuh add on je lah. kalau umah ko jenis orang datang hari2, hah letak je lah atas meja tuh, buat letak sweets, asam2….cookies.

IMG_1148

plain white pun ada….

memang aku ada amik set nih. tp bukan dalam gambar nih lah, mine one ada unsur2 merahhhhhhhhh ler. pe ke heinya nak amik kaler camnih. dah tentu aku pencinta merah.

IMG_1134

aaa ni yang aku nak kejarkan sangat! mak suka buffet set nih

IMG_1135

prices memang very reasonable and for me memang agak worth to buy

IMG_1138

i have this set dah, yg beli 2 yrs ago, but nak lagi tambahhhhhhhhhh!

IMG_1136

ini pesen baru…ada aku amik, tutupnya memanglah bukan kaca, tapi mangkuknya tu kaca. ni aku angkut by hand carry. lain sume hantar masuk luggage via Coach to KL.

IMG_1137

tepi kiri tuh, cei! tak dapat nak bawak balik coz Sirman dah geleng2 pala, no more no more. Sebab bukan masalah excess baggage, but kang berderai, ko nak nangis ke idak! taun depanlah insyallah kita datang lagi and borong menda nih yek…

IMG04954-20110319-1517

hah yang gini gomannya meman gaku suka. but not for me, for my moms. boleh berpusing2 gitu bawahnya, sesuai dipakai waktu raya2 kan. comei jer utk mak mak kita. it comes in 5 mangkuks, or 6 or more….lagi banyak mangkuks, lagi besau kotak and lagi banyak space of luggage/hand carry!

IMG04953-20110319-1507

Aku hanya boleh amik sekotak sahaja for my mom, itupun dah amik half of my luggage, nak amik 2 kotak dah tak boleh, memang tak boleh langsung, sebab kotanya besau nau. nak bukak kotak tak berani, coz kotak tu pun menyelamatkan mangkuk2 kaca tuh. siap depa letak kertas lagik yek nak cover the mangkuk2 kaca. Selamat sampai di KL.

This set yang buat my mom smile. Jam2 tu jugak dia nak pakai untuk pakai harian, tapi hahahaha adik aku tak bagi. apalah tak grand lah mak pakai hari2, kita pakai for semangkuk letak rendang, semangkuk letak ketupat, semangkuk lagi kuah kacang…..

best kan?

IMG_1152

Total of damage for the 4 days of our Langkawi Trip, 2011.

RM4k++.

IMG_1201

Total of the luggages, 5.

Total of hand carry items,  5.

Total of smiling and happiness after returning from Langkawi.

Tidak terkata sukanya. Unkatarable!

hahahahahha!

Comment: 41