Apa yg bertenggek kat tingkap tu?

 

salam kak red.. ini yaty bgi crita yang penah berlaku lar  yerk.. yg sebenarnya, tak jadi kat diri sendiri.. tapi jadi kat family kazen  yaty.. 2 family, tapi di masa yg berlainan, di tempat yang sama..

1st story

my kazen sefamily serta kawan dia sekeluarga g bercuti ke PD..  time tue cuti sekolah tak silap.. so da takde choice sgt utk resort sume tue  kan.. diorang plak plan mmg da last minute.. so dpt lar booking kat S*******..  diorang pun pegi lar check in segala bagai sume tue.. time nie anak kazen yaty 3  orang kot.. tapi yang kecik skali still baby lagik.. yang sulung dlm 4 or 5 thun gitu.. msuk je bilik yang diorang da booking tue, terus anak sulung  kazen yaty nie ckp..

“ape yang bertenggek kat tingkap tue abah??”

budak2 biasa lar kan.. mata diorang kan boleh nmpak benda2 mcm  nie kan.. sib bek kazen yaty nie jenis yang kuat semangat mcm tue kan.. dia pun  jenis yg boleh buat air penawar tue sume.. so, dari jadi benda yang tak elok  sume tue, terus lar dia baca2 pape yg patut.. alhamdulillah, mlm tue diorang  takde gangguan ape2 pun lar..

then hari yang berikutnya, time nie kazen yaty sorang jer..  yang lain da ada kat dlm bilik kalo tak silap.. masa kazen yaty dari parking nie, nak nek lif  ke bilik dia, dia terserempak ngan 1 family dalam lif tue.. family tue ada husband, wife n 2 orang anak.. tapi 4 beranak nie mmg serba putih..**ala2 citer jgn pandang blakang tue**  kazen yaty bagi salam pun dorang diam  jerk.. tak bercakap  sepatah pun.. mmg dorang menunduk je dalam lif nie.. kazen yaty pun pelik lar  kan, bagi salam tapi tak jawab.. kebetulan plak dorang pun turun kat floor yang  sama ngan kazen yaty.. then dorang terus tuju kat bilik sebelah bilik kazen yaty  tue.. lega lar kazen yaty kan, coz ada org lain jugak kat floor dia tue.. msuk2  blik jer dia bgtau lar pada wife dia yang ada org masuk bilik sebelah.. kiranya  da ada jiran lar kan..

then malam tue mmg diorang tak boleh nk tdo.. sbb bnyi bising  sgt2.. mcm org dok berparty gitu.. ngan bunyi2 seret2 kerusi nye sume lar.. bnyi  tue datang dari arah atas bilik diorang.. masa dorang nk check out tue, kazen yaty tnye lar kat  kaunter reception tue, ada party ape malam tadi? kemain bising lagik bilik atas  tue.. budak2 smpai tak boleh nk tdo sume..

selamba je reception tue ckp ‘eh bang, xda wat parti pape  pun bang.. lagi pun floor abg yang paling atas sekali.. xda floor lain lagik..  lagik pun floor tue, family abg jer.. xda family lain pun yg msuk  lagik..’

hah sudah, da tue dari mana plak datangnya bunyi2 bising tue  sume kan..
pastu mana pegi family yang kazen yaty jmpe masa dalam lif tue.. otw  balik tue baru dia teringt, yang kejadian kat parking tue.. padahal parking tue  mmg bawah skali, tapi mcm mane family 4 beranak tue da boleh ada sesiap dlm  lif?

wife kwn kazen yaty pun kena gak.. masa dia keluar dari bilik  dia, ada sorang cleaner nie dok menyapu jerk.. so wife kwn kazen yaty pun tegur  lar.. bagi salam sume.. pun cleaner nie diam jerk.. tekun je dia menyapu.. skali  tah mcm mana tah, cleaner nie angkat muka, mata dia mmg merahhhh gilerrr..

yg bijak nye dorang berdua bertukar crita bila da selamat smpai umah masing2.. time kat resort tue, msing2 tak bukak crita langsung.. bila dia crita kat ktorang meremang2 bulu roma.. hihihi..

2nd story plak..

still kat resort yang sama kat PD nie jugak.. kali nie kazen yaty yang lain plak..

ada wat majlis lenggang  perut kat umah nenek husband dia.. so mak dia, kakak dia n sedara mara yang dari  JB including my ibu nie dok lar kat resort nie.. then mlm tue plak kazen yaty yg  pegnen nie nk ikut sama tdo kat resort.. skali skala dpt kumpul ramai2 kan..

memula mmg okeh.. tapi start je tengah malam, mmg dorang tak  boleh tdo.. benda yg sama jugak.. bunyi orang bising2 mcm tengah berparti sume  tue.. kali nie dari bilik sebelah plak.. da tetengah malam, berani lar sgt nk p ketuk pintu bilik sebelah suh senyap kan.. so sume mmg redha je lar.. katil yang kazen yaty tdo tue, siap smpai patah okeh..  hahhaha.. da lar yang tdo atas katil tue org pegnen, sib bek tak jadi pape..  dekat2 nk subuh gak lar baru reda bnyi2 parti tue..

esoknya, tunang kazen yaty  yg lain plak gigih p tengok bilik sebelah yg bising mcm berparti tue.. bilik tue berkunci.. tapi bila intai dari cermin, mmg nampak lar  susun atur kat dlam tue lintang pukang sume.. ngan kerusi2 nye terbalik segala..  da jadi bilik mcm org baru lepas mengamuk.. mmg tak tersusun langsung..

sampai skang kalo ktorang ke PD, mmg tak kan pegi resort nie  lagik da.. mmg serikkk sgt.. nie yaty bagi skali pic resortnya yang sempat yaty snap masa dlm keter time ke PD last year.. tapi sipi2 je lar yerk..

Sender: yaty

Berminat menghantar Misteri Malam under Guest Writer, sila drop your story di Contact Red. Thx.

Comment: 40