The famous transformer Fan!

IMG_7333

 

taraaaaaaaaa! the transformer fan!

gila gemer namanya padahal nama brand dia lain. panggil nama tu sbb kipas nih leh kuncup leh kembang. ikut ko nak pakai kipas idak ler. kalao nak pakai dia mengembang ler. tu ngah full blast with 8 blades. kalernya nih silver coz kita nak matchkan ngan lelampu and original kipas rumah ni. aku rasa kipas ni punya kuat lagi power dari aircond kat dining umah aku tu hah. sumpah best!

Ooooo korang yang kat twitter pun tau aku punya hanginnya masa dia nak pasang nih. Ok gini, i know ler RD punya expertise, tang mana, computer ke IT ke tu memang bidang dia but bila dia cakap dia nak install sendiri menatang nih. aku sudah…waaa oh tidakkkkkkkk! sejarah sudah banyak terbukti!!

Tapi degil gak tuh, orite, aku biarkan dia pasang, ai diammmmmmmmm jer. Abang jadi assistant dia. aku ngan gegirl dok leka tengok barang2 baby. tak nak ngomel apa2.

Tetiba laungan RD...alamak gagallah hahahahahha

ko…lampu dah tercabut, berlopong, ha ni yang mak nak sentap niii!

teruslah…tu lah ai dah suruh indo tu pasangkan, you degil. you nak buat benda ni kang makan berejam ari nak maghrib, kalo Indo tu pasang x sampai sejam pun, tu kan kerja dia. tu pasal kita kena bagi yang expert je buat, nengok kan ai dah membebellllll

ngehhhhhhh jer laki aku menyengih tau salah sendiri kan kan.

Bini mung tau ler pasal ko laki weiiii!

IMG_7327

Vannus brand, harganya RM270 tapi ada satu kedai tu jual RM250 but takdak stock. Ada gold or silver kaler, lampunya amik putih menyala terang, since aku mmg dah ada dim lights banyak so kita amik putih, kira dok kat dining tu leh ler nampak isi nasi hahahahaha! untuk blades ni RD amik crystal colour, so kena rajin cuci yek kang habuk beranak-pinak pulak.

Bought ni kat kedai2 lampu famous memurah di Puchong tu ler…

dedulu masa aku pindah rumah VA, kipas jenis ni lom ada kat market yet, so skang dah ada, wah very IN. kalau kipas lam bilik rosak, kompem nak amik kipas gini gak, kuncup bukak kuncup bukak cam bunga pulak :)  kira dia transform la dok hiks

Heh, bukan RD yang end up pasang kipas ni pun, esoknya our usual Indo tu datang buatkan, sap sap soi laju je dia buat dah keje dia kan. So lesson learn, benda yang awak tak biasa buat, awak jangan buat. Macam aku, keje aku blogging ok boleh, tapi coding2 maknek aku tak pandai, tu keje RD. so saya mengalah. Keje menceceh dalam blog yes aku boleh, tu mmg line aku, tapi kalau suh menceceh pasal benda yang bukan my expertise, rentikanlah.

Mari2 semua beli transformer fan!

Comment: 35