Kain kerawang hitam emas Indonesia….

after the event, afternoon session, i was thinking lerr nak pergi jauh sikit. But bila timbang kati, kita kena kira harga ‘jem/macet’ of jakarta, rasanya tak payah ler nak pergi keluar dari Pullman. Baik jalan2 shopping di Sogo or dalam malls tu pun banyak macam2 ada kedai.

Pusing satu mall, tak jumpa hapa, sama je dengan KLCC or Pavillion KL. Sama mahal, dan some stuff lebih mahal dari di KL. No point.

Mencari massage pun, agak gagal. Jadi dalam Sogo Jakarta ni ada saloon.

 

IMG_1493

Pi wash dry rambut je lah, habis cerita!

Just to kill off time, kita akan keluar petangnya for dinner dan dah alang2 takkan nak dok bilik hotel membuta je pulakkan. Wanted to meet my Indo frens yang lain, pun tak berani, coz it s like 30 to 45min one way dengan jem, pergi balik dah bape jam,

So habis buat rambut, macam terlintas nak cari barang anak2, for eg toys Zeeshan. I need to buy something for my kids. If takde apa2 for self, takper, but for kids mesti ada.

 

IMG_1558

Balik hotel dengan 3 shopping bags. Sakit bahu keh…Nasib baik ler sebelah je dengan hotel, kira dalam 10 langkah je pintu Sogo ngan pintu Pullman Hotel aku duduk tuh, kalah MO ngan KLCC.

IMG_1598

Dinner was then at the Harum Manis Restaurant, 3 meja penuh with our teams.  Tapi aku rasa, kepingingan untuk makan nasi padang lagi membuak, cuma kerna aku dah stop makan carbs so no point jugak teringin makan nasi padang tuh. Apa pekdahnya, dah tentu nasi tak boleh nak wallop. So fine, for me now the least to do ialah cari food.

IMG_1602

The top yang dalam gambar adalah bagaikan memakai nursing cover hahahha! i bought kat dalam Sogo, presenting you jap gi some of the clothes yang molek2 rupawan betul baju Indonesia.

IMG_1607

Kids stuff, for Abang 2 magician boxes, kakak 2 painting and buku diary pink, the rest are for the little boy. He ialah the latest edition yang bak kata laki aku ‘dah agak dah mesti barang Zeeshan paling banyak’ . Habis tu, toys bersepah ke main banyak ada jual, lagipun alang2 dah datang Indo, i should have bought something for them.

Turun dari kids section, dalam Sogo Jakarta tu, ada kain baju ladies. Masa passed by sebelum tuh, mata tak looking around pun, but di escalator aku nampak ada baju Indonesia.

Cantiknya kooooooooooooooo!!

IMG_1541

 Bukan yang top merah ni, ini biasa jer. aku tak amik pun. Kain hitam tu, cantik! ini ada belahan dalam, kalau berhijab boleh pakai yang kerawangnya di depan tapi macam A shape. Eii nak nak! Kain ni le punca aku terus lagi duduk dalam Sogo Jakarta.

 

IMG_1545

Yang biru ni pun aku tak amik, dah biasa sangat ngan kain baju gini, hok merah atas ngan biru ni sama designnya.

IMG_1548

Ini pun aku tak amik, sama dengan yang top ‘nursing cover’ tuh, hah ini pun batik2 Indonesia. Aku macam rimasnya halahai banyak betul selendang batik dia tuh.

 

IMG_1513

Yang ni aku amik, coz selendang batik covernya di atas sahaja.

Takde warna lain dah, habis boliau. Ini pun last one yang ada my size.

IMG_1520

Ini ler pakaian Indonesia yang menambat hatiku sangat. Saja aku biarkan kain tu aku pakai untuk semua tops. I think i beli kot merah nih….

 

IMG_1528

Ini pun cantik jugak tapi again, besar sebenarnya. Berkepit2 dok nak nampak kecik, takde small size.

IMG_1533

I took this purple too….cantikkan?

Jadi kalau beli kain baju kat Indonesia, biarlah yang tak pernah ko nampak jualan di KL. quality kainnya sangat tebal, bukan jenis chiffon or cotton. Macam suit jacket kerja kita.

IMG_1534

ni kes malas nak buttonkan semua, coz nak try boleh ke idak sesuai ngan badan. Not sure aku amik ni ke tidak, semua kain baju dah simpan, nak kena bukak tengok balik waktu buat entry nih, oh ai is not rajin one.

IMG_1523

Lepas tu aku dah tak kuasa nak button semua tops yang aku try, banyak tu yang nak dibuttonkan. This black one cantik dalam gambar, but the size is actually besar. The smaller size dah takdak.  Kalau aku insist jugak amik nih, walaupun korang dok kata cantik but aku kena hantar tailor, banyak kerja lah pulak heh….takyah ler.

Once again, pergilah ke Sogo kat sebelah Pullman Jakarta Central Park, and carik kat ladies department near by the escalator, jumpalah korang this selection. Cantik2 kain baju nya. Tunjuk kat Nisakay and Nara, makan hati depa. Nara nak belikan for Lin but dah takde masa, kita balik malam tu dah lewat and mall dah tutup, kemudiannya pulak esoknya dah keluar pagi.

Kain kerawang hitam gold tu, ye aku amik. Nanti diposingkan lagik :)

Comment: 11