Young Living Essential Oils yang sangatlah wangi!

IMG_9453

Korang sure dah tau kan, Akak memang peminat dan pengumpul perfumes. Cos I believe dengan harum wangian semerbak begitu akan menaikkan aroma positif dan juga menjadikan mood yang lebih ceria and tenang. Rasa kompiden pun level tinggi punya and orang keliling pun mesti rasa nak melekat je dengan wangian bau badan kita tu hahahaa. Tu perfume untuk pewangian tubuh badan, untuk pewangian dalaman rumah pun sudah semestinya Akak pun peminat setia jugak. I did blogged gak pasal the scented candles, or even diffuser aromatherapy tu kan, ha semua tu memang ai punya giler ler.

Aku kalau bebenda wangi ni, oh jangan ko cakap, segala mala macam jenis ado. Yang bapak candles mahal tu pun ado hah, penyudahnya buat hiasan, tak pakai pun hehehee…abis tu mahal sangat kan.

 

IMG_0067

Quite a few gak Akak dah tried diffuser berserta their essential oils untuk menyemarakkan suasana rumah, tapi kebanyakkannya biasa-biasa jer. Wangi memang wangi tapi sekejapan jer. Takkan nak on 24jam kan, bankrap la nak bayar bil letrik (laki hakak bising le kalau bills api tinggi hikss)

So baru-baru ni Akak diperkenalkan dengan this Young Living Essential Oils. First time user, Akak try these 3 oils dulu – Stress Away, Joy dan Lavender and I love it very much. Boleh rasa beza harumannya berbanding yang lelain tu kerana ianya dihasilkan dari natural materials. Contohnya, 10kg rose petals digunakan hanya untu membuat 5ml EO Rose, so you can imagine semerbak harum wangiannya 🙂

banyak tuuuuuuuuuuu, 10kg, padanla baru dia kuat and pure.

Essential Oils Stress Away:

IMG_5602

 

Essential Oils Joy:

IMG_5606

Essential Oils Lavender:

IMG_5603

Memang sedap bau dia dan dapat rasakan ketenangan dan sekaligus menaikkan aroma persekitaran rumah juga bilik tidur terutama bila nak beradu. I tried pakai Joy dulu, saje nak test le kan satu malam. Jam 10mlm akak on kan, 2 drops, homangkau….pasang plak ekon, bau dia semerbaknya dalam bilikkkkkkkkkkkkkkkk…..

Tetiba blom 11malam hakak dah tertidur. Laki balik pun tak sedar.

IMG_0084

…Zeeshan pun berlawan2 peluk kepit maknya, dengan aircond sejuk dengan bau yang melenakan. Sebab ianya sesuai for the room, abang kakak akan kekejap masuk untuk menebeng (despite nak menumpang aircond, depa nak bau harum wangi the room). It lasts for 4 hours. Jadi usually akak pasang waktu malam ler, waktu siang2 kita bukan dok sampai 4 jam dalam bilik, on the move je satu rumah kan.

So best time akak pasang usually from 9pm or at 10pm. Lepas tu after 4 hours nanti automatic off la.

IMG_9440

Tu dia, 2.30 pagi kau baru nak membutaaaaa….

 

Dan antara kebaikan jika memilih Young Living Essential Oils:

yleo1

 

Hanya guna  2-3 drops ke dalam diffuser dia sahaja dan on kan untuk 4jam sahaja sudah memadai, abis satu baru semerbak baunya. Imagine ye hanya dengan titisan kecil itu sahaja boleh menyeramarakkan sebilik apatah lagi seiisi rumah if letak kat living hall?

IMG_5604

Banyak lagi flavor yang lain seperti EO Cedarwood – mampu memberi oksigen pada otak dan sangat sesuai untuk digunakan bila migrain. EO Lemon pula sangat bagus untuk detox. Dihasilkan dari Pure lemon, boleh untuk turunkan asid uric penyebab gout. Tapi most importantly kalau tak nak letak dalam diffuser, you letak terus kat skin you pun akan dapat application yang sama.

Bersempena dengan April ialah bulan Autism, if ada anak2 kalian korang yang ada anak-anak autism, boleh dapat special price, it helps anak2 autism punya developement.

Lena dan tenang Akak beradu bertemankan wangian yang harum semerbak dari Young Living Essential Oils 🙂 . Kalau hok tanya laki aku, dia cakap iskk makin nak ‘merapat-rapatkan betul hubungan’ hahahaha…

Please get yours too, do contact the one and only Zurianee, she will help and assist you on the Young Living Essential Oils, if tak nak beli diffuser, nak beli oils nya je ke, pun all can be done. Or nak borong semua, hah lagi boleh diatur.

Whatsapp/Calls:  019-6547982
Comment: 7