Sepetang Bersama Blogger 2014 Denaihati

SBB2015!

IMG_9286

Ini baru kena dengan situation, Sepetang Bersama Bloggers 2015 di petang hari kejadian.  Waktu kami sampai, ahli2 panel tengah bagi depa punya pengisian data memasing.  Ini pertama kalinya kot Denaihati buat event outdoor, biasanya indoor ada ekon2 sedap sejuk gitu kan hhahahaa

IMG_9293

Met the usual people

Pendekar Berkuda, Abang Hensem, RD, RM, Hilal, Yuyu and Bro

IMG_9302

Venue of the event ni kat Dataran Cabaran Putrajaya. Technically, kami datang untuk bagi sokongan to DH, dan juga to mingle and chat around with those yang sesempat lah. Lagipun kita bukan stayed for 1 day, datang pagi kejap and kemudian hilang dan sambung datang semula petangnya.

IMG_9306

Kalau kipas merah dah keluar tu memang berdentum le kan panehnya wakakakaka…kipas merah ni dah waktunya nanti kena ler balingkan, terima kasih untuk my reader yang bagi ni, over 7-8 years gak kot aku pakai. Coz bebulunya dah tak kuat, tu pun selagi boleh akak pakai lagi ni. Selain cantik, berbulu merah, ‘Kak Ros’ takde kot kipas nih, tu yang specialnya.

Hah, gagau le tu sibuk nak carik sapa Kak Ros kan?

IMG_1280

Gelenyar le AE nak memalu tak nak tengok kamera, maaf tak tau  nama yang berbaju pink (must be committee) and Boni antara yang bertuah menang lucky draw hari tu.

IMG_1291

Gossip ‘isi rumah baru memasing’ – Kak Adza and her eldest son

 

IMG_1288

Tahniah Kid, orang kuat DenaiHati

IMG_9321

Of cos untuk Tuan Haji Amir, tokey besar Denaihati

IMG_9312

Bila tengok gambar nih hah kau, ramai betul bloggers yang hadhir. Sorry ler ada muka yang tak terpamer di sini, mesti mata laki aku kekecik je bila nak snap gambar ni kan, coz dek silau.

I pun tak amik banyak photos coz batter hp dah kong, should have brought the Asus yang baru dapat tuh.  Harapkan camera RD je but dia pun bukan jenis nak amik gambar, kalau disuruh baru amik :) .

Alhamdulillah dan tahniah setinggi kasihku wahh..untuk Denaihati untuk kejayaan Sepetang Bersama Bloggers, ada sumur di ladang, insyallah bertemu lagi. Janganlah buat yang terakhir kot, dah jadi sinonim kot setiap tahun wajib ada hiks..

 

 

Comment: 10

Sepagi Bersama Bloggers…Alamanda!

Tag entry ni patutnya Sepetang Bersama Bloggers 2015 but aku tak nak le buat baru, coz nak buat sama ngan yang lepas punya kan. Jadi makanya, dok le ko kat tag yang sama.

IMG_9178

pagi tak pagi bout 10 kot kita dah sampai ke Putrajaya, menyokong SBB 2015. Tapi kami tak participate pun the treasure hunt.

IMG_9185

So kita lelepak mingle around kejap ngan those yang sama tak join berlarian berjalan anak2 for treasure hunt

IMG_9187

antara memuka pemalas nak berexercise :)

IMG_9194

Halim’s group (maybe ai kenal a few but sebab nampak Halim Brothers jer, he won the lucky draw iPhone 6 kau!

ai pun tak tau ai group mana sekiranya ai masuk gak treasure hunt hahahaha…

IMG_9204

dan kami menyambung treasure hunt di Alamanda

krik krik krik sket bunyik!

IMG_9210

shopping kain baju raya anak2, impromptu plan

dan jugak dating sebentar

IMG_9212

baju mak tetengok je, but selai pun tak beli for me. anak dara aku kan, dah kena beli baju dari kedai adult but amik yg xs or small size lah.

IMG_9219

nampak je tak berlengan but nanti Kakak pakai with her cardigans or inner panjang or sweater. cheap cheap one, total untuk baju raya kakak merangkap baju jenjalan etcs hari tu 11 helai. Thinking that aku belikan baju anak2 bila aku obesi or even raya or maybe every quarterly in a year kan, so moleklah dah tuh.  Tapi tu ler, baju je 10 lai, suor selai jer. Nak kena cari lagi suor.

 

IMG_9224

hok ni pulak last shop, dalam Nichii. memang semua baju untuk Kakak jer

IMG_9229

4 bags, kebetulan ke hapa semua kedai pakat plastik merah? banyak ong meh plastik merah nih

IMG_9235

habis je shopping raya, sepinggan char kuey tiaw kita kongsi laki bini. sedap gak, kat food court Alamanda tuh. Konon brunch ler nih

IMG_9239

dan terus masuk wayang. hahahaha takde plan pun. laki aku terus je beli tix. We watched the SPY. adoi kelakar hauk betullah cerita ni, syok best best. Citer macam ni aku suke ler, dari Jurrasic World tu.

IMG_9244

habis tengok wayang, habis shopping raya anak2, nak kena balik ke SBB semula. Kat sini aku belikan kakak inner, she likes inner yang macam sarung kat tangan, masuk ke bahu tu macam cardigan pendek tu, asyik le pakai yang hitam. so aku tambah lagi kaler merah ngan oren ke kuning. RM15. boleh le ye dok, dah nampak sekali arung, beli je ler

IMG_9251

Selipar tidur untuk kakak too.

Belum puasa dah shopping raya, bukan apa, dr dulu pun aku lari sikit kalau nak shopping masa bulan puasa. Tapi kena gak ler bawak abang pi carik seluar dia (his baju all settled dah). Budak tu al lonjong mar…dia kena acu acu baru boleh fit pakai suor camne selesa. Esok Ramadhan dah….

IMG_9276

dan bersalinan kami untuk bersedia for Sepetang Bersama Bloggers by Denaihati.

Itu sambungannya kemudian. Ini kan cerita sepagi :)

Comment: 8

@Denaihati – Congratulations on your SBB2014!

It s not easy for to update the blog with the regular entries.  As of I am typing this, coming to Day 5 of the missing of MH370.  We have to move on, and do the usual things, semoga masih ada pertemuan yang menggembirakan soonest.

Di mana sahaja MH370 berada

Be safe. Please come back.

 

IMG_6653

 

So Sepetang Bersama Blogger 2014 was held on the 8th of March. Setelah dijemput sebelum ni tapi akak tak dapat nak hadhir dek kerna commitment but this time, I dapatlah menyelit datang. Biarpun sampai agak lewat kerna ada event lain dari pagi to noon jugak earlier.

Seronok event ni rupanya, pertama kali tengok event bloggers penuh ‘panggung’. Lebih kurang dulu dengan yang Nuffnang buat jugak kat Singapore and KL but this one lagi meriah dan fun. Itu yang akak rasa selama 2,3 jam jer. Bloggers lain dari pagi ke petang berkampung, sure lagi seronok meriahnya kalian.

I missed lot of things.

IMG_6662

as usual, brought my own food. Story of the dietary program kita citer kemudian, i have lost 5 kgs in 8 days or 10 days gitu. On April kita goss goss pasal ni yer. Pentingnya bawak food yang I masak sendiri, habis catuan.  Can see banyak betul lucky draws, sampai ada adik sorang ni menangis2 dapat iPhone 5C kot, hebat betul dia. Nangis kerna gembira, congratulations.

It was hosted by my dear brother Hilal Azmi jugak.

He s been called to help at the Astro Awani hari tu yelah tengah hebat masa tu first day of MH370 but kerna janji dan duty, he stayed for an entire event.

I berpeluang juga beramah mesra (malangnya tak banyak photos on my hands kerna al laki ai al ler buzy beramah mesra jugak dengan the guys bloggers), he forgot bini hoih! So terkapai2 lah mak merah.

IMG_6682

IMG_6689

They have lots of agenda, ada games by the sponsor Yeos, ada jugak sessi taklimat. Penaja2 lain pun ada memainkan peranan memasing dalam gahnya SBB2014. For me, antara sebab kehadhiran adalah kerna commitment as a panelist untuk Forum anjuran Abang Denaihati. Kita panggil Abang Denaihati jer lah yer hahahaha,

Together with me is Abang Zarul Umbrella the singing blogger dan juga the food blogger, Hazman Fadzil.

Masa tak cukuplah bang, kita kena tambah lagi masa lenkali yek bang Denai. Perlu ada sessi soal jawab jugak dengan bloggers, takpelah mungkin lain masa akan dibuat demikian. I was glad and happy bila Denaihati’s team never missed to invite me.

Next year, insyallah akak sponsor bloggers pulak datang event ni coz i missed the 20 seats allocation untuk beri pada bloggers dek kerna keterlupaan nak booking.

Melastik Bintang and Kid nanti remind akak next year for the seats allocation untuk bloggers under RM yer. Akak nak bawak readers yang tak berpeluang hadhir sebelum ini.

Other than that, depa ada jugak open booth untuk anyone yang nak berjualan di Saloma Bisro nih. Pun i missed that. akak punya kain baju beratus helai nak dijual hoi! But takde manpower lah nak assist. Haiyah. Captain kena ada sama kalau bukak booth nih.

IMG_6750

interview interview interview

IMG_6728

 

IMG_6738

The bloggers in the photo, tak dapat capture semua, dah melimpah ruah and some pulak ada di luar. A must big congratulations to our fellow Denaihati, you are the best Bang! Dengan good teamwork, hadek merah ni kenal Kid ngan MB jer hahahaha….but I am sure the whole team of Denaihati memang put all of their effort to this project.

Sepetang Bersama Blogger & Yeos 2014 by Denaihati berjaya ke matlamat dan the Chief must be happy senyum tidur malam, my salam to Mrs ye Bang. Check out their entry http://denaihati.com/sbb2014-membina-jaringan-alam-maya-ke-dunia-nyata

By the way, saya memang ada bawak bunch of cat foods, to be given away to bloggers yang ada bela kucing, but itu adalah dari part from my ads job, so terlampau banyak berkotak2 dihantar di rumah sampai kami jumpa streets cats pun kami give away, so untuk lebih mudah diberi waktu ini, pada some bloggers yang cepat menkoreknya from the Denaihati’s team.

Dah lama betul saya tak turun padang ke daratan ramahtamah bersama bloggers, cuma kerna kekangan masa, tak dapat nak duduk lama, datang pun dah lagi sejam turn nak naik stage, takper, i made it and dapat jugak lunas janji to the Denaihati’s team.

Let s meet up again insyallah next year, tahniah Denaihati.

Comment: 15