Red Family Dinner…

p2102231.JPG

p2102232.JPG

wah overkan…..berbelas puluh org gak lah kat meja panjang ni tapi aku sorang je yang over bergambo. well known already by my family members lah, lgpun dema ckp kalo depa pun cantik pun bukannya aku nak print bg dema gambo2 nyer. hiks…

 

p2102236.JPG

p2102243.JPG

this is our familly dinner, alang i yang baru naik pangkat banjer whole red diva family members. ikan tu dr sedap2 sampai, terus kena lanyak, itupun rangka yg tinggal pun licin gak kena dimakan… lapor sik.

p2102246.JPG

 

lepas je makan kanak2 riang ria bermain tawa gembira di tepi kolam, mak pak budak2 ni masih lg melantak… termasuk le mak merah.

 

p2102250.JPG

and agak2 x de anak kecik tu sila la pegang anak2 buah gak ye, coz mak pak nye pun nak makan x sudah. awk pun dah abih makan kan, bukan x biasa x penah ada anak kecik kan..

p2102255.JPG

dalam 8 anak2 makabah, 3 sons x dpt join, my along cam biasa lah jarang nampak muka dia dok jauh sgt, epi and adik keje malam plak…

jangan x hengat mak aku pakai silver Liz Claiborne handbag ye, hadiah dari menantu nya… aku tuko ngan mak, aku x bekenan ngan beg yg sirman bg tu ada ke kaler silver ingat bininya minah clubbing ke…tp mak lak bekenan, so aku ngan mak tukar sama suka lar…. jarang org tua suka kaler silver, very the bling bling lak.

p2102258.JPG

tu ye anak menantu cucu makan, habih berkapau

quite cheap la makan kat sini RM172 utk 12 org beso and 8,9 org budak kecik. venue restaurant ni kat kajang. we ordered set utk 7 org for 70 inggit, 2nd set lak 75 inggit gitu lah ada lah tambah2 macam… kira murah lah kan. exact venue, wa talak tau, nnt wa tanya adik pompuan wa, dia baca blog ni NANA OI – APA NAMA TEMPAT NI, KAT MANA HA??

 

p2102260.JPG

 

oh this is the mother and daughter, saje kecikkan gambo coz pakai dress ni mak merah nampak agak gemuk, tu pasal cover wt the shawl. gegirl wt my heavy and big make up bag, dia letak towel mulut dia je lam tu, sibuk ngk mak bwk hbag, dia pun nak bwk, x padan yg kecik, beg nya besar alang…

 

This dinner was held on last Sunday nite. and I dedicate this entry to my Alang, my brother yang aku leh lupa nak upload gambonya lam entry ni kahkahkah…semoga rezeki mu bertambah murah.

 

Comment: 26