Yang Unik di ICU…

ini di luar ICU….memang le kan aku pakai kasut tinggi pi opis tp driving aku pakai selipar jer and naik tangga bapak tinggi dr parking hukm tu kuasalah nak pakai high heels, kaki aku x mainlah waxing2 tu, aku nampak modern tp aku x geti menda2 tu sume, kuku pun aku x geti panjang. tu pasal aku pantang betul bila main girl’s games kena calar balar dek kuku perempuan lain. huh!

dalam ICU divided into 2 sections, yang lam gambo atas ni utk orang2 ICU yang accidentlah sakit lain lah tp bukan related to heart problem

4 beds only for the heart problem. ari yang sama wt Nana ialah sorang lagi pakcik tu ha, satu staff nurse is dedicated for one patient, kena dok depan2 patient, ko nampak meja kerusi tu, tpt tulah staff nurse tu duduk. masa aku datang, staff nurse yang jaga nana pi makan, x suka lah nak ckp pasal dia coz dia sombong bebenor, aku tanya straw utk adik aku minum pun dia dok style malas jawab ‘ntah takde kot, alah tuang jer, tumpah pun x per’ adoiiiiiiiii!!! tp staff nurse yang india ni best, dia banyakkkkkkkk tlg aku, dialah yang explain aku on every single things bout nana, sampai aku boleh borak hal personal ngan dia.

she has 3 kids, tetiga kat spore ngan husband and bapak dia, setiap minggu dia turun spore tp dia harap2 lah family dia dpt kembali ke msia semula. gitu…dia skang ngah buat degree nak naikkan lagi taraf staff nurse dia, pastu dia plan nak buat master and terus ke PHD…ini PHD yang doctorate tu bukan PHD cam lalats2 tu yer :)

tabung keluar darah nana, tit tit tit

tabung kencing x yah lah aku snap yer…

sentap berebutkan stroller baby khyre, these 2 cousins ni memang asal jumpa je asik nak bercekau

pastu menyentap lah kan bila aku menangkan kezen dia :P

that red cushion asalnya milik sirman punya kereta lama. 7 tahun ye usia nya.. sirman nak buang wah banyak cantik! aku basuh bagai, so a day before nana nak operation, suami nana mintak aku cushions yang nana leh pakai kat spital, aku lak masa tu ngah kerja, so aku suh fifin carik 4,5 pcs of cushions dari bilik belakang…see see, nak buang2 kan berguna pakai semula gitu.

ha ni socks yang korang dok kata kena simen dek kaki nana bagai kan…stokin panjang lah. stokin ni utk menyerap darah sejurus selepas operation. few days before nak operate, doctors bagi list barang2 yang kena disediakan. di bawah kaki tu memang sengaja ada lubang buat udara gitu lah. ko tahu harganya RM100 ye utk sepasang tu…

Ada lagi satu gambar, tapi aku nak letak kat entry lain, gambar tu aku nak pesan awal2, sapa yang jenis penakut, pi lari tpt lain jap :P ….

jangan cakap aku x warning k….dah ready?

yihaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…………

Comment: 22