Link’s Exchange n Yahoo Mail…

1. Kalau nakkan blog awak ada di Red Reddies, sila hantarkan pesanan via Contact Red pilih Red Reddies

2. Bukan tinggalkan pesanan di comment board, kang saya terlupa kang…

3. Beri juga saya masa utk add up di Red Reddies, selalunya i do it over the weekend, dan kalo ada masa, waktu memalamlah…

4. N if you wanna link mine, no permission is needed but pls alert me in the Contact Red jugak, saya x bloghop sesangat, tulah masalahnya

5. Of course lah bila you nak ai letakkan your blog add di Red Reddies, ai assume gak you have put mine in yours. ada kala saya tengok, sampai 2,3 kali anto reminder to me to put your blog add in my Red Reddies, tapi lepas je saya letak di blog saya utk blog anda tu, sampai sebulan 2 pun x de gak saya nampak blog saya, well..that s we call sistem barter lah kan, or Link’s Exchange. the understanding is there already in the bloglife. tp kalau x nak letak, dont expect ppl to put yours. i may not ask but paham2 lah kan?

6. Saya pun lemah ingatan, so tolong anto reminder di Contact Red pilih tajuk Red Reddies (dah ada auto column tu kat situ) kalau masih lagi blog anda saya belum letak…harap sesangat ye. never ever in the comment board.

7. Buat masa ni people di Planet Red sepenuhnya datang dari Red Reddies, but memandangkan tokey yang jaga Planet Red tersangat busy, alangkan sidebar saya pun dah pending berbulan x diusiknya maka, harap maklum yang itu agak tidak updated sesangat, i mean lambat sketlah blog kamu dibikin di Planet Red. lgpun saya hanya jaga link Red Reddies di blog merah ni, Planet Red tu tokey yang jaga.

8. 19 juta kali juga diingatkan, saya tidak ada access yahoo email from office, so kalau ko anto email kol 10 pagi, expect lah the answer at 10pm. paling komen at 10pm the next day lak. Ada orang anto email kol 10pagi, bila aku x jwb, dia anto lagi at 11am, anto lagi at 3pm, resent lagi at 7pm..haiyooo. yahoo email is not important to me during office hour some more i dont have the access, memalam dari umah je baru leh belek telek yahoo email tu, also Contact red tu sama gak lah.

Simple as that…

Satu kisah saya nak kongsi, dahulu waktu saya bertatih2 blogging, saya suka baca satu blog ni, tp dia bukan blog mentor yang saya ceritakan dalam General Questions tuh. Satu waktu tu dia cakap sapa nak link blog dia silakan, so saya linkkan lah dia, and dropped her an email.

Terluka sungguh hati saya bila dia jawab ‘you can link mine, but i will not link yours coz my link is only for my favourite people’….

kalo begitu, mengapalah ko jaja sesapa boleh link ko sedangkan ko menyombong dengan ayat skima tersebut. memang itu hak dia, but bukankah adat blogging….hemmm. till now, email itu masih saya peram, that was 3 yrs ago 🙁

tapi jangan lupa, roda tu kan bulat….

Comment: 16