Song for Lalats…

Adam – Robot
Kenapa manusia penuh rasa cemburu
Pantang lihat orang senang pasti mengutuk
Dan tersenyum bila lihat orang tersungkur

Cakap senang nenek kau pun buat lebih bagus
Tapi bukan kau yang cuba bertungkus lumus
Mencari peluang berjaya dalam hidup

Memang masih jauh lagi perjalanan ini
Dan masih banyak lagi kan ku tempuhi
Jangan hanya mencari kesilapan saja
Nanti ternyata

(chorus)

ku tahu..
oh no..(oh no)
oh no.. (oh no)
oh no..
ku bukannya sempurna

kuperlu..
oh no..(oh no)
oh no.. (oh no)
oh no..
ruang untuk belajar

ku bukan robot

Kadangkala lebih baik pekakkan telinga
Dari dengar mulut yang tak pakai kepala
Mencaci dan menghina ikut suka rasa

Oh tetapi diri ini takkan mengaku kalah
Meskipun orang hanya mahu cari salah
Namum cemuhan itu menjadikan aku lebih tabah

Kini baru kusedar siapa kawan
Kini baru kesedar siapa lawan
Bila hendak menegur ada caranya
Biarlah membina

(repeat Chorus)

Kuperlu..
Oh no..
Aku..

Ku bukan robot..

Semuanya tak kena..
Kubuat ini salah
Kubuat itu pun salah
Apa kau mahupun entahlah

Dari menyakitkan hati
Lebih baik ikut cara sendiri
Terpulang apa kau nak kata
Janji ku tak sakit jiwa

saya ada seorang reader, she s a blogger. sesungguhnya anda tidak akan mendapat namanya dari dotcom ini tp di blogspot saya ada. dia terpaksa mendiamkan diri dari dunia komen redmummy.com kerana hidupnya telah dihujani lalats durjana bila dia memihak kepadaku. bila dia stand on me. bila dia sentiasa menyokongku. sudah kubilang…lalat bukan saja mendengki di sini tetapi juga yang menjadi pembaca dan penyokong setia redmummy.com . kerana itulah aku mendiamkan diri dari blog2 anda semua, bukan tak nak menjejaki meninggalkan komen tetapi saya hanya boleh baca supaya kehadiran saya tidak menggangu keharmonian blog anda. justeru lalats itu terlalu taksub dengan ku :P
itu adalah lagu yang dihantar oleh sipendiam blogger, kami berhubung sentiasa di contact red, saya hormati pendirian beliau bagai tidak ujud di sini, tetapi setiap hari setiap waktu, si reader sentiasa menemani kita di blog merah ini.
begitulah penangan hidup saya yang dulunya kosong dalam blogging world bila menaik saja, my red blog is complete wt a package, dengan ada orang suka dan dengan ada orang benci. lagu itu sungguh sesuai utk lalats.. lalats tu pun tau birthday saya tau!
:)
Comment: 11