Salam Aidilfitri from Redmummy…

udah pagi raya :)

last nite aku melayan tv cerita ‘nenek2′  sampai kol 1 pagi (cerita melayu sedih2, gegirl yang panggil semua cerita melayu as citer nenek2 pasal dia belajar tengok citer melayu ngan neneknya hiks)….

tu pasal lambat entry kuor, aku tengok je lah korang potpet meriah sakan kat blog mak merah nih :)

anw, like previous years, kids sibuk masukkan duit raya wt their dad

tu sirman dok mengira anak2 buah for our both sides. tetiap taun gak kena kira but this year we have additional 4 instants anak buah. kan akak sirman baru berkahwin a week before ramadhan …. makanya haruslah diaddkan jugak

so duit raya done, kuih2 raya aku x kuor kan lagi masuk ke bekas, macam biasa first few days raya bukannya ada orang datang umah aku ni yet ai pi mencarik umah orang.

macam taun2 yang lalu jugak, di pagi raya aku n gegirl akan dok umah sementara tunggu abang and sirman abih semayang raya, makan2 and bersalaman. pastu we go back to my mom’s house which is 5 min away from us hikss (haruslah dekat umah mak aku kan, kampungku kuala lumpur huhuuuuu)….lepas 2 jam kat umah my mom, we will go back to my in law’s house which is located in Kelangtown —– > bunyikkan ala2 Kelantan hhahahahahhaha….

dokek jerrr, wt raya mood, x sampai pun setengah jam dah sampai….berkumpul di rumah ibu mertuaku  and berayaan ke rumah Nenek sirman, makcik2 nya sampai lah sebelum maghrib and pastuh melepak la kat umah mertuaku till midnite.

We will then come back to VA on the same day for our next destination on the 2nd Syawal…

I have set up one whole day entry for all of you, cukuplah untuk korang ‘makan’ di hari raya pertama ini, semoga raya ini membawa berkat dan keakraban sesama kita.

Maaf Zahir dan Batin dari Red Family and Salam Lebaran.

Comment: 17