Copthorne Orchid, sad memory :( …

ini adalah Toy Muzium yang terbesar di Dunia? ye lah kot….dia tulih situ the world’s largest toy museum

tapi aku x nak cakap lagi pasal toy museum nih, aku nak cakap pasal satu hotel yang berada di belakang museum nih. citer toy museum, sat2 gi kuor lah…

tu ujung tu ada hotel Copthorne Orchid. emm, ai think 6 years ago, aku penah duduk kat sini. sebenarnya sebelum aku book Holiday Inn, aku memang berajat nak duduk kat hotel nih, tapi sebab dah 6 years aku dah lupa nama hotelnya. aku tanya sirman pun dia dah lupa. masa kami dok hotel ni dulu, abang pun blom setaun umurnya dia ngah ligat merangkak.

hajat aku nak sangat dok hotel ni, sbb dulu dok sekali iskk besaunya bilik dia, memang siap ada living area lagik. and masa aku dok sini gak, kawan aku yang bayarkan kami. kawan yang telah pergi meninggalkan kami anak beranak 🙁

sudah 2 tahun aku hilang kawan itu…

tapi kenangan lama saat2 manis bersama, tetap sampai ke mati akan kusimpan.

alah sedih lah bila nak buat entry nih, aku harap lain kali lain masa, andai aku datang lagi ke penang, aku dapat datang semula ke Copthorne Orchid nih, wpun location depan hotelnya x de the famous pasar malam. n beach pun x de kat hotel ni gak…tapi keluasan biliknya tu yang best, sedap lah jugak abang tawaf merangkak hulu hilir (at that time lah).

Mesti korang nak tau lipatan sejarah kawan yang dah meninggalkan kami tu kan …. biarlah hanya kami anak beranak yang menyimpan sejarah silam.

sometimes, ai better keep the memories to myself.

well next entry, is about Toy Museum yang havoc dek budak2. alangkan namanya Museum, kalolah namanya tukau jadi Toy Shop…korang pun dah boleh agak lah kan apa akan terjadi ngan anak2 aku tuh…

Comment: 14