Holiday

Penang 3D Trick Art Museum!

So that first day in Penang, kita tak check in dulu hotel, terus pergi berjalan. Kang dah dapat hotel, dapat katil, ado yang malas nak bangun. Bebudak 2 pulak tu kalau dah dapat pool pun sama plak kang ler malas nak keluar, jadi kita teruskan misi ke Penang 3D Trick Art Museum.

Details entrance fees akak dah sediakan kat bawah, baru bukak ni pun, last Oct. The other day kita datang Penang pun on Oct, depa tak bukak lagik.

IMG_1889

The beca is real, but lelain is 3D

IMG_1893

Main gasing :)

ini permainan aku kat Sek Alam Shah dulu yeah, zaman kekecik kami dulu takde beza boys and girls, semua kita belasah main sesama, no gender issue.

IMG_1895

Macam ramai je anak2 haku!

IMG_9846

Guli!

samolah kat Alam Shah pun kita dok lenjan ni jugak

IMG_1896

naik sampan nih, Zeeshan punya ler lorat tapi tak nak jugak dok depan, risau betul dia kalau kena tinggal kahkahkah, lek ler dik, sampan jer pun, bukan ada air betul pung

IMG_1898

Go Zeeshan goooooooooooo

IMG_1901

Sesungguh apak kau

IMG_1909

galah? anak2 kita mana nak kenal galah, zaman kita dulu, our cup of tea. diulang, menggalah pun my ‘league’ di Alam Shah.

Kak Red ko apasal asyik dok bilang sekolah asrama penuh lelaki tu?

Akak dok situ dik, akak anak pekerja, so dok quarters dalam tuh, membesar dengan bebudak boarding SAS tuh. Correction! ai tak kawin ngan budak SAS ye, ai kawin ngan budak boarding gak, but not from SAS ler.

IMG_1911

Kereta lembu!

yang naik 3 orang tu heh, kita 2 orang jingkit2 hikss

IMG_1912

ok bus ni tricky! coz nak jugak Zeeshan jadi driver, so aku kena pangku dia sambil berdiri, behind the scene senyum simpul je kan, padahal….cepat cepat ler snap gambar tuuu, lenguh dah kaki tampung dia

IMG_1914

taman rerama

IMG_9854

cable car!

IMG_9858

tiga beradik dalam bas lama

IMG_1918

flying carpet. macam muka Eman Manan kan depan haku tu :P

IMG_1920

patut mak kau pandang bawah, baru real atas langit kannn

IMG_9862

eh sampai 3 plak, takpelah, bonus

IMG_9869

adik stress je, betul kenapa kena pandang bawah, lantai je pung

IMG_1928

dak nyet cari and makan kutu

IMG_1934

waaa, ini best. magic betul. same room, same floor but we look bigger than the boys!

IMG_1935

i like this too! i look so giant kahkahkah

IMG_1938

dan aku makin pendek kecik cinonit ler kan

IMG_1941

abang kau dah macam nak menjunam jer oiiiiiiiiiiiii

IMG_9884

yang ni hakak tak paham sikit, apasal orang half naked macam zaman Gladiator ada dalam veris teh tarik?

IMG_1945

itu Zeeshan memang real bersungguh nak tarik bapak dia dari kena dek jaws

IMG_9888

alolo 3 beradik nih

IMG_9890

hok nih kena over sikit…

IMG_9893

pastu superstar Redmummy lalu red carpet pun anaknya nak tiru sama gak. hahhahaa kerasnya tangan ko dik

IMG_9903

eh eh silaunya, gemer betul kiterrrrrrrrrr

IMG_9913

macam cool giler kan kalau ler betul2 dalam dunia nyataaa

IMG_9915

bang run bang….adiknya dok jerit, abang run faster fasterrrr

IMG_1969

hahahaha alah si kecik nih pun nak jugak naik ngan ET

IMG_1986

dalam bebanyak port, kat pusat si pig tu gak ko nak tonjolkan dik

IMG_1990

cuba bebetul duit emas tu kita dapat, makin lawo sket lagi rumah baru kita nanti kids

IMG_9926

hah asapkan lagi teko ajaib!

IMG_1997

ni dalam tapak tangan gorilla ke hapa

IMG_2008

panda! panda!

IMG_2015

nak cakap camne yek, sapa yang melonjak jumpa sapa sebenaunya :P

IMG_2021

pun boleh…

IMG_2023

adiknya memula, apahal ler kita kena baring dalam mulut ular ni kakak

IMG_9932

dia bangun oh nooo…langsung nak tolong tarik kakaknya keluar

IMG_9935

basically dalam ni, hangpa kena le amik gambar ngan all the 3D photos…dah jadi macam trend pulak skang nih. Kira kita kat Penang mengabiskan bergambo ngan 3D semedang. ni baru satu, ada lagi 2 locations tau

IMG_9940

kapak nak?

IMG_9944

dan bila bergambar, kena le ada feel.

macam pelakon. muka takut cemas, kena le tunjukkan. kalau koi nak posing sengih sambil dikejar dek owl, dah takde feel, bongok namanya! Ye ada sorang mangkuk dalam dunia maya sana tak paham kita amik feel.

IMG_2039

wah kau kakak!

cara nak posing pun, ada dia ajar kat wall, boleh refer kat situ. ada orang malas nak tengok wall, so tengok je camne orang sebelum tu pose, kang silap, semua pun silap.

IMG_9955

part2 ni maknya malas nak lambakkan badan

IMG_2063

ceh apak kau, Badang lah tuh

IMG_9961

kakakkkkkkkkkkkk!

IMG_9965

bawah tu ada lava, jadi kena jalan hehati sikit.

IMG_2073

u have got to be real ler bila bergambar,

tu ehceh, bininya dah nak terjatuh, satu titi papan dah putus kau!

al kononnnnnnnnnnn, namanya pun 3D kan

IMG_2081

ini dalam pool hehehehe terer abang

IMG_9981

another magic

IMG_9991

ini pun kena pandai rotate gambar bila nak posting. jangan hang tak rotate pulak, takde le nampak macam kita terbaring situ, yet berdiri, but itu namanya 3D.

aku bengang ada sorang makhluk ni tak paham 3D tapi dok mulut longkang!

IMG_2114

Shan….help mamiiiiiiiiiiiii!

IMG_2119

fuiyoo! si pendek yang handal berbasketball

IMG_2138

gambar ni ler yang dok sorang tu mencetuskan kata aku over, hallo, ini ler amik feel. takkan ko nampak cik ponti ko nak cak cak ngan rambut dia, dol la

dont understand why lah nak carik pasal, gambar 3D je pun. over le ko bang.

i m with my family pun, awat jaki? Nanti hang pi Penang, hang pi ler Penang 3D Trick Art Museum

IMG_2148

anak2 suruh bapaknya naik kat dat kuning kanan number 6 tuh, tapi tak sanggup bapaknya nak amik the challenge, hahahaa

For info on visiting the:

Penang 3D Trick Art Museum
10 Penang Street
10200 George Town, Penang
Phone: 04 263 1628
Facebook: https://www.facebook.com/penangtrickart
Website: www.penangtrickart.com

Entrance Fees
Visitors: RM25 per person
MyKad Holders: RM15 per person
Children & Senior Citizen: RM10 per person

Open Daily:
Mondays to Fridays: 9:00 am to 6:00 pm
Saturdays, Sundays and Public Holidays: 9:00 am to 8:00 pm

 

IMG_2059

hok ni kalau real kan best, tumbuk senak perut terus kurus! ini makan sepinggan kena diet 10 hari hahahhhaa!

This place is highly recommended to visit. but if you dah pergi ke Amazing Studio Penang, yang ni tak yah pergi pun tak per, salah satu dah cukup, dedua pun almost the same. Tapi kita bantai pergi semua, yelah takkan nak pergi the toy museum (yang adoi sedih menangis tempat tuh!), maka come come.

5 star for Penang 3D Trick Art Museum.

Comment: 5

Back to Penang!

IMG_1777

Assalamualaikum.

Kami di Penang. haritulah. ada company trip tapi tu memang takkan keluar blog, but sebab kami pergi awal dari gang2 lain, aku amik cuti, laki aku pun, dah booked bilik awal pun (tq to the committees), so kami masuk highway lam jam 9pagi.  Anak2 cuti sekolah. Oh kisah ikan tembakul blom gebang lagik, later2 lah yeah. Taun lepas punya gebang pun banyak gak aku tak lunaskan. Hiks.

About 1ish kami dah sampai Penang.

Bebudak tetiga ni tidur dalam kereta. Aku dapatlah tidur kejap, dok belakang tidur tak sedap, pasnih maknya pindah dok depan.

IMG_1785

Orang kata pi try Mee Udang, gamble pergi Restaurant Ayu Mee Udang. Memang banyak ler udangnya, 4 ketoi, bebesau. Abang and Kakak amik same menu, mee kari.

 

IMG_1788

adiknya makan nasi putih sup kereta kuning!

IMG_1791

hah mee kari kakak

IMG_1794

Semua makan, aku main cecuit ler cam biasa apa yang depa makan.

IMG_1797

Kueytiaw bapaknya, pun ada 4 ketoi udang!

IMG_1818

Buat rasa jugak mee kari abang…i think tak berapa sei ler ngan tekak hakak merah. Kueytiau is sedap.

IMG_1827

Takde sapa pun recommend suh makan sini, ada member suh pi daerah lain, dah kejauhan plak, so kita settle je sini. Laki aku tanya pak wazer!

Mohlah jemput datang hangpa, paling aku bagi 10star kat toilet. or even keliling dalam cafe ni memang bersih. Seronok betul dok dalam toilet dia (wpun ada jugak bowl kencing lelaki, adoi potong stim betullah). But still bersih.

Eh bowl lelaki dulu tu kat ITM Jengka, kitorang buat letak pokok bunga (masa tu siswi kena tukar dok block siswa) so agak keji ler kan tengok bowl tu terbiar, sakit mata! jadi dijadikan pasu hahahaa

IMG_1830

The total of our makan2. Memula rasa macam mahal gak ler mee goreng sepinggan 15hinggit, but dah depa kata standard in Penang’s price, so ok ler tu. Pasnih leh expect lagi harga camtuh yek…

IMG_1860

Next destination is to Padang Kota but bukan untuk makan ke hapa, nak pi Penang 3D Trick Art Museum, sebelahnya jer…

IMG_1875

boleh tahan ler jugak, dia punya panas berdentum. Abang dok bawak payung konon utk adik tapi adiknya lagi laju mencicit, so untuk kekita yang kat belakang je lah payung tuh…

IMG_9835

Parking kat near by pun kat sini ler coz kat ngan bangunan 3D tu, ada show ke hapa tah, depa buat canopy besau untuk VVIP, beraircond bagai, so tu pun magic gak kita dapat jumpa, coz memang tak nampak hapa dek canopy bagak nun

IMG_9841

Beria ler mak kau kan, kakak dok bawak monopod, pakainya ada ler 3,4 kali jer. skang takde le rajin nak bermonopod bagai pun…leh simpan jer ler heheheee

IMG_1882

At the entrance of 3D, muka memasing sikit punya berkilat betul. Nanti kita cerita panjang dalam entry 3D Museum yek, pasal gambar sekapal, aku main cilok2 je amik…takleh ler letak semua. ai tak rajin, bukan sponsored post pun

IMG_1857

IMG_1852

selingan penutup.

Ayyaamma tak perasan ke itu payung sudah terbalik atas heheee :)

Kita dok tegur2 gak but dia buat donno jer, takpelah, lawak pagi Isnin hari ini yek.

Happy to come back to Penang again, trip kali ni lagi best coz well planned betul and tak ikut tips merapu meraban. Thanks to my few buddies yang bagi idea on the adventure of Penang.

Comment: 4

Sungai Kuali Camp Site…

saja tukar waktu siaran publish entry.

biol sket aku ni, memula nak tu nak ni nak neh.

By the way, our day 2 kat  Janda Baik, sejuk gelegek2 punya sejuk le pagi tu. Kitorg bangun for Subuh sahaja pastu sambung tidur balik. Kata Sunday kan, kadang2 kat rumah aku pun camtu gak, kita sambung tidur balik pas Subuh coz tak rajin le nak kuor jenjalan pagi hazab unless for kerja or events bolehlah, and pastuh pulak orang kerja pagi cam aku ni memang masa ni le nak tidur lama.

3 anak, 3 tahun lebih tak tidur lena (waktu depa lahir sampai umur setaun setengah sesorang asyik berjaga malam je). Lain la laki aku, dia mmg lain waktu, tapi kalau dah Sunday, lagi la dia memang kaki tidur.

So kita tidur, aku kakak adik bangun dulu jam 9 tuh.  Breakfast baru sampai…

IMG_0711

abang ngan bapaknya tu berselubung sesama selimut, dedua aku zikirkan suh bangun barulah bangun.  Kita gosok gigi, tak mandi pun, ngap terus makan. Dahlah tengah sejuk, Zeeshan tu pun memamai, dia pakai sock aku tu, aku sarungkan malamnya coz memang dia punya sejuk mencengkam coz budak cam baya Zeeshan tu ko nak suruh dia duduk dalam selimut? Memang kirim salam le sangat. Takkan dia buat pun.

Breakfast  pagi tu ada nasi lemak, ada mee goreng, ada kuih muih. Huh sedappp….buncit lagi.

IMG_0734

Adik nak swim?

Noooooooooooooooooo

tak sanggup la dia nak mandi, maybe dia dok terkenangkan lagi mandi sehari sebelumnya yang bukan main lagi sejuk tuh.  Abang kakak dah berendam pun masa ni.

IMG_0749

kita duk tepi sungai je lah dik

IMG_0766

bukti aku jejak kaki ke air sungai

bolehlah kira

dari tak jejakkan kaki langsungkan. memang brrrrrrrrr punya sejuk.

IMG_5160

depa untuk pagi tu ada sewa pelampung besar tuh takdelah sakit sangat kaki bila berjalan, yelah air batu sungai bukan sikit kat dalam sungai tuh

 

IMG_0779

apaknya pun malas nak mandi sungai pepagi tuh…aku hok ni mata dah kekuyu dah. Diorg sedap le mandi kan, maknya apa nak buat nih

IMG_5172

eh dah bersalin seluar ko…tapi masih lagi dengan baju tidurnya

IMG_5178

dok je lah kat gigi air

so korang bolehlah pergi yek, kat Janda Baik lam sejam je dari KL tuh. Kalau tak tau jalan pun call je Along, nanti dia guide, macam aku dia siap lukis peta.

IMG_0788

pastu aku tidur hahahahahha!

balas dendam sungguh dapat tidur waktu depa pusing camp untuk cari cacing lah, nak tangkap ikan lagi ler..

IMG_0793

aku jenguk dari tingkap je lah.

speaking of ikan, tak dapat le tangkap. Pakai umpan orang tu tak dapat pastu bila pakai cacing, ikan pandai, dia carik cacing tanpa kena mata kail. Terer ikan dalam kolam tuh. So habis le umpan cacing dimakan dek ikan. Ada guests lain datang dapat jugak tangkap ikan, Sedap bbq terus.

IMG_0798

IMG_0808

IMG_0816Dah namanya pun dok sungai, so kerja kat sini ialah mandi lagi dan lagi. Aku pun tak tau ler depa  mandi ada le sejam lebih. Adik and bapaknya kejap je mandi but abang kakak memang pulun habislah.  Tu yang aku kena bawak depa pi mandi laut gak, diorang kalau air laut, air sungai, pool semua adalah depa punya idaman.

Tapi bebudak memang macam tu lah, aku dulu pun, menjakun gila dapat mandi laut masa zaman kekecil. Skang as kita makin besar, aku paling tak suka air2 gini. Among 3 laut sungai pool aku pilih pool kot pastu baru laut and sungai. Sungai ni dia punya sejuk memang mencengkam sangat.

IMG_0824

Lunch is served. Lauk gulai ayam lah, ikan masin, sambal sotong and sayur campur. Hok nih takde soup, padahal dah cakap kena ada soup coz Zeeshan kan, but depa overlooked kot. So si kecik makan nasi semata je lah, nak bagi ayam masak lemak tu memang dia luek je pulak. Pun sedap dia makan, lapau pas naik dari mandi.

IMG_0832

kita pi jalan tengok chalets lain, yang ni untuk 2 single beds, tapi ada connecting room so untuk 4 orang or untuk share2 single beds tu bolehlah. satu bilik RM100 kot yang nih, i m not sure, or paling mahal bilik kat situ is RM130. Beza chalet aku yang RM120 ngan chalet yang RM130 hanyalah satu tu boleh masak, hok aku punya tak boleh masak.

Expect dok sini jangan berangan nak aircond ke tv sume tu takde.

Tilam bantal pun biasa, idup cara kampung style kan. Kitorg ok jer, as long as anak2 ada pengalaman mandi sungai, agak2 tak tau nak pergi mana pasnih, kita redah lagi Janda Baik. Tapi check le dulu ada bilik ke tak, if not mandi je lah sungai, tak yah tidur sana. Ada jugak gazebo untuk orang berkelah. Nak tidur dalam tent pun boleh, depa sediakan. Groups ramai datang to Sungai Kuali Camp Site nih.

So if mau pi contact Along 011-2194 5395 and their FB click sini.

Chop ko tengok jarak dedua tilam katil atas yang Zeeshan berdiri kat tingkap tu?  Dia dengan selambanya lompat dari tilam kiri ke tilam kanan. Berlari aku menyambut takut jatuh ke lantai. Huh mung ni Zeeshan!

IMG_0839

mak engkau pakai seluar bapak engkau je heh…settled our 1 nite trip di Janda Baik. Simple and aman tenang. Yang penting tak yah nak melawo, tak yah nak make up2 tak yah nak cecantik. Serabai pun tak per. Abang and RD 2 hari dok situ dok balun pakai baju cambodia jer…aku rasa sorang je amik 3,4 lai, mix colours.

Kita terus balik rumah, tak yah singgah memana, lagipun dah lunch pun kan. Lauk pun bertapau sama jugak.

Malamnya aku pergi wedding member aku, tapi tukar partner, bawak Abang. Skang bapak ko main post anak je temankan mak ko kan, dia ada errands kena buat so dia lagi sanggup jaga Kakak and Zeeshan daripada kerja dia tak siap.

I punya pakai lawa2 baju wedding biru hish…tak posting plak kat sini.

Ler cite pasal kawin, wedding adik aku yang dah 2 bulan tu pun aku tak letak lagi entry sini wei!! Ramai bloggers maghi tuh.

Comment: 7

Visit to Janda Baik, Sungai Kuali Camp Site.

IMG_0398

Ini Sungai Kuali Camp Site, kat Janda Baik Pahang nun.

weekends yang abang’s birthday tu, gamble kita redah duduk sungai le pulak

IMG_0410

aku baru habis shot for Samsung

so dengan baju shooting and lipstick merah menyala ler lagi kan…kita sampai sini lam kol 2 lebih gak.

IMG_0416

bersedia untuk menyalakan api

IMG_0423

 

rumah/ chalet untuk semalam duduk di sini. Kecik je rumahnya, tapi ada pangkin area macam balkoni untuk kita lelepak makan etcs.

aku dapat tau tempat ni dari member pastu aku google and booking ler sendiri, bukan under ads pun. Owner tak tau aku ni Redmummy pung heh….

IMG_0418

sedia ler 3 beradik nak berenang. dari chalet ke sungai tu, ada le bape langkah je sangat pun, nak lagi hebat hah dari pangkin chalet ke sungai boleh terus terjun tiruk!

IMG_0431

atap zink and seketul lampu, 3 bijik tingkap and 2 katil yang muat aku and kakak, pastu Zeeshan pun menyelit di katil yang sama

IMG_0434

kita mintak extra tilam bujang untuk Abang and Bapaknya tidur….ini memang kampung style punya holiday nih!

kat chalet ni, sebelahnya ni jugak ada bathroom, pun sejuknyaaaaaaaaaaaaaa bila mandi. no water heater.

IMG_0440

berendam 3 beradik, sejukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk hoi air sungai nih!

IMG_5063

depa berempat je berendam, aku memang tak ler kan hahahaha, tapi hari kedua aku letak gak kaki kat air, memang sejuk sangat.

Zeeshan pun tak lama, bapaknya pun sama tak mandi lama dedua tak tahan sejuk. Abang kakak yang bantai mandi, diorg punya venture air sungai ni, sanggup jalan jejauh merentasi air sungai nak dapat feel

IMG_0451

ini minum petang. coz nak makan minum sini kena keluar dari chalet, so aku tak rajin le nak keluar masukkan, so prior to the date tu aku dah suh owner siapkan our tea, dinner, supper, breakfast and lunch. Jadi cukup waktu, nanti owner dan adiknya datang hantar pakai dulang besar ke pangkin kami.

Sangat organized sikit kalau holiday macam ni rather than kuor masuk kuor masuk.

Tapi kalau nak masak pun boleh jugak but chalet aku amik ni tak boleh masak, ada chalets lain yang kalau nak masak.

IMG_0454

adik lapar sangat pas mandi, so dia naik dulu and cari sapadek

IMG_0471

tak pandai lagi nak makan properly but bolehlah, dia memang tak bagi kita suapkan pun

 

IMG_0488

in between kat situ gak, ada kolam ikan, hah belakang depa tuh

IMG_0503

ada gak guests lain so depa main bola. Zeeshan pun nak join main tapi dia not even 3 tahun apa le yang dia tau mainkan pun, tapi sibuk jadi goal picker. jejauh bola tu pergi pun dia lari kejar tolong amikkan….

IMG_0505

abang segan nak join bebudak ni main bola, so kita tengok2 jer lah…to kill off time, kita tangkap ikan pulak

IMG_0529

yeah semua kat situ jugak, chalet ke apa sungai semua around that area, anak2 aku ngan selambanya tak pakai selipar pun. lantak koranglah

IMG_0546

joran n umpan owner sediakan, banyak ikan dalam tuh. Memula pakai umpan yang owner bagi kahkahkah sekor pun tak lekat

IMG_0555

idok jugak dapatnya, dari memasing berdiri sampai duduk, pun tak gak mendapat ikannya

IMG_0571

manonya pak oi ikannya….letih gak budak2 tunggu.

tapi in between depa pergi kejar angsa and ayam.

alah aku tak de le letak video tu kat sini but dalam IG and FB ada. Kelakar gila angsa sekor nih, dia jaga anak2 ayam. Bapak ayam pun tak heran nak jaga anak2 ayam tuh. Ibu ayam and anak2nya asal Zeeshan kejar jer, angsa tu kepak2 kan bunyik mulut dia bising escort anak2 ayam, macam anak2 tu dia punyalah.

Ada satu video tu lagi ler, dia siap marah Zeeshan datang, mendengus dia nak kejar si kecik tu bila Zeeshan dok kejar je anak2 ayam tu hahahahah mencicit dia lari kat kakaknya menyorok. Tau ko takut yek…

IMG_5069

Geram tak dapat ikan, depa pergi cari cacing, tukar umpan. Itu 4 beranak ler pergi. aku tunggu je kat kolam ikan heh…pandai le pulak depa carik cacing

IMG_5108

ini kakak kat tangan dia tu dapat tangkap sekor anak ayam! suka betul hahahahaa pastu aku suh letak kang mak nya or si bapak angkat dia angsa kejar ko kang

IMG_5127

bersambung semula mandi sungai…

IMG_0605

unggun api ni tak nak bagi nyamuk kononnya.

IMG_0618

for dinner, semua dah melapau sangat. Zeeshan tu aku nak ajar dia duduk bersila, tak gak pass2….dia dah kelaparan nak balun nasi

IMG_0612

menu orang kampung

IMG_0629

lepas makan, rehat jap pastuh ada main indoor pulak. coz tv ke hapa semua takde. nak dapat signal pun, putus2 nyawa sikit. certain gadgets ada signal, some takde. jadi ikut nasib munglah.

IMG_0634

so malam tu pulak kita main congkak. semua disediakan by the owner.

IMG_0637

abang kakak memang tak pandai main but pastu depa dah tau rules, terus addicted, siap balik esoknya beli biji guli lagi. Coz kat rumah aku memang ada papan congkak, turun temurun dari family aku.

IMG_5153

itu ipon tutup kat lubang congkak, coz ada 2 lubang terbakar hahahahaha….sonok depa dah tau main congkak nih

IMG_0659

ni apa ke nama games nih, yang main nih, abang kakak. kena hafal apa benda dalam dulang tu, pastu untuk certain time kena tulis balik apa yang kita ingat benda2 dalam dulang tuh. Winner goes to Kakak.

IMG_0673

sambung lagi main congkak, abang vs kakak. ada masa abang menang ada gak kakak menang.

IMG_0687

bapak lawan mak pulak. tengok Zeeshan bila gang (sorang anak buah owner dah balik) dia terus membosan dan mengerjakan kami semua…

IMG_0699

about 10ish to 11pm, supper for family pulak. Habis semua kuih2 malam tu, dok sini melapau manjang coz sesejukkan.

IMG_0704

malam tu jugak kita tidur, awal. hahahaha coz selain letih tapi tak tau nak buat apa. Ingatkan ada nyamuk, walaupun ada kipas. tapi sejuk adalah masalah utama. Oh mang ko, dia punya sejuk sampai ada paginya aku bangun tutup kipas. Semua berlawan tarik selimut. Depa bagi 2 selimut, tapi aku ada gak bawak selimut sendiri, so 3 selimut untuk kami berlima. Abang and Bapaknya berkongsi selimut le kan.

IMG_0481

ini jadual kami kat Sungai Kuali Camp Site, aku yang buat tapi pastu Along (Sungai Kuali Camp Site) yang sediakan, dia le yang printedkan nih.  Simple je, yang rerehat sume tu, means mandi sungai ler dan jugak kejar anak ayam hahahahaa….sonok dok sini. Kalau tak pergi ke Sungai Kuali Camp  Site’s pun, ada lain2 punya sungai or owner yang ada chalet bagai, so korang bolehlah try once a while.

Aku saja nak tukar gini punya trip, sonok betul ler. Kalau selalu membosan gak, tapi tak boleh le duduk lelama, lemau wor tak tau nak buat apa kang.

Shall sambung the 2nd day dalam entry lain lah. Untuk booking or anything nak tanya boleh contact Along 011-2194 5395.  Oh untuk Chalet tu aku bayar RM120 per nite. For memakan pulak aku bayar RM210 untuk semua 5 orang punya tea, dinner, supper, breakfast and lunch. Lauk pauk breakfast and lunch pun siap bawak balik coz banyak balance.  So total was RM330 oh campur lagi seketul extra single bed tu 10inggit, so RM340 lah all. FB depa click sini.

Boleh naik waterfall tapi tu jauh, need dalam 2 hours jalan and dah tu kena booking guard jugak. Takpelah, mandi kat sungai bawah ni pun dah menggeletar kesejukan semuanya.

Comment: 8

Good bye Korea, you will be missed walaupun….

IMG_5811

IMG_5815

IMG_5857

IMG_5872

IMG_5884

IMG_5886

IMG_3633

IMG_3653

IMG_3664

IMG_3668

IMG_3677

IMG_3679

IMG_3682

IMG_3693

IMG_5905

IMG_5907

IMG_5925

IMG_3700

IMG_3713

IMG_3717

IMG_3728

IMG_3737

IMG_5956

IMG_5959

IMG_5962

IMG_3745

IMG_5974

So all amacam? Seronok baca entry takde writings?

Hah banyak sangat yang berjela bercerita mengalahkan aku punya entry pulak heh. Anw that s about it, semua cerita suka duka sakit hati menyampah best seronok nak melompat annoying, semua package jenis perasaan pun ada lah yer.

Kamsahamnida Korea!

***********************************************************************************************

FREE iPad Air! For anyone with BIG dreams, willing to learn something new, and loves to help people. Let’s talk over a cup of coffee.

iPad-Air
Those with even BIGGER dreams, you can get a MacBook Air! Contact Naf 017-341 3043 for more info!

***********************************************************************************************

Comment: 2