Port Dickson

Tasik Villa International Resort

 

Salam Syawal semua

Sblm i menyembang on the raya bagai, kisah sedih segala, tak yah nak ada mood sangat kat situ. Kita sembang dulu pasal this nice resort. Tasik Villa International Resort. Read: with private pool!!

Skang ni akak memang lelelevel carik hotel resort yang ada private poollah. Senang nak jaga aurat anak2 bagai.  So back down from Melaka, I stopped by kat PD.

Selain dari timeline dok kata Melaka KL sangat jemmmmmmmmmmmmmmm, akak pun letih gak driving dengan panasnya, tak pakai shades sngat, dengan tak cukup tidur malam sblmnya (dan malam2 sebelumnya) so sebab tu lah benti kejap kat Teluk Kemang. But tak de lah nak soping mengkuang bersungguh coz bila dah Zeeshan nampak the playground, terus kitorg stuck kat situ bertiga, takleh nak gerak ke mana coz he wins. Kena la kita tunggu teman dia.

Masa tu lah aku pun buat LIVE IG and beborak bagai ngan nitizens my fans my followers dapatlah idea untuk duduk kat Tasik Villa di Lukut Negeri Sembilan just 25 minutes from PD.

 

IMG_2113

i made an on phone’s booking and terus zass ke Lukut.

The resort is very niceeeeeeeeeeee, just bukak last Dec (2017). Boleh je google Tasik Villa Resort International and check out sendiri. So kita pilih family villa, mostly memang kalau ada anak dok sini lah, unless couple villa depan pool/tasik. tu takde private pool. Sonoklah the kids pasai ada private pool.

This is the entrance of our villa, memang dia macam pesen double storey, the rooms kat atas but hall living kitchen and pool ada di bawah.

IMG_2052

 

 Memasuk bukak pintu, nampak this view lah. Pintu belakang tu aku saja bukak nak bagi nampak itu hala ke private poolnya. Tangga untuk naik atas. Kat bawah ni ada  kitchen and the tv hall bagai, also toilet.

 

IMG_2057

 

Nak memasak tak bolehlah, but just nice lah for 1 nite stay

IMG_2060

 

ini yang jadi kegilaan anak2 aku hah!

terjun tiruk memasing pastuh

 

IMG_2062

 

 it s very privacy, orang atas kiri kanan tak nampak, aku je yang nampak bila aku berdiri kat tangga atas my villa

 Image-1

 

From the where i stand kat tangga villa…

IMG_2100

main bedroom

IMG_2103

view from my room the balcony, facing the main swimming pool. ada villas for couples dedepan tuh

IMG_2104

main room lagik…

IMG_2107

 2nd room, ada 2 single beds

so kat atas ada 1 bathroom 1 toilet, itu kena share2 la and takde pintu between main bedroom ngan bilik 2 single bedrooms nih, so kalau makpak nak berjimak segala bagai, if anak ko dah bebesau, lupakanlah niat tu yek.

 IMG_2116

tangga naik ke atas from the hall kitchen bawah

IMG_2113

we like this place and insyallah akan kembali lagik.

kalau korang berdua laki bini, kena amik couple villa but tu takde private pool, boleh je opt ngan family villa ni so bazir je lah satu bilik lagi tu takde orang pakai but bolehlah berenang kuak lentang berduaan sahaja. Breakfast pun included lam RM416.25 tuh gak. Kalau weekend is RM600+. Ni rate masa ai pergi on weekdays.

Makan around senang, takde private beach, but nak ke PD semula lam 24min gak. Nak balik KL pun dah dekat sejam jer.

Cuma sebab dia 2 tingkat, haish, umah skang pun ko pemalas nak turun naik, so nak turun naik ni lagi pun sama je pesennya hahahaha…

dah sapa buat open house? Meh invite la Kak Red.

Comment: 6

The PD…

IMG_9259

everybody is sleeping at the back, aku banyak buat igstories tu yang tak heran sangat nak amik gambar. Ni je lah ada gambar aku sekeping hahahaha….pemaleh btol la nih. IGstories lagi best.

IMG_9317

dinner on the first night

IMG_9333

first family photo of the night

IMG_9340

janji highlight mak korang meletup :)

IMG_9366

daughter hasnt beat my height…..YET

but baju seluar dia pakai mostly skang semua harta karun aku, dah memang jadi hak mutlak dia.

IMG_9446

husband aku nya uban dah beranak pinak tapi muka tetap nampak muda…eh bininya pun sama gak masih lagi nampak muda yek. kawan2 sekolah abang kakak dok tanya ‘ye ke mak kau tuh, macam sister jer‘ ngeh….citer benar sangat nih.

IMG_9498

budak yang belajar bergambar cenggini, dari sekolahnya hiks….

IMG_9562

panas boliang, tapi topi ni aku tak tau le apaknya ke abang yang pakai sampai sudah kena dok kat pala aku….

IMG_9587

IMG_9592

begini punya susah nak amik gambar ngan Zeeshan. aku tukar baju lam kereta…dan kami dok kejap 4 beranak di Teluk Kemang. No abang, coz dia kalau dah during family retreat memang manjang melekat lepak ngan kawan2 dia jer…budak ngah meningkat remaja kan. apa barang berkepit ngan mak

IMG_9578

banyak barang2  jualan di Teluk Kemang yang ngebest2 but aku leleh air liur je tengok coz aku tak mampu lerr nak beli dengan bonet yang tengah padat. Bonet dah penuh barang dengan 5 hari nya away, so  memang takkan muat lah bagak2 macam nih…

IMG_9614

but untuk bebenda kecik masih boleh diborong. Macam kakak teringin nak ada spek cap ayam nih, she tried a few…so tengok mana yang sesuai ngan mukanya lah

IMG_9626

so the cikgu sangat ko kak oiiii

IMG_9635

ini lagi outttt

IMG_9643

for Zeeshan pun sama sebat. alah satu tuh RM15 jer, so sorang satu dapat. Since abang takdak, nothing for him. Dah pastuh abang bengang tak dpt berjoli soping sama sini, ater….ajak suh ikut ko dok busy ngan gang2 ko…

IMG_9680

Budak kecik ni ngah naik motor pusing situ, so dapat je shades baru terus dia blah ngan motornya. Asalnya dia pakai shades abangnya (yang asalnya pun aku punya gak) so agak besarlah kan. Jadi kat sini ada le size budak kecik cam dia, bahagia ler dia, siang malam dok pakai heh.

IMG_0601

ini pun kerojer mak nya gak…jadi photographer for kakak. abangnya tu belah kanan if korang nampak ngah ngan the boys gak, but tak join pun langsung kami anak beranak. abang is bz yer… apaknya pulak teman Zeeshan main pasir pantai (pun gambar ni snapped by si apak nya ler).

IMG_9772

pepetang tu aku ngan the friends melepak kat tepi beach of Lexis PD, bergambar and video bagai – segan plak nak letak gambar reramai kami hahahaha….so gambar aku sorang cukuplah. Kang depa tak suka pulak aku letak gambar depa sini so jaga privacy, tak yah lah. (girls if korang nak, aku tempekkan kat sini)

IMG_0591

our 2nd nite, pas dinner. pun kami berempat but meja sebelah full of the boys, abang and the gang. Cuma dia balik ke bilik hotel pun masa midnite. tu yang aku cakap kalau retreat, memang kami berempat jer, abang manjang takde, nak amik gambar berlima pun payah…

IMG_0608

Zeeshan and Zulaikha naik stage malam tuh, performed Bole Chudiyan! Depa berdua mana ler kenal sangat each other (mak memasing memang ler bff). but kebetulan Zulaikha memang sedang asyik hafal lagu nih for her school’s concert and Zeeshan pulak memang hafal banyakkkkkkkkkkkkkk lagu hindustan. You know why coz sejak sebelum diwali last year kerja aku asyik pasang lagu industan jer, so banyak movies hindis and lagu2 hot hindis tu aku pasang begitu jer sambil masak sambil buat keje rumah, so Zeeshan hafal! kuat betul memory budak nih. Not just this song, lots of hindi songs Zeeshan can nyanyi, dengan sebutan yang sangat tepat pulak tu. Kita yang tua bana ni pun susah nak hafal lagu2 hindis kan. So that s why we both (me and my bff) decided to send them off to the stage to perform. Good job kids!

IMG_0633

That s the end of our 2 nites and 3 days at the Lexis PD, thank you Mama K. Kemudiannya kami terus ke Legoland, tu pasal aku tak leh bershopping sangat, sampai kat Johor, terus carik laundry dulu, settledkan all the kain baju 3 hari yang dari PD.

IMG_1901

kat Anjung tu kita makan kat mamak belakang gambar nih….my magnet is always with me of cos, but ada cerita hilangnya Zeeshan for over 30minutes….huh, will come back to that.

IMG_0027 (2)

the laundry ni kita buat lam sejam lebih gak kat Anjung, Nusajaya tuh, diuruskan by the boys. but sampai kat Legoland hotel, aku rombak balik, cos ada 7,8 lai yang lembab dan jugak the kain baju tu depa cecampak jerr. so aku suh abang kakak rolled up  kan balik, jadi boleh spacious sket tempat.

There you go our cuti2 pendek, one is in PD and pastu terus ke Legoland. Memang bersambung2 ler cuti.

But i need to come back la to PD, tu kat Teluk Kemang tuh. Terbayang2 lagi aku ngan barang2 jualannya yang meleleh aku tak dapat beli. kena buat day trip, untuk semata2 menyopping situ. Heh leh letak kat Red House hoh all stuff tuh…

Comment: 5