Leaving Beijing, Yey!!

IMG_2029

last day, muka ada senyum le sikit kan kawan aku nih, kalau hari2 biasa asyik le nak buat muka bila orang suh pose….

kita kembali jalan pulak ke looker looker. Ini tempat semalamnya yang we shopped FM bagai tuh lah. coz smlm tangan dah penuh jadi tak boleh nak explore the malls sangat kan

Depa kan cakap omputih Look Look tu sounds like looker looker, camtu lah, so anak2 aku yang 2 orang dulu tu kecik lagi. Sebab over 1 week dok pergi Looker Looker nih, jadi depa dok panggil – Mummy gi looker looker. Beijing tu pun depa cakap, looker looker. melekat ler looker looker tu sampai tua hah hahahaha

IMG_2038

hah, replica, or gred AAA or fake bags apa saja hang nak sebut. Depa jual memang exclusive sangat. Kalau dulu tu main sangkut2 buruk santak jer kedai memasing. La nih, kalah boutique asal pun ada gak

IMG_2040

tengok winter boots, aku suka yg berbulu2 bagai tuh but ada je setompok brand hapa tah kat belakangnya, jadi no buying

IMG_2043

penat nih, pusing merata satu hapa tak jumpa

IMG_2044

kasut lagik…depa tiru ferragamo tu sebijik2!

IMG_2054

ai suka tengok clutch depa, mengelip2, bling2…tidak la tanya bape sen bagai

IMG_2062

ada satu benda hapa tah aku tanya, dia nak letak harga beratus2, ko gilo hapooo

IMG_2067

samo la ngan nih, hasilnya kosong jugak dari sini…

IMG_2078

dok ngajar pompuan tersayang aku ni cara nak amik gambar correctly using the yellow button camera ipon hah

IMG_2082

hah jadilah nih….

IMG_2093

tengok2 tak kenan ler banyak sini

IMG_2110

aku carik barang for men, untuk abah aku specially

IMG_2117

gila kasut budak sebijik lam 70hinggit! branded sedap Isetan tu pun sedap gak, ini biasa jeeeeeeee lah sangat

IMG_2121

but one thing depa susun cantik jer shoes2 nak jualan hah

IMG_2150

tapak kau tebalnyaaaaaaaaaaa

IMG_2180

ye kat sini ada gak aku beli 4 lai Beijing shirts, pandai pompuan ni cakap melayu sesikit. 4 red shirts tu pun for my 4 beranak gak. Sume dah pakai buat basahan gak. Untuk bapak aku akhirnya last2 aku beli kan 2 pasang kemeja, pening pala dah. Choices untuk men kan limited.

kat kedai kemeja tu kan, ada omputih badan bagak like monster kena maki kau kau ngan cino seller tu. Yelah dia tried banyak baju kot, but tak beli. Maybe tak deal harga bargain ke hapa, pastu songeh banyak hallah that omputih, menjerit2 cino jual tu

IMG_2188

IMG_2188

IMG_2188

penyakit rotation WLW :)

kita balik rumah, dengan tak membeli sangatlah, pastuh rehat2 final packing. Turun bawah jap, gf aku nak beli barang  sket kat market bawah so aku pun menyauk muka jadi gini hah….semua winter jackets aku dah simpan, jadi pinjam anak nya jacket ni balik. contact lens pun dah bungkus, spek sudah

IMG_2194

sebabnya aku nak kena uruskan VAT, dan member aku pun tak pernah buat or she pun tak tau camne VAT process kat China ni so aku kena pi awal to airport. Ini driver rent car ke uber ke yang hantar aku ke airportlah, sepatah omputih tak tau jadi kami berdua bisu je lam keter hahaha…..

IMG_2203

hang tak tau aku punya sejuk masa nih, coz turun pun pinjam winter jackets anak gf, and pastu bukak, so aku sarung ni jer. Selai je baju yek dalamnya, cape red ni tak thick sangat pun, buat lepaslah nak lalu dalam sejuk gini, jangan lelama ler….tulang aku dah sejuk hah

IMG_2200

babai ima sayang….thanks for the hospitality.Thanks for melayaning me, makan pakai transport rumah -  jaga aku pagi petang siang malam. Jadi interpreter aku, everythingslah. Halal semua yek ma….Kisses for kiddos and Max yang sombong but at the same time very the kak yah.

23 years of friendship. To recall back camne kitorg mula bff, that was on our first day at ITM, sesama datang lambat, pakai tudung senget ITM yang masa orientation tuh, eii gegelak boleh ingat balik zaman2 ITM dulu.

Oh masa aku kat airport or was it esok pepagi butanya snow pun turun, rasanya awal pagi lah awal malam coz siang tu depa antau gambar snow kat aku hahahaa….Ko masa aku ada ko tak nak turun kan.

The next entry about my 2 hours yang ‘memeritkan’ by the Chinese Customs. Camne dia dingdong aku sana sini, dengan language barrier (yg tau omputih alahai basic sangat). Dan dalam masa yang sama gak, akak takde suara gak, bercakap bolehlah but suara aku macam garau giler babasssss….sangat parau.  So tu kita simpan buat penutup entry Beijing yek.

 

Comment: 1