Bersama Mak Merah

kak red,
saya simpati dengan bloggers yang kena terminated baru2 ni akibat blog depa terlebih makan daging korban…

Atas rasa simpati tu, saya mencari2 kaedah untuk menyelamatkan entry2 yang dah kita post ke blog…

So sila Kak Red expose link saya kat atas nun, bagi yang tak tahu camana nak back up, sila laa rujuk…

semoga info ini amat bermakna

http://sweetdarling79.blogspot.com/2008/12/my-back-up.html

Due to terminated yang semakin menjadi² skang ni, tetiba plak aku terjumpa satu function kat dalam setting blog iaitu Import & Export.


So aku cuba test try & error… rupanya blog kita ni boleh save, atau boleh export ke blog kita yang laen… Aku dah cuba buat pakai WordPress.

Blog wordpress ni sebagai backup sahaja..(jangan komen apa² kat sini) aku tak yakin aku akan guna ni as my permenant blog tu menggantikan blogspot yang semakin menggila sebab aku find out function dia sangat laa susah dan gadget dia sangat laah limited… TAK SYOK!!!

Tapi atas sebab aku nak keluar dari blogspot, in case blogspot ni dah nak backrupt or what so ever…. that’s why for temporary aku pakai wordpress… At least aku masih ada SEMUA entry aku selama ni… Dan kalau aku nak export balik entries aku dari wordpress ke blogger laen pun, takde masalah!

Check it out!!

Sweetdarling


BMM nih related to entry satu nih ngan entry 2 nih kay…kisah blog korang yang kena removed kaboom boommmmm dek blogger :(

sapa perasan, kita dah ada ICT Bersama Sirman :)

Comment: 9