Jebon & the 3 kids…

IMG08875 IMG08876

hensem plak abang ni batuk siap tutup2 mulut, tak nak bagi virus kuor ke tak nak bagi mak ko dengo ko batuk? diorg ni takut sket kalo batuk jer aku mesti das ‘tu lah…makan lagi ice cream, tu lah minum lg air sejuk’ . so ni ari sabtu nya citer,aku mmg sangat letih, satu ari kelas kat RedGlow, dahtuh kena pi iron shop, kena patah balik umah amik sirman nya lappy, patah balik ke QB coz sirman ada mtg ngan member dia, campak sirman and gegirl kat situ luh.

pastu aku kena patah balik ke sekolah amik abang

n pi QB balik, motif aku kena ikut pi QB gak iskk

biasalah kan, sirman tu mana kira aku penat,dia kalo nak suh aku join,harus gak join. sama lah macam pi tuiton abang kat ttdi dulu, tah apa motif aku kena ikut kalo takat dia main ps2 and ipod pastu aku kena dok pandang mamak jasima tu.

IMG08880 IMG08882

sekali kawan dia datang ngan 3 anak2 dia..ha kau. gamatlah kalo bapak2 nak melayan anak2 jer kan. aku dahlah ngantuk letih capek tak hengat. aku tapau dinner aku, and ajak the kids balik. aku even ajak anak2 member sirman ni ikut balik umah, camne korang nak diskas weii kalo anak2 dok prongprang. tak paham tol aku. Kawan Sirman nih mehlah kita namakan dia James Bond @ Jebon jer ye.wah jebon lagik!

sudahnya aku bawak anak2 aku balik, and sorang anak lelaki James Bond.  jebon bukan sebarang jebon kay! jebon ada 3 line lagik! the daughters tak ikut naik…nak melekat ngan Jebon.

IMG08886

bila aku dah sampai umah baru 15min gitu, sirman smsed ‘we are coming up, si adik dok nangis carik abang dia’ lohai, sian ko ye nak,takleh aunty nak culik abang ko kejap….so depa pun naik le atas.

the kids main sesama, the bapaks pun mulakan kerojer project bintang angkasa depa. aku kuor masuk dapur kuor masuk dapur.

kurus kan si jebon nih? kurus yang sakit dulu nih….eh skang pung.

IMG08890 IMG08892

aku harap gambar2 anak2 ni tak berapa clearlah kat sini. aku takutlah kang ada yang melenting bila tengok gambar anak2 kecil nih lam blog aku. korang, camnilah, sebab korang pun dah nampak ada statement aku yang cam berlainan a bit kan, meh lah kita cakap yang ‘JANGAN TANYA APA2′

ha ok dok? deal kay?

IMG08897

so malam tuh, aku n sirman berjaga malam, till midnight dok mendengar luah rasa citer si Jebon…sebagai seorang pendengar dan orang luar, saya tak boleh lah nak judge, tp apa pun, saya harap, yang keruh tu kira ngam2 soi lah carik jalan yer…ai mean kasi cepatkanlah apa yang patut dicepatkan. apapun, cepat atau lambat, keputusannya tetap sama.

saya juga berharap yang kat sana tu janganlah memarah saya, antara awak ngan saya kita dulu sama2 belajar kat tpt yang sama, wpun tidak kenal mesra, but anggaplah saya tak tau apa2. wahh sangat berhemah ini entry wooo.

so the kids, nanti aku nak panggil lagi mai umah aku, Jebon ko kena bawak itu anak2 ko bertiga to my  house. abang and gegirl sangat suka main2 ngan depa lah pulak.

satu entry yang akan buat ada wajah yang gembira dan mungkin juga menangis. I m sorry.

apahal plak aku nak mintak mahap, aku ada buat salah ke lam entry nih? takpelah, pukul kati je lah mohon maaf, kot kang ‘kita pi umah aunty merah’

anak kecil main api…

terbakar hatinya yang sepi…

ai suka lagu tuh :)

Comment: 13