Make Up Set Baru huhuuuuuuu!

sblm apa2…meh kita tumpang lalu kat sirman lu.. :)

IMG08981

aloloooo! ni baru cite joli make up yer. katanya dah selamat coz letak entry vitamin abang, so baru leh cite make up sendiri. ini counter shu uemura, aku pi parkson, ingatkan orang yang redglow ckp tu kat parkson, rerupanya kat isetan. hampeh mu redglow. kompiden je aku carik budak tuh.

but then pun aku tak beli coz promoter yang redglow rekomen tu masuk petang. deii….but the price for the base is around RM88 gitu. ok will grab that. tunggu si promoter masuk keje.

IMG08989

pastu aku ke mana ek, aku pi watson, aku pi chamelon. entry watson dah kuor smlm kan. gila kan aku pi sorang2 kay. x bg sapa2 ikut hikss. sbb nak pantas n tau byk port nak pi. abih kat bshop baru member aku roger ‘oi makan la oi, x udah soping make up lagik ke’

so ni lam bodyshop…comei lah itu blusher. saya tak amik yer. saya snap je gambo.

IMG08988

ha ni plak the eyeshadow and the eye shimmer from bodyshop yer…RedGlow aritu pakai yang belah kanan tu and adalah belakang2 tu few colours. aku amik eye shimmer jer satu. RM35. code yang direcommend dek RedGlow from 01 to 07 ye.

IMG08990

bodyshop pun ada buat promotion, satu bag brushes tuh RM199. aku tambah sket boleh amik yang limited edition Mac, kalau depa open lagi lah promotion. tp aku x amik hiks…

IMG08991

IMG09000

kerana aku amik yang brush for blusher and foundation jugak. see…jimat dok jimat kan belanjawanku. harga for all 3 emm round up lam RM150 kot. the brushes tu each tak sampai pun RM60, so plus the itu shimmer RM35 bih kurang minus plus lah. leh tambah points bshop aku gak.

IMG08993

next stop kat loreal butik, concourse floor of klcc ye, bukan lam isetan bukan lam parkson.  ni habuan pas makan pulak coz member aku dah turun deiii..so kat sini very quick one. aritu aku cakap pasal mascara yang cun melecun yang RedGlow recommend, yang itam gemuk buncit tuh. ha silalah rembat. saya x amik.

IMG08992

kemudian aku carik itu loose powder. pestime pakai loose powder nih….harganya RM65. but loreal butik ni memang ngah buat promotion, ingat tak dulu aku ada beli foundation loreal, buy one free one kan, so aku dulu beli 2 dpt 2. skang dah pakai 2 tinggal 2 jelah lagik.

IMG08997

jimat la sket, aku beli satu dpt satu percuma… huhuuuuu! dpt gak satu cop loreal card aku. itu aje yang aku beli mar, very light. nak beli itu base shu uemera sampai la ni tak beli2 lagik, bz nyah…fri ada slot kot leh terjah. arap2 budak promoter tu pun ado lah.

IMG08994

korang nak tengok apa list barang loreal yang buy one free one, boleh tengok kat list tu, pakai kanta ke pakai lah apa2 nak besokan kertas tuh coz itu je the best snappy yang aku mampu amik. idok pun korang tepon je loreal butik nih n check apa mende yang korang nak whether they have the promotion beli satu percuma lagi satu. kalo tak dak takpek le nak nolong. tak sume barang ada, but luckily barang aku nak amik sume ada.

hah enaf lah weih

ponek acik

the calcuation for spending all these kamu kira sendiri, more than RM80 kayyyyyyyyyyy! sirman baca tak nih?

itu loose powder aku dah pakai, ok lah kot. janji ado. for 2 sets tu memang kompem lah korang leh tadah muka hangpa, kat tangan aku bagi aku kaler2 kan…amik nombor ye.

Comment: 18