What a lovely chinese wedding…

IMG19562

my super light make up….without eyelashes too….

plainly red dress n white cardigan from HK…i know the hotel ballroom will be a bit cold, so baiklah kita sesiap beringat….

IMG19548

kids nak ikut pi wedding tak?

tak nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!

ok after this i wont be tagging my kids to any of wedding invite, kalau bawak pun mbe Gegirl je lah. Abang adalah sangat tidak pencinta wedding. anak oh anakku…

sirman is wearing the red batik from jakarta or bandung, donno cant remember…btw we are attending a chinese wedding. aku malas heh nak berbaju kurung kebaya bagai….nak reserve for the next malay’s wedding.

IMG_3213

Shawn Toh is Sirman’s fren…

sirman has booked my timetable since months agoooooooooo…a must wedding that he wants to attend, very close buddy to him.

kalau i ada blog job camner?

u go cover event, i pi wedding….

eii sib baik aku takde job ari ahad malam arituh….

Sirman – you must make sure u bring Redmummy to my weddingg kay!

boleh caya ke Shawn cakap gitu?

IMG_3215

aaai m so fatttttttttttttttt!!!

menci aaa

eh wedding was held in Concorde hotel…

IMG19570

well the food and menu memang sedap banyak giler…but as i tweeted before, this is my top first meal yang aku nak belasah sesangat kalau pi makan kat restaurant cina or chinese wedding. coz of the shark fin!!

aku makan 3 bowls kau!!

sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa….among all of us dalam satu meja, aku paling santak makan ni. takde malu dah….i love it so so much!

IMG_3223

Sirman’s frens….

me donno anybody hahahaha

i just knew my husband. but we chat and chat lah….

IMG_3233

masyarakat cina bila time wedding semua orang tau lah, diorag ada Yammmmmmmmmmmmmmmmm Senggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg! ssepanjang malam kami dinner ni punya banyak kali lah yamsengnya….

oh aku ngan sirman yamseng ngan chinese tea hahahaha.

alright that s the bride nak campak bunga untuk anak2 dara amoi lah…

ai ran quickly to the front sebab nak sangat amik gambo sapa amoi yang dapat tangkap the hand bouquet.

IMG_3234

unfor, the bunga tersangkut kat langsir atas ceiling tu hahahaha…punyalah tinggi bonar pengantin pompuan baling.

it was so funny to hear the groom said

ha u all will never get married lah…

pasnih sapa2 nak buat wedding deco kain lintang ceiling tu takleh letak lah yer. sian amoi nak tangkap bunga tersangkut…

IMG_3238

Shawn and Eva, congratulations from Sirman and Redmummy…

Hey Redmummy u came, i m big fan of yours!!!

tekejut den, well i think he reads my blog regularly kot, tak lah selalu or he just heard bout the words  spreading on RM, tu yang dia buat statement gitu.

We left before they served the dessert coz i had tons of work to do at home, seronok gak pi wedding cino, just that tak punctual sket lah dari dalam kad jemputan. my chinese frens via tweeter kept on saying RM – usually they will start, sejam dari apa yang dicetak di kad jemputan.

wahhh! pasnih aku tak nak punctual dah. lotih menunggu yang oi. perut pun keruk kerak :) but all in all, i love chinese wedding, sapa2 chinese frens readers saya nak kawin, jangan lupa jemput saya yer…..

tohceii…

Comment: 16